Hehehe

En gång satt jag med min mammas mobil och lekte. Sen fick jag för mig att jag skulle skriva "bajs" till min bror genom SMS. Men mammas mobil var ondsint så istället för att skicka "bajs" till Kire så skickade jag "bajs" till någon som hette Kenta. Det var en herre som hade lagat mammas bil en gång.
Han ringde upp mamma och frågade "Vadå BAJS?!"
Mamma förklarade och han tyckte att det var roligt. Det tyckte inte mamma.

Häromsistens skickade mamma bilder till mig på George W Bush. Då skickade jag henne den här låten.
Hon får nämligen nervsammanbrott av den, samt "The Final Countdown". De må kanske inte vara så bra någon av dem, men inte måste hon få nervsammanbrott för det? Nåja, bra att straffa henne med i alla fall.

Pumpa upp sylten!


Yoghurtglass

När jag har främmande hemma så gör jag ibland yoghurtglass och det uppskattas alltid.

500 g turkisk yoghurt
200 g färsk eller fryst frukt/ bär
(ex hallon, mango, citron, körsbär)
1½ dl florsocker

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller i en bunke med en mixterstav.
Ställ in i frysen i en bunke. Frystiden varierar, men mellan 1,5 - 3 timmar.
Under tiden den fryser så kan du röra runt med en gaffel då och då, så blir glassen luftig.

Från recept.nuBer om ursäkt!

Jag har tydligen missupfattat hela "lappskalle"-grejen. Det var tydligen AIK Solna som kallade SAIK för "lappskallar". Marsch tillbaka till skolbänken och läs dels vars samer bor och att de kallas SAMER och inte lappar eller fjällapor eller något annat!
Var det inte nyss som någon hockeyblaha kallade någon hockeyspelare för "svartskalle" också?
Man blir liksom så stolt att det finns så fina människor.
Sen så säger folk att det inte finns någon rasism i Sverige. Helt uppenbart så finns det ju det, dessutom så verkar folk ha bristande geografiska och historiska kunskaper.

Nåja, eftersom SAIK förlorade igår (oj, så tråkigt...) så var det typ landssorg på jobbet idag.
"Åh hur fan tänkte han där?! Så jävla dålig han är, jävla sopa! Hur mycket tjänar han?? Och domaren. blöh"
Men gör bättre själv då? Hejar man på ett lag så får man väll stötta det i alla fall, alla kan ha en dålig dag.

Typ förresten samma landssorg som min skola när Alliansen vann (BLÄ). "Åh nu blir det riktigt illa i framtiden!" 
Sport och politik är i övrigt inte samma sak. Sport påverkar inte som politik gör. Politik påverkar alla, sport påverkar individer. Likt att Leila bakar en superfin tårta - påverkar individer. Politikerna sänker skatterna - påverkar alla (i det landet)

I alla fall så ber jag om ursäkt för mitt sakfel.

Nya kategorier!

Ni som är uppmärksamma har kanske sett att jag har laft till två nya kategoerier här: "MIG" och "Recept"
MIG kommer att innefatta saker som handlar om mig och mitt privatliv, som när jag klipper mig till exempel.
Recept kommer att vara, ja, recept helt enkelt. Har en massa recept från olika länder som jag kan dela med mig av. Så ha bara tålamod så kommer det att komma snart någon gång!


Tjohoo!

Ville bara infomera alla om att jag kommer att sova gott i natt, ty Skellefteå AIK (SAIK) förlorade just mot AIK!! Hahaha, är så himla glad nu. Särskilt efter att SAIK varit såna himla mallgrodor och lagledaren har till och med kallat ett hockeylag från norr för "lappskallar". Jag vet att de som kommer från Skellefteå ofta är rasister, men man säger fan samer och det ska man veta! Sen bad han ju i och för sig om ursäkt, men det visar ju vad han egentligen tycker.

Hockey är världens töntigaste sport. Jag och Pauline pratade om det idag och diskuterade att "tjej-hockey" i princip inte existerar, att könsfördelningen inom hockey är väldigt dålig, till skillnad från de allra flesta sporter. (Fotboll, innebandy, handboll, curling, simning, skidor etc) och att ex. fotboll är en global sport som alla länder kan spela. Ingen i hela världen bryr sig om hockey.

Sen så kostar utrustningen till hockey mycket mer än exempelvis fotboll eller volleyboll (för att man absolut måste slå halvt ihjäl varandra i hockey) så alla kan inte heller delta även om de vill. Och eftersom att hockey är mer slagsmål än spel, varför inte bara kolla direkt på boxning??
Sen så sups det oerhört mycket bland hockey-supportrarna. Vad leder alkohol till? Bra saker??


Fina minne!

På gymnasiet hade jag världens bästa lärare (okej, har haft någon bättre kanske, men inte på samma sätt) som hette Curt. Han var kommunist och det märktes på långa vägar, även om han under lektionerna kunde ifrågasätta kommunisterna i klassen för att han ville väl att folk skulle få större perspektiv på saker och ting.

Han älskade palestina, så på skolavslutningen så gav jag och Gabriel honom en palestinsk olivolja.
Sen gick jag med en klasskamrat (som inte hade så många kamrater i skolan, hen tyckte om att vara själv) och gick och höll i hens skor. Så kom Curt och gick med mig och sa att jag var väldig snäll. Jag undrade om det var för skorna eller för att han hade fått en present som han sa så?
Nej bara i allmänhet. Du tar så bra hand om folk och umgås med invandrarklasserna och de som kanske inte har så många att umgås med. Jag hade anmält dig att du skulle få stipendie för det, men tyvärr så fick bara de eleverna med riktigt bra betyg stipenie i år.Jag ville bara säga det till dig.

CURT


Våffeldagen!

Idag var det ju som många känner till våffeldagen.
När jag träffade Pauline så ville hon ha våfflor (jag hade redan ätit våfflor och var inte så sugen på mer) och hon sa att hon inte ville äta våfflor ensam, vilket jag ignorerade varje gång. Men när vi var och handlade:
Jag: Ska du köpa våffelsmet då?
Pau: *tar på paketet* Nä, det är inte kul att äta våfflor ensam. *ställer tillbaka paketet*
Jag: Men jag kan äta med dig.
Pau: *Tar paktet snabbt och lägger det i korgen*
Jag: Har du väntat på att jag ska säga det hela dagen eller?
Pau: Ja, typ.

