Bloggtips!

Jag följer inte särskilt många bloggar, men en blogg som jag följer och verkligen gillar är Bodypalace,
och den blir bara bättre och bättre med tiden dessutom!
Det är en blogg som tar upp kroppsideal, kritiserar skönhetsindustrin, genus, reklam m.m.
Kroppsbilder är vanligt förekommande, med jättemånga fina kroppar i olika form, storlek och färg.
Och nu har jag skickat in en bild till 2013:s "I ♥ My Beach Body".
Förstår att ni alla sitter som på nålar nu!
(Och här är en länk till det så ni slipper leta.)
 
Genitalpalace, systerblogg till Bodypalace, fast med kön i stället.
 
Så om ni vill följa någon blogg så ligger dessa varmt om hjärtat för mig i alla fall.
Ni kanske till och med vill skicka in en bild på er kropp?! :D
 
Tyvärr kom inte mina håriga ben med på bilden (jag har för korta armar för att få med hela kroppen - har ingen som tar kort på mig åt mig) så här får ni dem också. Hårig och stolt.
 

Menskopp - recension // Menstrual cup - review

English further down
 
För en tid sedan införskaffade jag mig en menskopp. En rosa Ladycup (storlek 1), även om jag inte är överförtjust i just rosa så tycker jag den var riktigt fin faktiskt! 
Den är ekovänlig, eftersom den håller i typ all evighet. Den är vänlig mot könet, eftersom den olikt tamponger och bindor inte torkar ut eller stänger in. Den är vänlig mot plånboken eftersom den kostar lite drygt 200:- och håller som sagt för många framtida menstruationer.
 
Jag hade med mig den i Nepal. Den är jätteliten så den är enkel att ta i väskan. Du behöver inte heller ett helt lager med bindor som tar en massa plats, det räcker med en menskopp!
Att få in den var lite klurigt först. Men det gick fort att lära sig! Du viker den som ett C och trycker in den. Väl där så vecklar den ut sig och sätter sig mot slidväggarna, så den passar alla och den läcker inte. Kunde flyga med den utan att bekymra mig om att tömma den, eller att det skulle läcka. (Man kan ha den i 12 timmar, och jag blöder inte särskilt mycket så det är inga problem för mig)
En menskopp kostar ungefär 200:-, och håller i minst 10 år. Privatekonomin tackar mig.
Och moder jord tackar mig också, eftersom jag kan använda samma menskydd hur länge som helst och kan spara på jordens resurser och på klimatet!
Den är också gjord i silikon så den irriterar inte och torkar inte ut murran som en tampong för, inte stänger den heller in den som en binda gör (Risk för svampinfektion). Den känns som hud i princip.
 
Som ni ser så har den en "pigg"/"antenn" eller vad man ska kalla det för. Och varför det då?
Jo det är så att alla tjejer ser olika ut i murran. Man placerar menskoppen i den trånga passager muskler som är längt ner. För vissa stannar den där, och då kommer piggen sticka ut helt eller delvis. Då får man klippa av den, och vissa måste klippa av hela medan andra bara behöver klippa av en del.
Men för andra, jag till exempel, så vandrar menskoppen in av egen kraft, innanför partiet med musklerna. Alltså åker den långt in och för att jag ska ta ut den behöver jag krysta ut den lite för att nå den.Då tar jag tag i piggen och drar ut den. Piggen skaver inte inuti, den känns inte alls faktiskt. Ibland undrar jag till och med om jag kom ihåg att stoppa in menskoppen, eftersom den inte känns.
 
Denna fantastiska lilla uppfinning alltså. Varför marknadsförs den inte?
Svaret är att de inte är profitabla, de går alltså inte att göra en profit (vinst) på.
 
Jag ger menskoppen definitivt 5/5 peace-tecken: ☮☮☮☮☮
   
 
English:
I recently bought a menstrual cup, a pink Ladycup (size 1). I am not a big fan of pink, but I thought it looked good.
I am completely sold! It is a great little invention!
I had it with my in Nepal. It is really tiny so you can easily fit it in your bag. You don't need a stock, only one.
To put it in was the biggest challange for me. You fold it like a C and gently put it inside the vagina. It will unfold and place itself towards your body, so it fits everyone and it does not leak. When it is in, you will not feel it and you don't have to empty it for up to 12 hours (depending on how much you bleed, I personally bleed little), wich was great, then I could easly go with flight without having to worry about leaking or changing. 
It costs around 200 SEK and will hold for many future menstruations, at least 10 years. It is made of silicone, so unline tampons it does not dry out the vagina, and unlike a pad it does not trap the vagina (fungal warning!). Since it will hold for so long, it is very eco-friendly, especielly if you think about the impact wool has on the invironment.
 
