jag hatar att bråka med sdare

Jag står vid barrikaden. Jag skriker. Viftar. Svär. 
Känner frustrationen. Uppgivenheten. Ilskan.
I efterrhand tänker jag att majoriteten av de jag just bråkat med egentligen är mina klassyskon.
Jag är inte idealist. Jag fattar att det finns orsaker till att samhället ser ut som det gör och vad det leder till. (Däremot inte sagt att det är en ursäkt till att vara rasist, sexist, qtbh-fob, etc, du kan faan tänka efter och inte vara helt dum i huvudet) Jag VILL inte bråka. Jag känner att jag måste. För att skydda mig och det jag håller kärt.
Men så sitter jag här nu. Känner frustrationen. Uppgivenheten. Ilskan.

Kvinnor - pepp

Chealsea Manning
 
Red force, El Salvador
 
IRA, Irland
 
Tamilska tigrarna 
 
Nepal
 
Palestina
 
Phoolan Devi
 
Kina
 
 
Amazon, Dahomey nuvarande Benin
 
Amazoner, Armenien 1895

fettförakt

En sak jag börjat tänka på och läsa om mer på senaste tiden är smalhetsprivilegier och fetthat. 
Smalhetsprivilgier innebär bland annat att smalisar inte ses som enbart sin kropp, inte antas vara korkade eller lata, kan hitta kläder i vanliga butiker, och till och med får bättre sjukvård.
 
Jag är ju tjock, enligt det där tramsiga BMI så är jag till och med fet. Därför trodde jag att jag liksom tillhörde samhällsgruppen feta. Men jag har märkt att samhället inte ser mig som ett fetto. Enda gången jag märkt av fettfobi, i vuxen ålder, är i sjukvården. Fast aldrig innan de får veta mitt BMI, då är allt som vanligt och jag får precis den vård smalisar får. Om de däremot tar min vikt så börjar det handla om vikt och inte om hälsa.
 
Älskar också när folk gnäller på mig när jag försvarar allas rätt att vara feta OCH hur ohälsosamma de vill.
''JAHA MEN DÅ KANSKE DU SKA BETALA FÖR TJOCKISARS DÅLIGA HÄLSA DÅ''
Eh JA, det är det jag gör också. Det kallas SKATT. Jag betalar tjockisars dåliga hälsa lika mycket som smalisars och musklisars dåliga hälsa. Det går liksom inte att VÄLJA vart mina skattepengar går, det går väl förhoppningsvis till de som behöver det liksom.
 
Och allvarligt, att vara tjock är inte samma sak som att vara ohälsosam och sjuk. Träningsskador är mycket vanligare än komplikationer vid exempelvis fetma. 
Skulle det vara rimligt om jag gick in på nåt gym med smalisar,
eller sprang efter nån joggare på gatan
''Jaha här är du och rör på dig vafan tror du att du är för förebild för dina barn vill du att de ska sträcka sig eller springa ute och ramla och spräcka skallen och TROR DU ATT JAG VILL BETALA NÄR DU VRICKAR FOTEN ELLER nä juste tänk dig fan för gå och ät en pizza''
eller trakassera nån stressad stockholmare
''HALLÅ tare lite lugnt va håll inte på att stressa så jävla mycket det är inte bra för hjärtat och magen du kan få hjärtinfarkt och stroke när du är 45 TROR DU JAG VILL BETALA FÖR ATT DU INTE KAN LUGNA NER DIG ENS LITE nä juste tänk dig fan för gå på spa i stället''
 
Låter inte så rimligt va.
Nä juste. Låt mig vara tjock. Låt mig vräka i mig glass och chips och wienerbröd om jag vill DET SKA DU FAN SKITA I, tjocka blir redan hatade av hela samhället så skit ner er alla som ska komma med ''snälla kommentarer'' i form av bantningstips. HÅLL BARA TYST PLZ.

patriarkHATET

Jag ska göra kaos med dig

RSS 2.0