Sen fick jag med mig några våfflor hem till Ali och han tog fram sylften
Ali: Varför har du lagt mjölk i sylten?
Jag: Eh... Är du säker på att den inte är gammal??
Ali: ...Den är nog gammal.
Inte mjölk, mögel.

Sen så ska snart Pauline till Belgien, då kan hon äta belgiska våfflor.
Även fastän hon bukar bröla "Men jag vill inte åka utan dig!" som att det vore Titanic.

Mm, belgiska våfflor...Hårig armhåla?

Under Sverige-finalen av Melodifestivalen så filmades en jublande, väldigt glad kvinna, som hoppade upp och ner och viftade med armarna för att hennes favorit Loreen hade vunnit. Men till folks stora förfäran så hade hon ju håriga armhålor!!! INTE OKEJ tydligen. Bilden och videon hamnade på bloggar, facebook, youtube, ja, över hela Internet och denna kvinna utsattes för fruktansvärda kränkningar och nationell mobbing. Folk kunde skriva att det var äckligt, ohygiensikt, pinsamt, att hon borde skylla sig själv om hon blir mobbad för att hon har håriga armhålor, att hon aldrig skulle få sex, att kvinnor inte ska ha hår under armarna etc etc. Ja, det har till och med förekommit mordhot.

Oavsett vad man nu tycker om det (jag tycker att det är ganska gulligt att ha hår under armarna, även om jag inte har det själv) så är det verkligen inte ett acceptabelt beteende! Det kan man hålla för sig själv faktiskt.
Ohygieniskt? Om man har en bra personlig hygien så är inte hår något som gör varken till eller ifrån. Fy fan alla människor med långt hår på huvudet då, vad äckligt och ohygieniskt. Är det så att man ska gå runt och säga till folk att de ska/ måste raka skallen?

Sen ur ett rent hygien-perspeksiv så är ju faktiskt naglar och naglarnas undersida något av en bakterie-härd, så alltså, dra fan ut dina naglar, så jävla osexiskt och äckligt och pinsamt att ha naglar!! Låter det inte logiskt? Nej, det tycker inte jag heller.
Man har hår på kroppen av en anledning. Det är helt naturligt och bra att ha många gånger. Liksom naglar.

Jag och alla andra har allt rätt i världen att raka/ inte raka vart som helst på den egna kroppen, och därmed basta! Om folk inte kan respektera det så är det det som är pinsamt, inte hår under armarna.

Här är en väldigt bra krönika som handlar om kvinnorförtrycket och hur det blottades med denna orakade armhåla. Hur män tror sig ha rätten att bestämma över kvinnors kroppar. Väldigt läsvärd!

Hairy pits club

gråååååååt

En iransk flykting som ska bli utvisad begår självmord mitt i stan i Amesterdam, Holland

Migrationsverket utvisar folk till Iran hela tiden. Homoexuella, religiösa konverterare, politiska motståndare eller i allmänhet de som "sviker" Iran genom att söka asyl i ett annat land, för de väntar ett dödsstraff när de väl kommer tillbaka till Iran. Därför tar han livet av sig - han är desperat.

Arbetsförnedringen

Och sen igår var jag på Arbetsförmedlingen för att söka ledighet för att åka till Bryssel. Och vad händer? Jo, reglerna säger att jag inte får ersättning om jag tar ledigt (om det inte är i samband med storhelg alt. i juni/juli - endast om det är inom Sveriges gränser) och att jag dessutom STRAFFAS för det genom att jag inte får ersättning 45 dagar efter att jag kommit hem. Så givetvis kan jag inte åka... (bidragande orsak till att allt var så jobbigt igår, att AF är på mig som några jävla anakondor och sätter sån press på mig)

Jag: Jag hatar ditt jobb. (Mamma jobbar på AF)
Mamma: Vem gör inte det?
Jag: Regeringen?
Mamma: Ja, det verkar så. Men det är nog de enda. Och vår generaldirektör.
Jag: Som arbetssökande får man ALDRIG åka utomlands.
Mamma: Det är för att ni ska straffas för att ni inte har ett jobb. Arbeit macht frei du vet.
Jag: Men det är ju inte VÅRT fel?!
Mamma: Nej, men ni ska sitta hemma och leta arbete och vara ledsna.
Jag: Skäms du inte?!
Mamma: Åh jo, mer än du kan tro.

När jag berättade det på praktiken säger en arbetskamrat:
Men berätta inget för dem. Man ska smussla så mycket man kan!

Jag har tyvärr berättat om Kiruna så de lär ju vara på mig som de djävular de är, och jag råkade nämna att jag är vårdeprimerad och direkt tog min handläggare pennan i högra hugg och började förhöra mig om det, om jag tog medicin till exempel. Det var ju respektfullt...

Pau: Du kan ju åka ändå, säg att du ska söka jobb i Stockholm.
Jag: Nej, de är i maskopi med Djävulen. Djävulen ser efter de sina, du vet..

"Snälla kapitalister, köp min arbetskraft!
Men kapitalismen var mätt och hade fått magproblem,
så går det ofta i detta system."


Ali är fin som orkar ta hand om mig.

Just nu är jag väldigt känslig. Vad som helst kan få fart på mina tårkanaler. Lyckligtvis kan jag hålla masken och hålla borta det "dåliga humöret" och vara som vanligt. Men till exempel när jag gick på stan, där ser jag en man utan arm och blir ju givetvis ganska jätteledsen, så jag skyndar mig därifrån. 2 minuter senare ser jag en kvinna som står och gråter och då kände jag att världen verkligen bara jävlades med mig.

Sen alltid när jag och Ali har lagt oss så börjar jag storgråta. Ali stackaren har gjort sitt bästa för att trösta mig varje natt. Igår till exempel så lät det så här:
Ali: Men varför gråter du älskling?
Jag: Men det vet du ju! Allt är så jobbigt, så jobbigt. Och Kiruna. Och du stöttar mig inte!!!
Ali: Hur stöttar jag dig inte?
Jag: Du säger att jag är dålig!
Ali: När har jag sagt det?
Jag: ... Aldrig kanske, men du säger inte att jag är bra!
Ali: Det säger jag ju hela tiden.
Jag: *GRÅÅÅÅT*

Och så ska de hålla på att sända en massa Rädda Barnen reklamer och sånt, jag börjar ju nästan gråta där jag sitter i soffan. Jag är redan med i Amnesty och jag kan inte gå med i något mer för jag har ingne inkomst!!


