Lorax recension

Min nya favoritfilm är "The Lorax", som är baserad på De Seuss bok med samma namn, som också finns som kortfilm från 70-talet. Jag har sett långfilmen typ 10 gånger och brukar ofta nynna på låtarna i filmen. 
 
Handling:
Långfilmen handlar om en stad där all natur är borta, det finns inga träd eller blommor, allt är gjort i plast eller elekroniskt. En pojke vill ge ett träd till tjejen han är förälskad är och tar sig utanför stadens murar för att hitta "Once-ler", som är den enda som vet vad som hände med alla träd.
 
Jag gillar den för att den har bra karaktärer, bra musik och bra budskap. Den är starkt anti kaptialism och konsumism. Man kan säga att det handlar om expoateringen av naturen, ofta för skitsaker som vi egentligen inte behöver, och hur vi låter ekonomin och girigheten styra. I filmen/ boken är natur (Lorax) och kapitalism (Once-ler) personifierade.
 
Som sagt så är den långfilmen baserad på Dr Seuss orginal, och det är egentligen en bra idé att se den först (dock inget måste), så man förstår alla referenser, vilket är lite roligare. Den är mer dystymisk än långfilmen, och karaktärerna är mycket anonyma (till skillnad från långfilmen), men den väldigt bra ändå.
 
Jag ger den 5/5 Fredstecken: ☮☮☮☮☮ 
 

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jo, dock rätt segt när allt på listan är gjort och inga kunder kommer, men annars är det jättekul:)

2013-08-04 @ 15:22:13
URL: http://jennifermarklund.wordpress.com
Postat av: Bodypalace

Det sorgliga är att inga barnprogram inte ens är i närheten av att vara lika bra idag :(

Svar: Förutom "The Lorax" då :-)
Elina

2013-08-13 @ 17:03:00
URL: http://bodypalace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0