Vita kränkta män

 
 
 
 


Från Göteborg

Först och främst hade vi sjukt tur. Jag hade beställt biljett från Bastuträsk men fått från Umeå (hade inte märkt det). Tåget skulle gå 22.30 från Bastuträsk. Vi kommer dit vid 10 och ser att tåget vi skulle åka hade avgångstid klockan 21.00. (Ångest i magen när man läser på biljetten) MEN tåget var försenat till 22.20. Alltså FATTAR NI?! Näe, det gjorde knappt vi heller... Sen var det bara att gå på, inget ifrågasättande av biljetten eller något. Bara att kliva på och åka.
 
En heldag i Göteborg. Åt middag på en indisk restaurang (tror vi satt där i minst 2 timmar) Sen sov vi ensamma på PFF. Visst är det lite läskigt att sova där med tanke på att det blivit vandaliserat och att det till och med varit så att någon slängt in en bomb där. Men jag har sovit där många gånger och det har aldrig hänt något. Tydligen så har de också vakter som kollar till det på natten men de störde iaf inte oss. Men det är också lätt hänt att man (eller jag) jagar upp varandra (mig själv och de andra) så vi kanske blev lite paranoida. Höhö.
 
Lördag började kvinnokonferensen med apellmöte, work-shops och diskussioner. Jag var i work-shopen om kvinnor inom arbetarlitteratur. Sedan blev det middag och festligheter. Övernattning på PFF och träffade en tjej från Karlstad som passade helt perfekt med vårt lilla gäng. Samma humor, samma liksom allt... 
 
Söndag var sista dagen, lite konferens med fortsatt diskussion, och så avslut. Det hela slutade kring 1, vårt tåg skulle gå halv 7.
Vi gick på stan en stund, sen på den indiska restaurangen igen. Första gången hade vi bettet oss helt normalt, men den andra gången tror jag nog att servitören misstänkte att vi var höga på fler än en substans.
 
NU HADE VI TUR IGEN! Vi hade tänkt sitta på restaurangen till halv 6 och ta spårvagnen. Vi kände däremot att vi skulle gå lite tidigare (bättre vara ute i god tid liksom) och så var vi lite nyfikna på varför det hade åkt förbi proppfulla polisbilar och ridande poliser på vägen när vi satt på restauangen. Anledningen var att det var en fotbollsmatch och polisen hade då stängt av ALL TRAFIK i stan. Så vi fick gå. Det tog en halvtimme. Så det var återigen TUR vi hade!
 
hade inte tid att ta så mycket bilder men här är lite
 
Shopping
Ryskt godis
palestinsk olivolja
Chiapas-kaffe från Kinal
Tidning om Västsahara
Rättvisemärkt cashewnötssmör
All I want for christmas is planekonomi, Sara Garnér
Jag är en pojke med tur, Monica Zak
Republiken Kubas grundlag
well hellooooo there
 

Röjargänget

För två veckor sedan fick jag idén att vi skulle röja upp på vår partilokal och göra den fräschare och mer tilltalande. Istället för sjukt understimulerande och tråkigt.
Med tiden förstod Pauline att det var typ världens västa idé! Höhö
Det tog två dagars hårt arbete. 
 
Före...
 
Work in progress...
Det är konst
 
 
Efter!

 

:C

Här ska Pauline får för hennes jävla benor!

Det här med geografi är svårt för vissa:

Att placera Asiens länder på en karta;
Pau: Det där är Indien! Då måste ju det där vara Vietnam.
Jag: Men Pauline, det är ju Pakistan.
Pau: Var är Vietnam då?!
Jag: Men där borta.
Pau: Meh, näe! D:

Att para ihop rätt land i Asien med rätt huvustad:
Pau: Åh, det måste ju vara ett -istan. Eller iaf ett land där de pratar ryska. Och det måste ju gälla den här huvudstaden också. Och den och den och den. Sådär ja. Men vadå KAZAKSTAN, hur många -stan FINNS DET?!
 
Inge vidare på geografi men en höjdare på ordkunskap. 

HETEROFÖRTRYCK!

Igår blev jag intervjuad av VK i Umeå. Frågan var vad Pride är för mig?
Jag svarade att Pride betyder mycket för mig, men att det kortfattat är en del av kampen för jämlikhet. (Uppskattat svar)
Sen kom jag ju på att jag skulle spelat helt jävla rabiat och brölat något i stil med:
"Det är FASCISM och ett sätt för homosarna att FÖRTRYCKA oss heterosexuella!!! ...Inte för att jag är heterosexuell själv, men ändå! Vart fan är heterosarnas Pride-tåg liksom?! KROSSA HETEROFOBIN!"
eller något. Det hade ju varit så sjukt kul.
 

RSS 2.0