Det kallas "att sälja sig" av en anledning

En gång hamnade jag på ett forum där det pågick en debatt ang. prostitution, tänkte visa lite av vad jag skrev (orkar inte ta upp alla deras svar också utan kortfattar till poängen), och jag sa min mening, att industrin var kvinnoförtryckande och människoförnedrande, att man inte kan äga någon annan människas kropp och att det sker fruktansvärda övergrepp inom den industrin, och att oerhört många prostituerade lider av psykiska sjukdomar på grund av det.

Så började en person diskutera med mig, och givetvis så var det en kille. Det är som oftast killar som är för prostitution (enligt mina egna erfarenheter)... För killar vet mycket om hur kvinnor känner inför sin egen sexualitet och hur kvinnor blir behandlade, jajamensan!!

Han sa de vanliga argumenten om att det är en tjänst som vilken annan som helst, att dåliga arbetsförhållanden beror på att de måste röra sig i farliga kretsar, försvarade statliga bordeller och " Kvinnoförnedrande? Du glömmer nog bort att det finns minst lika män i branschen".
- - - - - - - - - -
Men hörrudu, de allra flesta som säljer sin kropp är kvinnor, här ska vi inte berätta lögner. Visserligen förekommer sexköp med män också, men majoriteten är ju faktiskt kvinnor.

Att det "skulle vara en överenskommelse om en tjänst" är ju inte heller riktigt rätt. Citat: "Enligt en internationell studie är prostitution på många vis traumatiserande för de prostituerade. I studien har 854 personer från nio länder intervjuats och av dessa hade 71% blivit utsatta för misshandel i samband med prostitution, 64% hade blivit hotade med vapen, 63% hade blivit våldtagna. 68% uppvisade kriterier för könssjukdomar. 89% av de prostituerade ville lämna prostitution men saknade alternativ försörjningsmöjlighet. 75% uppgav att de skulle behöva ett hem eller en säker plats, 76% sade sig behöva yrkesutbildning. Utifrån dessa siffror drar forskarna slutsatsen att prostitution generellt sett inte kan beskrivas som ett fritt val eller handla om samtyckande vuxna - hade dessa människor haft ett reellt alternativ skulle de inte vara prostituerade." (http://sv.wikipedia.org/wiki/Prostitution#cite_note-4)

Jag förstår att vissa har fallit för den här moderna debatten att det är en människas fria val och att folk faktiskt vill. Absolut om någon ynka person här och var vill, men det är en försvinnande minoritet. Oavsett vad man än talar om så finns det alltid undantag, det finns de som vill bli brutalt våldtagna också, det finns dendrofiler, koprofiler och krematistofiler för den delen.

Kanske är dags att sluta tro på den här "glada horan" myten som sprids som gift i vårt samhälle.
Jag rekommenderar att du läser Kajsa Ekis Ekmans bok "Varat och varan" där du kan läsa lite om vad könshandel egentligen innebär, och hur det har påverkat länder som har legaliserat det.

Tror du ens att kvinnorna (och männen, ska ju inte glömma dem, trots att jag skrev att det var människoförnedrande (eller barnen för den delen)) skulle göra det de gör om de inte fick betalt för det?

Jag tycker att statliga bordeller är bättre, men inte bra. På vilket sätt är det okej att utnyttja folk på grund av deras ställning? Tror du att hor-yrket är respekterat? Tror du inte att hororna skulle föredra att ha ett annat jobb framför att knullas av en massa gubbar? Är det en okej attityd att tänka "Idag ska jag köpa mig lite fitta/ stjärt/ bröst/ avsugning/ få mina äckliga fantasier uppfyllda/ äntligen få ligga för jag är så obehaglig att jag inte kan få mänsklig beröring på något annat sätt än att betala för det"? Tycker att det är en ganska hemsk tanke, för man köper faktiskt en annan människas kropp, inte dennes tjänst.

sex är INTE jobb, prostitution är inte frivilligt, det är en sista utväg.
I länder som Thailand så har man en helt annan syn på prostitution, och där har sexmarknaden spårat rakt åt helvete.

Att vara gynekolog är inte att sälja sex eller sexuella tjänster, det är en medicinisk undersökning och har ingen sexuell laddning. Att jobba inom hemtjänsten genom att tvätta äldre människors könsorgan är samma sak där, ej sexuellt. (Det är ganska vanligt att folk har såna argument)

- - - - - - - - - -
Ja, ungefär det skrev jag, och han bad mig ge källa på det jag skrivit. (Jag gjorde det, både Wikipedia, en bok och förklarade att jag har många kompisar från andra länder som vet hur prostitutionen fungerar där), så som svar på det så bad jag honom ange källor själv, ty han hade inte en enda!

Men förstår lyssnade varken han eller någon annan på mina argument, fram tills en annan ung man skrev:
In this thread: vita män använder könsbaserade härskartekniker för att underminera kvinnors argument mot en legitimisering av den mest vidriga symbolen för könsmaktsordningen, markerar sin manliga dominans genom att fetstila allt de skriver, och "minsann känner massa personer som bara längtar efter att sälja sig och mår asbra av det!".
Och ja, prostitution är kvinnoförtryckande. Det kan jag säga som före detta sexsäljande man. Att det även finns män som drabbas förändrar inte att prostitution i grunden är en bransch där den rådande könsmaktsordningen dras till sin spets, där objektifieringen är total och den drabbade reduceras till inget mer än sin sexualitet. Köparen blir det aktiva subjektet och säljaren det passiva objektet. Det är på det sättet kvinnor har behandlats i tusentals år och fortfarande gör på daglig basis, i en ofantligt högre grad än män. Det är den synen som gör mäns systematiska sexuella förtryck av kvinnor möjlig, och många kvinnor har uppfostrats in i en roll där detta är det enda möjliga. Med den bakgrunden blir det en tydligt kvinnoförnedrande bransch.

Alltså sa han att de andra i forumet använda härskartekniker på mig för att få mig att känna mig liten och ensam, men att jag hela tiden hade rätt.
Och vad hände? Jo, folk lyssnade på honom, sa att han hade rätt. Varför? För att han var man och använda as-askompicerade meningar som nog inte alla förstod men som fick honom att framstå som en professor.

