JAG HAR VARIT I NEPAL

Okej, det var ju typ förra veckan jag kom hem. Men jag har varit ganska trött faktiskt. Och så har jag haft lite saker att göra här också. Och så har jag ju så många bilder (som ändå inte är tillräckligt GAH) och så mycket jag vill skriva att jag inte förstår hur jag ska få ihop allt...
 
Själva resan dit var jag så nervös att jag kunde dö. Från Doha till Kathmandu satt jag i alla fall bredvid en söt liten nepales som inte kunde engelska men vi förstod varandra ganska. Vi sov båda som hösäckar, typ på varandra.
Väl i Kathmandu så mötte Sagar1 och Deepak mig och vi åkte taxi och jag tänkte att vi skulle dö eller i alla fall döda någon annan. (Har ni sett hur de kör i Indien? Ja, precis så.)
 
Sen lullade jag på till...
FÖRSTA MAJ!!!
 
På första maj såg jag både gamla maoisterna och något annat parti. Har mest intresse för NYA maoisterna men jag hittade fan inte deras parad, dock deras samlingsplats. Men när de började var jag på museet intill och då fick jag ganska bråttom ut. Där satt jag, Sagar1 och Sagar2 med massa andra människor. Sagar-duon tyckte jag borde ha en flagga så de försökte fråga killen som satt i raden på andra sidan om jag fick låna hans, men han hörde inte så de började kasta saker på honom och jag dog typ. Men jag fick låna fanan och han + typ hundra andra människor tog kort på mig (jag var den enda grisrosa människan där) och det var ju lite pinsamt men också lite kul. Såg tal som jag inte förstod så mycket av, kände mig lycklig, och efteråt så lämnade jag tillbaka fanan och lal-salaam:ade till dem och de blev jätteglada. Sen gick jag runt resten av dagen och skrek ''lal salaam'' med näven i luften till alla människor som hade kommunistkepsar eller kläder. Det var en underbar känsla för alla blev först förvånade och sen sken de upp och hälsade tillbaka. 
Där fick jag ett flygblad eller nåt, fast på nepali så jag förstår det inte. Och en keps för det var soligt och tusen grader varmt. Men jag klagade inte!
Skulle vilja skriva om talen men jag förstod de ju desvärre inte... Och de jag umgicks med var inte så bra på engelska för att kunna översätta de åt mig tillräckligt. Tyvärr. VARFÖR KAN JAG INTE NEPALI?! ARGH!!
 
killen med grön tröja och fana vad han som lånade ut sin fana till mig förresten. 
Bilden före bussen är gamla ''maoisterna'', med Prachanda. De hade ett stort första maj-tåg.
 
Resten av tiden var jag med mina kompisar, träffade nya kompisar, åt mat (de äter som hästar i Nepal), gick i tempel och gick i bergen i hettan. Nepaleser är så himla fina och snälla och de kom gärna fram och frågade varifrån jag kom och om jag kunde nepali, vad jag gjorde där, hur jag trivdes och så. När jag gick själv en gång så bad tre nepaleser mig sitta ner och prata och det var väldigt trevligt. Nepaleser är verkligen otroligt vänliga och hjälpsamma!
 
MEN
I Nepal så kramas man, håller handen och hänger på varandra
om man är av samma kön.
Så första gången jag kramade mina manliga kompisar så blev de helt stela och förskräckta. Men nästa gång så kramade de tillbaka varmt och länge.
 
I framtiden ska jag skriva mer om Nepal, jag ska ändå skriva en artikel om det. Men det får vara allt för nu.
 
 
   
 

 
Några djur

 
 
Några bilder jag gillar särskilt mycket (förutom de från första maj)
(Pust, det är så jobbigt att lägga upp bilder på blogg.se, tar hundra år och så blir de inte rätt osv.)
 

Kommentarer
Postat av: Bodypalace

Det såg ju väldigt modernt och fint ut. Trodde det skulle typ se väldigt smutsigt ut och alla bodde i bergshyddor. Sen blev jag nyfiken på vad den där friterade "kringland" var för något och hur det smakade? ;)

Svar: Haha. Ja alltså fy så smutsigt det är där. De kastar allt på gatan. Att hitta en sopkorg är ett riktigt äventyr faktiskt. Fast bergshyddor bor de inte i. Inte ens på landet. :P
Den där kringlan hette typ "cell" eller något sånt. Det smakade som friterad, söt deg. God, men ganska "mastig" så man hade svårt att trycka hela. :D
Elina

2013-05-25 @ 10:40:38
URL: http://bodypalace.blogspot.se
Postat av: Elina✿

Fast hur smutsigt det är är ju väldigt olika från område till område också.

2013-05-25 @ 16:32:24
URL: http://chaquette.blogg.se
Postat av: Bodypalace

Aha som en munk typ. Dom kanske trodde att västerlänningar äter mycket eftersom vi oftast är lite större och längre än dem. Men klarade du dig utan att bli sjuk då när det var så smutsigt?

Svar: Ja, lite som en munk fast knaprigare och så ganska mjuk inuti.
Det trodde de säkert. Men sanningen är att de äter som hästar medan jag åt helt normala portioner. Och jag umgicks inte ens med hårt arbetande bönder ex, som behöver massa mat för att orka, utan studenter.

Nej, jag fick matförgiftning en gång och sen nån magbakterie. Fast jag tycker de är ganska duktiga på att hålla det rent, särskilt när de ser att det inte är en person som kommer från Nepal från början. Men jag slarvade också lite grann, så jag får väl skylla mig... :)
Elina

2013-05-29 @ 17:50:00
URL: http://bodypalace.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0