Some might winder about the "antenna" it has. Why does it have an antenna??
The answer is that all girls are different. As same goes for their vagina. For some girls the menstrual cup is supposed to be placed further down in the vagina, in the tight passage of muscles. Then the antenna will be sticking out completely or partly, and you have to cup it off. Some have to cut the entire antenna of, some only a part of it.
But for some girls, like me, the menstrual cup is supposed to be placed futher in the vagina. Or well, it kind of goes there by itself. I still place it in the tight passage of muscles, but it will trail by own force further in. For me to get it out I have to push it out a bit, and then I am able to grab the antenna and pull it out. If it did not have the antenna, I would have to, more or less, fist myself to be able to get the cup out. The antenna does not scrape inside. Acrually, it does not feel at all. I sometimes wonder if I actually put in my menstrual cup.
 
The main reason menstrual cups are not marketed is simply because they are not profitable.
 

JAG HAR VARIT I NEPAL

Okej, det var ju typ förra veckan jag kom hem. Men jag har varit ganska trött faktiskt. Och så har jag haft lite saker att göra här också. Och så har jag ju så många bilder (som ändå inte är tillräckligt GAH) och så mycket jag vill skriva att jag inte förstår hur jag ska få ihop allt...
 
Själva resan dit var jag så nervös att jag kunde dö. Från Doha till Kathmandu satt jag i alla fall bredvid en söt liten nepales som inte kunde engelska men vi förstod varandra ganska. Vi sov båda som hösäckar, typ på varandra.
Väl i Kathmandu så mötte Sagar1 och Deepak mig och vi åkte taxi och jag tänkte att vi skulle dö eller i alla fall döda någon annan. (Har ni sett hur de kör i Indien? Ja, precis så.)
 
Sen lullade jag på till...
FÖRSTA MAJ!!!
 
På första maj såg jag både gamla maoisterna och något annat parti. Har mest intresse för NYA maoisterna men jag hittade fan inte deras parad, dock deras samlingsplats. Men när de började var jag på museet intill och då fick jag ganska bråttom ut. Där satt jag, Sagar1 och Sagar2 med massa andra människor. Sagar-duon tyckte jag borde ha en flagga så de försökte fråga killen som satt i raden på andra sidan om jag fick låna hans, men han hörde inte så de började kasta saker på honom och jag dog typ. Men jag fick låna fanan och han + typ hundra andra människor tog kort på mig (jag var den enda grisrosa människan där) och det var ju lite pinsamt men också lite kul. Såg tal som jag inte förstod så mycket av, kände mig lycklig, och efteråt så lämnade jag tillbaka fanan och lal-salaam:ade till dem och de blev jätteglada. Sen gick jag runt resten av dagen och skrek ''lal salaam'' med näven i luften till alla människor som hade kommunistkepsar eller kläder. Det var en underbar känsla för alla blev först förvånade och sen sken de upp och hälsade tillbaka. 
Där fick jag ett flygblad eller nåt, fast på nepali så jag förstår det inte. Och en keps för det var soligt och tusen grader varmt. Men jag klagade inte!
Skulle vilja skriva om talen men jag förstod de ju desvärre inte... Och de jag umgicks med var inte så bra på engelska för att kunna översätta de åt mig tillräckligt. Tyvärr. VARFÖR KAN JAG INTE NEPALI?! ARGH!!
 
killen med grön tröja och fana vad han som lånade ut sin fana till mig förresten. 
Bilden före bussen är gamla ''maoisterna'', med Prachanda. De hade ett stort första maj-tåg.
 
Resten av tiden var jag med mina kompisar, träffade nya kompisar, åt mat (de äter som hästar i Nepal), gick i tempel och gick i bergen i hettan. Nepaleser är så himla fina och snälla och de kom gärna fram och frågade varifrån jag kom och om jag kunde nepali, vad jag gjorde där, hur jag trivdes och så. När jag gick själv en gång så bad tre nepaleser mig sitta ner och prata och det var väldigt trevligt. Nepaleser är verkligen otroligt vänliga och hjälpsamma!
 
MEN
I Nepal så kramas man, håller handen och hänger på varandra
om man är av samma kön.
Så första gången jag kramade mina manliga kompisar så blev de helt stela och förskräckta. Men nästa gång så kramade de tillbaka varmt och länge.
 
I framtiden ska jag skriva mer om Nepal, jag ska ändå skriva en artikel om det. Men det får vara allt för nu.
 
 
   
 

 
Några djur

 
 
Några bilder jag gillar särskilt mycket (förutom de från första maj)
(Pust, det är så jobbigt att lägga upp bilder på blogg.se, tar hundra år och så blir de inte rätt osv.)
 

RSS 2.0