Sen spårade dock diskussionen när det plötsligt kom in en ny kille som sa till mig:
"Äh, ut och spöa fascister istället ditt AFA-mongo".
Vilket jag tyckte var skrattretande och töntigt, sa att AFA är mycket mer än våld (och klargjorde att jag inte ens är med i AFA - AFA finns inte i min stad) och påpekade att han förbisåg mina argument.
Han sa att han hade läst det jag skrivit, tänkt efter, men sen ändå tänkt att han inte kunde lyssna på mig för att jag "gillar AFA" och frågade mig om jag skulle lyssna på en nazist om hen sa något?
Men vad fan, det beror väl på vad nazisten i fråga säger. Om hen säger "Köttindustrin är dålig" så skulle jag knappast "NEJ NEJ NEJ DU HAR FEL DU ÄR NAZIST BÖÖÖH"

sen lämnade jag diskussionen

Ja, hon här ser ju aslycklig ut

Angående mitt förra inlägg

Hanna kom med en väldigt bra poäng angående mitt förra inlägg. Så här skriver hon:
Det som jag anser viktigt i den här frågan om kvinnans kropp är att ta bort uttrycket att "den här kroppen äcklar mig" det som är viktigt är att kunna acceptera alla kroppar, det finns t.ex. kvinnor som aldrig kommer kunna bli kurviga eller kunna gå upp i vikt pga. sin fettförbränning det finns också kvinnor som har jättesvårt att kunna gå ner i vikt. Jag ser iallafall inte så ofta att man säger till män "din kropp är onaturlig/äcklig/konstig/räcker inte till för att tillfredställa mig!" Så säg inte att någons kropp är "äcklig" speciellt när speciellt kvinnor tänker på hur sin kropp inte räcker till för att tillfredställa samhället. Jättebra att man accepterar sin egen kropp också viktigt att kunna respektera andras kroppar!

Jag tyckte att det var en väldigt, väldigt bra poäng, så pass bra att jag tänkte svara på den helt i ett eget inlägg.

Jag märker nu att jag formulerade mig väldigt klantigt i förra inlägget, så jag ber om ursäkt för det. (Däremot skrev jag aldrig att tjejens kropp vad äcklig)
Jag menade inte att hon i videon är äcklig, det som är äckligt att de valde den smalaste tjejen i världen för att förverkliga smal-idealet. Jag vill faktiskt påstå att jag aldrig sett en klädreklam för en vanlig klädkedja (finns klädkedjor för större kroppar också, fast där har de ibland också smala modeller dem med) med en normalviktig kropp. Poängen med all reklam är lycka - reklamen ska förmedla lycka och att objektet (i detta fall kläderna, som "råkar" sitta på en extremsmal kropp) ska bringa lycka. Det fömedlar en känsla av att "Om man är såhär pinnsmal så blir man lycklig". Det förstärks också av bantingsreklamerna som ständigt sänds.
"Gud vad snygg och smal du har blivit"
Däremot har jag aldrig bevittnat någon reklam där de säger "Gud vad snygg och tjock du har blivit",
 för om man är smal så duger man.
Även kvinnor som är naturligt smala brukar ha större lår än så, eftersom kvinnor över lag oftast har mer fettansamlingar på lår och rumpa.

Det finns också skillnad på naturligt smala människor (jag känner flera och deras kroppar äcklar mig verkligen inte ens lite), och de som uppenbart borde vara större, som inte är natuligt smala. Jag skulle nog vilja påstå att hon i reklamen är näst intill anorektisk (och med tanke på hur den brachen är så är det nästan självklart att hon hetsats till det) och att det är äckligt att förmedla ett sådant ideal oavsett om hon är naturligt smal eller ej, eftersom majoriteten av folket inte kan bli så smala. Det är inget fel med att vara vare sig smal eller tjock eller mitt emellan men att förmedla ett speciellt ideal och glorifiera (EXTREM) smalhet istället för att visa upp alla typer av kropper i alla sammanhang, det är enligt min mening äckligt.

Det är alltås INTE tjejen eller kroppen som äcklar mig, utan REKLAMEN.

Den här reklamen äcklar mig också. Är kropparna 0.23 äckliga? Nej, men reklamen är ( i alla fall enligt mig och min kropps och hjärnas reaktioner)!


Den här reklamen äcklar mig

Den här reklamen gick på TV förut hela tiden. (se bild)
Tjejen i reklamen är sjukligt smal, hennes lår går väl inte ens ihop om hon försöker pressa ihop dem.
Ska man se ut så? Är det snyggt verkligen? Är det något fel med att var NORMALviktig?


Jag håller mig lyckligtvis borta från sånt, jag läser inga smal-tidningar, "stänger av" hjärnan när jag hör eller ser smal- propaganda och är en ganska glad tjockis. Och det är INGET fel med att vara tjockis, om någon säger "jag är tjock" så behöver ingen säga "nej nej det är klart du inte är". Varför inte bara säga "Ja, men du är jättesnygg!!" Sen om personen i fråga inte är "tjock" så kan man ju säga nej, men det är väl inget dåligt att vara tjock? Kan man inte vara fin om man är tjock?
När den här bilden togs för 1-2 år sedan blev jag upprörd över den, tyckte att den kunde dra dit pepparn växer. Numera bryr jag mig inte. Mina tankegångar då var typ "Åh fy fan vilken fet motbjudane padda!". Vadå fet? Jag är inte fet, månne mullig men inte fet, och varför skulle det vara motbjudande? Helt naturligt, jag är heller inte byggd att vara "smal" heller. Tur att jag växte ifrån det.


Jag simmar ju på badhus, och där i duschen har jag insett att jag inte bryr mig ett enda skit om hur min kropp ser ut. Jag känner mig snarare trygg och glad av att se så fina naturliga kroppar.
Däremot läste jag om några högstadieelever (tjejer) som ville ha separata duschar i omklädningsrummet för att ingen skulle kunna se på en och jämföra varandra. Så äckligt sjukt, vem fan gör det för det första? Och i stället för att ta itu med problemet så gör man det värre. Suck...

Mördarverket!

Jag har tänkt skicka iväg ett vykort till Mördarverket igen, däremot hittar jag inget lämpligt kort utan bara kort ned typ en leksaksdinosaurie på, eller en chokladboll. Får avvakta och se om jag hittar något snart...
Vad tänkte jag skriva denna gång? Har inte riktigt bestämt mig ännu, men något i stil med:
Jag ber att återigen få framföra mina varmaste gratulationer till att Ni fått Sverige mest uppmärksammade i hela världen av FN på grund av inhumana utvisningar. Jag förstår att nöjet var helt på er sida, men låt mig tacka er för att ni har låtit vårt lilla land få lite uppmärksamhet!
Mvh En stolt svensk

Detta kan alla göra, det är jätteenkelt!
Gör såhär: Köp ett passande vykort (gärna från Amnesty eller något, ironi är ju alltid roligt), skriv en glad text
och skicka det sedan till Migrationsverket, helst det i Stockholm!

