REVA

Reva (Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete), är ett projekt som Migrationsverket, kriminalvården och gränspolisen kom överens om 2010 för att utvisa papperslösa snabbare på uppdrag av regeringen.

För att hitta de papperslösa har polisen, i strid med svensk lag, börjat kontrollera ID-kort för människor enbart för att dessa ser utländska ut. Det har börjat på tunnelbanan, men polisen ser inget fel med att gå in i hem eller sjukhus för att söka efter papperslösa. Känns det igen? Ja, det var så de gjorde i Nazityskland.
 
länk
 
Nu tar vi det här en gång för alla. Att vara papperslös och gömd är INTE kul.
Man vågar inte söka kontakter, vågar inte söka vård, lever med rädsla och oro. Vågar de lämna hemmet så kanske de jobbar svart, men vågar inte gå med i någon facklig organisation, vilket inte bara slår enbart mot den papperslösa utan mot alla på arbetsplatsen som måste förhålla sig till den papperslösas fruktansvärda förhållanden. I bästa fall får man bidrag av någon organisation som jobbar för att hjälpa papperlösa, så man kan få mat i magen och tak över huvudet, men inget mer. Man har ingen nutid, man har ingen framtid.
När jag levde på existensminimum så var det ändå som en lyxsemester jämfört med hur dessa människor lever.
 
Det är inte seriemördare och socipater REVA letar efter. Det är inte olagligt att fly från krig eller social misär.
Så kan folk inte bara sluta göra det jävligare för de som redan har det värst?? 
 
"Ameh är man här utan tillstånd så har man fan inget här att göra, det står fan i lagen"
Gulligt att se vilka som skulle heja på Gestapo.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0