Text.
Jag ber att få framföra mina
varmaste gratulationer till att ni, än
en gång, fått bryta mot FN:s
barnkonvention genom att utvisa
ännu ett svårt sjukt barn till
en säker död.
Det värmer mitt svenska hjärta att
veta att det finns sådana heroiska
förebilder som er att se upp till.
BARNKONVENTIONEN ÄR FÖR MESAR

Mvh En stolt svensk

Champagnetips:
Cuvée Vive Claude Coxals Grand Cru...
mumma!

Är det tacken?!

Jag tog ner handen för att klappa min katt Tova, vad gör hon? Nyser rakt på den!
Fräscht Tova, färscht. Låtsats vara snäll och rar men snorar ner mig.

Svar från frågestunden

Nu har jag fått tillräckligt många frågor, tackar tackar.

Gillar du bandet Hanni Khol?
Ja, jag gillar Hanni Kohl för det mesta, trots att de kanske inte är något jag lyssnar på särskilt ofta.

Hur många gånger har du färgat håret?

Säkert nästan 100.

Hur var det att vara "emo"?

När jag väl var det så tyckte jag att det var det coolaste man kunde vara, så det kändes bra.

Varför slutade du att vara "emo"?

För att jag insåg att det inte är det coolaste man kan vara.

Varför kallar alla dig Emo fastän du inte längre har stilen "emo"?
För att det låter fint och att folk är vana vid att göra det? Däremot har jag ju bett folk att sluta kalla mig det, utan vidare framgång.

Är du rasist? Om ja, gillar du då Israel?
NEJ! NEJ!

Vad tycker du om Unka Dolan?
Riktigt otäckt.

Vilket är ditt favorit hushållspapper?

Serla

Vem är Rasmus Björnholt och hur träffades ni?
Rasmus Björnholt är en kamrat som ofta kallas för "Mus" från (RasMUS). Han är lite konstig för han är rojalist och tycker att det är coolt att röka trots att han är 20 år. Han är ganska busig men egentligen väldigt snäll och han är bra på att laga mat och vara kreativ. Han är också bra på att komma ihåg saker detaljerat och berätta saker med stor inlevelse. Vi träffades på skolan genom min klasskompis Angelica.


Vad anser du om "debatten" på facebook om att tjejer visar sitt armhålshår?
Det är väldigt hemskt att det ens ska behöva finnas en debatt om det. Hår är helt naturligt och oftast ganska bra att ha. Inte säger jag till folk "Fy fan vad du är äcklig som har fingrar, ta genast bort dem! Du kommer fan aldrig få kuk om du har fingrar och det är sjukt ohygieniskt, gå och dö!"

Är du feminist?
Ja, givetvis! Jämställdshetskampen är väldigt viktig!

Gillar du Eddie Meduza?
Nej, det kan jag inte påstå.

Tlol du på äkta kälek?
Finns det "falsk" kärlek? Om man hyser kärlek till någon så kan den väl inte vara falsk?

Vad gör dig glad?
Listan kan göras lång men bland annat: , min partner och mina kompisar, kommunistiska asiater, resa, musik, Stamliv med Bruce Parry, slå Kire (Kire är min lilebror som egentligen heter Erik).


Vad gör dig arg?
Listan kan göras lång men bland annat: Polisvåld, , utvisningar, krig (och de som försvarar krig, typ Obama), sexism, rasism (det som SD sprider), homofobi, folkmord, Kire.


Om du fick ge en stor kram till någon just nu, vem skulle få den stora äran att ta emot den?

Du såklart som ställer så underbara frågor till mig.

Jag tycker om dig, tycker du om mig? :)

Ja, väldigt mycket! :)

Vem har skrivit Mumintrollen?
Tove Jansson. Det finns också en tjej i Komminustiska Partiet som heter Tove Janzon.

Vad tycker du om Mumintrollen?

Tycker att det är väldigt bra.

Vem är din favvopolitiker?

Ho Chi Minh!

Vad tycker du om Gudrun Schyman?
Jag tycker att hon är bra.

Det jobbigaste ämnet i skolan?

Matematiken var ju ingen höjdare, fast juridiken var så tråkig att den kallades "sömnkunskap".

Vilket favoritavsnitt av Unka Dolan har du?

Alla är jämlika...

Hupu, tupu och..?
Suput

Kuken och kukens..?

Kuk?

Vem är Maria?
Jungru Maria är Jesus moder. Min moder heter också Maria. När jag var liten och religiös så tänkte jag att jag var Jesus lillasyster för jag föddes på juldagen.

Ditt favoritte?
Har så många, men kanske kokos-thé.

Vilken är din bästa musik?
Strupsång! Eller, inte har jag patent på den, men den är väldigt intressant tycker jag.

Vad gör du om 5 år?
Om 5 år vill jag ha rest mycket, i alla fall varit i Nepal och Palestina. Jag vill antingen ha läst till socionom/ lärare/ integrationsvetare, och arbeta som det. Eller så vill jag leva på Anuta.
Fast förmodligen så kommer jag fortfarande att vara arbetslös och inte ha åstadkommit ett skit.

Visa något fint som du har ritat på bloggen!
Inte en fråga, men okej!


Vem är Jimmi Åkesson och varför gillar du honom?
Kännes ingen Jimmi Åkesson, däremot så känner jag till en viss Jimmie Åkesson. Han är en mycket klok man, sympatisk framför allt. Han har bra åsikter om kvinnor, muslimer och homosexuella och har en mycket bra arbetsmarknadspolitik och stark syn på nationalitet och religion. Därför gillar jag honom.
Fast egentligen så gillar jag honom inte för 5 öre.

Vad har du för färg på ögonen?

De är blå. Faktiskt så blå att jag har fått frågor om jag har blå linser. En gång så stod jag och väntade på bussen och pratade med en klasskompis, hon började närma sig mig och stirra stint i ögonen på mig och utbrast "Har du  färgade linser?  (nej) JÄKLAR så blå ögon!!" Det var lite läskigt faktiskt.


Var står du politiskt sett?
Jag sitter längst ut på vänsterkanten och dinglar med benen.

Antisemitism eller Sionism?
Det är samma sak fast riktat åt olika håll.

Vad tycker du om Israels fasoner?
Men bra så klart!


Vem är Hanna Stavrén och hur träffades ni?
Hanna Stavrén är en annan kamrat. Hon gillar otäcka saker som Uncle Dolan och dylikt, samt att dela med sig av dessa. Men hon gillar också feminism, kultur och Mumintrollen och är bra på att vara kreativ hon också, att sjunga och att göra sin röst hörd. Vi träffades på Kulturskolan, ett sommarjobb vi hade. Hon trodde att min asfina pärlplatts-svamp som jag hade runt halsen (för jag var ett emo) var en nyckelpiga och så skrattade hon när jag utbrast ”Mengele” när det gick dåligt en gång.


Hur många gånger har Hanna haft sina händer innanför dina kläder?

Många gånger, och ännu fler har hon gjort tappra försök...

Vad är din favoritmat?
Svår fråga, det finns ju så mycket gott, vårrullar till exempel.

Hur många demonstrationer har du varit på?
Många och fler lär det bli!

Vad är det viktigaste att kämpa för?

Fred! Krig sätter nämligen käppar i hjulet om man kämpar för något!


Vem är Fredrik Reinfeldt och vad ser han ut som?

Tyvärr är han Sveriges stastminister, fast inte så länge till (han tänker nämligen gå i pension när han är 55). Han är väldigt lik Alfons Åbergs pappa fast på huvudet ser han ut som en kiwifrukt.

Vill du studera och om ja, vad vill du studera?
När jag var liten ville jag bli arkeolog, sen blev jag det jag blev. Numera skulle jag vilja studera till socionom, lärare eller integrationsvetare. Fast jag funderar också på att bli tandsköterska, då kan jag kanske åka utomlands och volontärarbeta.

Varför ville du bli ett emo?
Jag var i en identitetskris som många ungdomar hamnar i, sen så tyckte jag att emos var asfina och coola och ville vara lika fin och cool.

Tack för alla frågor :)

Jag hade skickat alla gladiatorerna presentationer i SMS till Pau

Jag: Har du kollat din mobil?
Pau: Ja det har jag, tack för gladiatorerna. Det var väldigt spännande att läsa.
Jag: Hahaha.
Pau: Jag läste alla. Arenans vilddjur till exempel.
Gabriel: Vem var det?
Pau: Wolf.

Frågestund!

I kamrat Hannas ära så ska jag ha ännu en frågestund.
Hon har haft två frågestunder efter mitt tyckte, där jag ställt jätte-coola frågor, ibland mesiga som "Vilken ät din farovirfärg" men också många i stil med "Gillar du H&M? Om ja, gillar du Israel också?/ Gillar du Obama? Om ja, gillar du krig också?" och hon ansåg nog dessa vara irrelevanta så hon svarade inte på vissa. Fy fy.

Fråga vad ni vill, men jag svarar nog inte på alltför personliga frågor :)
En gång i tiden var jag emo. Det kan ni också få fråga om.
Hen

Såg en "cool" insändare i Aftonbladet av en fossil till präst som skrev hur hemskt det var med ordet "hen" och att man "inte får kalla barn för han eller hon längre".

Kära fossil, om man skriver en insändare så bör man i alla fall ha lite, lite kunskap om ämnet, i detta fall ordet "hen", annars är risken stor att folk kommer att asgarva åt dig för att du har fel.
Man ska inte ersätta orden hon/han med hen, det är ett ord som berikar svenska språket och som låter fler människor vara med i det vardagliga talet.

Hen används för att benämna någon vars kön är okänt, inte framgår av sammanhanget eller om könet på personen anses oviktigt. Ordet kan också användas om till exempel icke-binära.

Exempel:

- Igår gick det förbi en människa utanför mitt fönster. Hen hade en röda vantar. Dagen efter hittade jag en av hens vantar, hen hade tappat den.
-
Min kompis har gjort en dum sak, jag mår dåligt över det! - Du kanske ska prata med henom?
- En klasskamrat till mig ramlade i trappan idag, men hen gjorde sig inte illa.

I sånger så kan personen eller djuret benämnas som hen:
- En sockerbagare, hen bor i staden, hen bakar kakor mest hela dagen...
- Björnen sover i sitt lugna bo. Hen är inte farlig, bara man är varlig...

Det finns också barn som känner att de inte är hon/han, eller som är födda med båda. Då vill de ju också kunna räkns in någonstans, eller barn som har "hen" som föräldrar.
Som en mappa (mamma-pappa) sa i Debatt:
"Det finns två öar, en för kvinnor och en för män,
men sen finns det massa folk som simmar i mitten som inte har någon egen ö"

Alltså med ordet "hen" fick de också en liten ö så att de slapp simma omkring.

Jag säger inte "hen"om Pauline till exempel. För folk vet att det är en hon, jag vet att det är en hon och hon är en hon. Däremot om jag skriver något om henne där varken namn eller kön framgår eller är viktigt, då skrive jag "hen" om henne. Ingen ska bli stött över det, bara för att folk alltid vill ha en tydlig bild av personen och personens könstillhörighet. Det är faktiskt inte så coolt att bli det.

Många språk har inte han/hon i sitt språk; arabiska, indonesiska, grönländska, bengali, turkiska, persiska...
I japanska finns inget ord för det alls.
Så varför skulle det skada om vi införde ett könsneutralt pronomen i vårt språk? Vem tar skada av det?

Det finns heller ingenting som säger att man måste använda sig av ordet hen. Det är helt individuellt, men det är ganska trångsynt och ego-rövigt att vägra använda det ordet och inte låta alla vara med i svenska språket, kan jag tycka.

Aha

Förstår nu varför jag har varit så nedstämd - vårdepression
Höst- och Vinterdepression visar sig oftast genom att man sover mycket utan att känna sig utvilad samt att man äter mycket mer. Även depressiva symtom kan förekomma.
Vårdepression (även sommartid) visar sig genom att man blir deprimerad, och symtomen kan vara nedstämdhet, koncentrationssvårigheter, minskat eller inget intresse samt minskad förmåga att uppleva glädje.

Det var egentligen min mor som upptäckte det, men förmedlade det med orden
"Jag har märkt att Mårran är mer morrig på våren än annars".

Då var det mysterier löst.
Skönt i alla fall att det kommer att gå över.


Välbehövligt

Idag är det Internationella dagen mot polisvåld

Internationella dagen mot polisvåld startades av Black Flag group i Schweiz.

Mer poesi av Farid Turkmani


Depp

Jag har insett att jag är på väg in i en depression. På senaste tiden har jag känt mig allmänt nedstämd hela dagarna, känner mig bortglömd, ensam, pressad, övergiven, oduglig, uppgiven, ointresserad av allt, trött i kroppen och helt enkelt sorgsen i själen. Har också smått ångest.
För att det ska klassas som depression så måste jag ha känt så i minst två veckor, har ännu inte varit så.

Jag är extremt känslig, gråter mycket lättare (typ varje dag, det brukar jag verkligen inte göra!) och om jag gör det minsta fel så känner jag mig helt värdelös. Jag ska till Bryssel och egentligen så skulle jag springa runt som ett exalterat barn, men jag känner inte den minsta lilla pepp till det. Jag kan bli hur upprörd som helst av en sån sak som att min palestinasjal sitter för hårt eller att bussen är sen. Känner inget intresse av att ägna mig åt någon aktivitet över huvud taget. Känner mig mest nere på dagarna och skrattar mycket mindre än jag brukar.

Vad det beror på har jag svårt att sätta finger på. Kan inte komma på någon egentligen anledning.
Har läst att vissa människor blir deprimerade på våren. Känns ju konsigt, men jag vet inte...


Trist

Idag är jag hemma från min praktik. Jag har väldigt haft ont i huvudet men nu börjar det avta lite (efter ett dygn) i alla fall när jag har tagit Ibumetin, så jag hoppas på det bästa. Jag fick det igår dagen, men det var ändå uthärdligt. När jag kom hem var jag jättetrött så jag tog en tupplur i en sisådär 20 minuter, och när jag vaknade ville jag bara somna om för det kändes som att någon hade slagit mig i huvudet med en knölpåk! Jag hade faktiskt så ont att jag blev lite snurrig i bollen ibland.

Det var länge sedan jag hade en sådan huvudvärk och jag hade nästan glömt hur jag kan vara då (extremt otrevlig) och jag var som värsta häxan surtant på stackars Ali som inte förstod vad han hade gjort för fel, och egentligen hade han inte gjort något fel alls, men jag tyckte väl att han borde kunna läsa min tankar och fatta att jag ville ha ett glas vatten. Eller om han understod sig att tala med mig när jag låg och tyckte synd om mig själv. Han gjorde sitt bästa för att ta hand om mig men det dög icket.
Ja, ungefär så trevlig var jag. Vilken tur att Ali inte blev sur i sin tur, han är mycket mognare än mig ibland.


Jag tror inte att jag har berättat om man praktik på bloggen. Jag har praktik på John Bauergymnasiet i kafeterian där. Jag trivs väldigt bra, faktiskt så bra att jag har fått Ronja sugen på den genom att prata om hur bra jag trivs där (jag har sagt att när jag får jobb (hahahaha) så kommer hon säkert att kunna ta över min plats) och hur snälla alla är. I och med att min största arbetsuppgift är fiket så är det som ett barn för mig och nu vet jag att någon annan har varit där och tänk om denne har gjort fel, fel, FEL! Nåja, det återstår att se i morgon.

KONY 2012?

På senare tid har en video om Uganda spridit sig över Internet. Det handlar om en Amerikan som känner en kille i Uganda, där får man följa hans (och många andras) situation, där de också berättar om en man vid namn Kony. Kony är ledaren för en gerilla-grupp som är känd för att ta barn (flickor som sexslavar och pojkar som barnsoldater) och förklarar att det är dåligt dåligt.

Denna video spred sig som en löpeld över Internet, överallt var den. Ingen stannade upp och tänkte för en sekund. Ärligt talat skulle jag nog också ha gjort det om det inte vore så att jag såg en bild som en kamrat länkat till på Facebook. Den föreställer skaparna av "Invisible Children" och Kony-filmen som poserar med vapen med Ugandas Armé, som likväl som Kony är kända för såväl våldtäkter, tvångsrekryteringar av barn, som plundring.

När jag satt och funderade över detta så råkade jag faktiskt av en tillfällighet gå in på Hanna Fridéns blogg och läste de här (1 och 2) inläggen, då behövde jag inte fundera längre.
Hmm... Kan det handla om imperialism? Nej, hur skulle det kunna ligga något sådant bakom?? Att USA kanske vill gå in i Ugana också?
Kritiker hävdar att det är en USA-propaganda film, utskildrar situationen som de vitas plikt att rädda de svarta, och talar inte om varför det är så där men inte här.

Sen säger många att det är bra att videon finns, för det är en ögonöppnare. Jag förstår vad dessa menar, men allvarligt, krävs det att halva Internet ska bombarderas av en video för att folk ska fatta att det kanske inte är så superdupermysigt i krigszoner och u-länder? Om det nu är på det viset så är det helt jävla sinnessjukt.
Varför bryr sig ingen om Palestina, där har de förtryckt, ockuperad, avrättat, trakasserat, plundrat och dödat palestinier i många, många år. Och ska folk bry sig om barnsoldater så kan de rikta sina blickar mot Burma, de har nämnligen flest barnsoldater i hela världen. Burmesiska armén tillfångatar/ kidnappar barn och tvingar dem att bli barnsoldater hela hela tiden.
Om folk ska bry sig om barn som sover utomhus har de sjukt många barn att bry sig om och ska de bry sig om folk som beter sig som jävla svin så ska de fan bry sig om Obama för fanken!!

Bry er då, men hallå, bry er! BRY ER DÅ FÖR HELVETE!!!

Burma
Avslutar med detta: BILDT 2012

Krig för fred? Logik tagen från romanen 1984?

Natten till idag gick en amerikansk soldat ut från basen, bröt sig i ett flertal hus och sköt bessingslöst. minst 16 personer dog, varav 9 barn och 3 kvinnor. "Men det där är väl bara en incident?" Jo men tjena, de som på riktigt tror det kan ju inte ha alla hästar i hagen (de står väl snarare utanför hagen och skrattar åt individen). Krig är fan det värsta som finns och 98% av alla som drabbas i konflikter är civila! Soldater våldtar barn och kvinnor (inte helt ovanligt med män också), skjuter oprovocerat på befolkningen (se den uppmärksammade Wikileaks-videon), poserar med döda människor. Det finns också ett uppmärksammat fall där amerikanska soldater gruppvåldtagit och mördat en 14-årig flicka i Irak. Detta är inte ovanligt, utan snarare väldigt vanligt i krig, särskilt från den ockuperandes sida. Mm, mums, något sådant vill jag ska representera demokrati.

Just idag såg jag också en trailer till en gore-film, baserat på sanna händelser, och den var riktigt riktigt vidrig (Tänker inte säga namnet på den om någon skulle få för sig att kolla för jag själv mådde så jävla illa av den), men man kan kort säga att det handlar om biologiska vapenexperiment på levande människor. När jag såg den tänkte jag "Men hur fan kan forskarna göra något sådant?!!", nu tänker jag samma sak, hur FAN kan någon släppa bomber på folk? HUR FAN DÅ?! Det verkar dock vara mer okej att spränga sönder gravida kvinnor än att sprätta upp dem med knivar.


För inte långe sen alls så sades det att Amerikanska soldater hade bränt Koranen i Afghanistan. Det var nog något av det onödigaste jag någonsin varit med om. Sen så skjuter de över 30 personer när folk demonstrerar mot det här? Men IQ-fiskmås, ni är i ett land som är präglat av religion, en religion där den heliga skriften är väldigt viktig, ni har ockuperat där och mördar där, och så tänkte ni "förbättra" relationen och förtroendet lite? Moget, moget. Kalla det "krig för fred och demokrati och hejfaderuttan" håller inte, ingen med någon som helst intelligens går på det så lägg ner för fan. Vi kan ju testa bomba USA lite och säga att det är mot de fundamentalistiska, konservativa och kapitalistiska stormakterna? Jo, för så ska man göra, på det sättet vinner man folkets förtroende... Inte.

Nej, till sist vill jag bara säga att må de civila offren vila i frid, jag skänker en tanke till er!

- Barack Obama har beordrat över 260 drönarattacker - fem gånger fler än George Bush.
- 53% av hela USAs budget 2008 gick till militären
- USAs militärbudget utgorde ensam 48% av hela världens samlade militärutgifter
- landet som kom på andra plats efter usa var Kina med 8%
- USA har runt 1 500 000 trupper

Kathy Kelly:
För två veckor sedan frös åtta barn under 5 år ihjäl i ett av de många flyktingläger vars innevånare kommit som flytt från striderna i andra provinser. Sedan 15 januari har åtminstone 23 barn frusit ihjäl i dessa läger. Bara för en vecka sedan tände åtta unga herdar , alla utom en under 14 år, en brasa för att hålla värmen på den snötäckta bergssluttningen i Kapisaprovinsen där de hjälpte sina familjer med att vakta får. Franska trupper såg elden och agerade på en bristande information och pojkarna dödades i två på varandra följande NATO-flygattacker. De vanliga fördömandena från lokala myndigheter och ursäkter från västmakterna följde…

Ett par dagar tidigare beskrev filmaren John McHugh sin 12 dagars vistelse som inbäddad i USAs Operation Mace i Afghanistans Nuristanprovins: ” Under min vistelse i Mace blev jag vittne till det verkligt avskyvärda amerikanska sättet att använda eldkraft i strid. Mellan sina helikoptrar och jetplan har de fällt 19 bomber , avfyrat två hellfiremissiler, 205 raketer, 500 20 millimeters granater och 210 salvor med 30-millimeters kanon. De avfyrade också 3750 projektiler av 50-kalibers maskingevärsammunition. Ändå kunde de inte konfirmera att de dödade en enda talibankrigare.” McHugh skrev detta för den Mellanösternbaserade TV-stationen Al Jazeera. Skulle västliga media ha brytt sig om att ta med en sådan berättelse?

- Afghanistansolidaritet


Sopdykning

Förra veckan tänkte jag och Pau gå på dumpster diving (eller sopdykning som det så fint heter på svenska) men lyckades inte klura ut hur man skulle ta sig ner i de enorma containrarna utanför mataffärerna så det fick vara. Bättre lycka nästa gång kanske.

Dumpster diving: När man i skydd av natten smyger ut och letar ätbar mat (eller krukor eller annat) och tar vara på det. Bra för miljön och för ekonomin. Dock tolkade Hanna det hela som att man går runt och letar efter typ en halv banan, men det är väl inte riktigt det man letar.

Nu tänker kanske någon "Varför ska man gräva i sopor?!" och svaret är så enkelt att affärerna slänger väldigt mycket mat som är fullt ätbar, dels för att den "ser ful ut" (böjda gurkor tex) eller helt enkelt för att hålla konsumtionsjhulet rullande. Det är inte ovanligt att arbetare på mataffärer sopdyker eftersom de vet vad ägarna slänger.

I alla fall så började vi förstås spåra. Först skulle vi fastna i containern och bli hittade av sopgubbarna. Sen skulle vi fastna i containern och upptäcka att det låg ett lik däri. Sen skulle vi klättra upp genom sopnedkastet med liket i min ryggsäck. Sen skulle vi först stycka liket (såklart, hur skulle det annars rymmas i ryggan??) och typ stoppa en lös arm i fickan, och sen förklara det till polisen skulle ju vara kul.
Fynd-bilderna tagna från frigan.se

Skriven av Farid Turkmani

Önskan

Jag önskar jag vore ett barn

och det värsta bus jag skulle kunna hitta på

skulle vara klotter på en vägg

Jag önskar jag vore ett barn

och kunde skratta från hela mitt hjärta

i stället för det här bittra leendet som dansar på mina läppar

Jag önskar jag vore ett barn

som kunde glömma all världens smärta och sorg

med en enda kyss från sin mor

Låt mig dö!

Just i detta ögonblick torteras jag av Melodifestivalen (Ali ville se det, INTE jag) och alldeles nyss fick jag beskåda den ljuva Torsten Flinck och revolutionsorkestern. Fy fabian, en sexist och en drös med låtsas-kommunister som pinsamt nog faktiskt TROR att de är kommunister och stolt spatserar med knutna nävar. Man får ju fan skämmas, man borde införa speciella regler för vem som får kalla sig för kommunist och inte!
Han avslutade sitt framträdande med att göra kristna korset över bröstet. För religion är riktigt kommunistiskt?

Hatar Melodifestivalen. Det kallas "EUROVISION song contest" men Israel får vara med? Oavsett vad man nu tycker om Israel så borde man förstå att Israel INTE ligger i EUROPA!!
I såna fall så måste ju Sydafrika få vara med. Och Japan. Och Colombia och Afghanistan och Nepal och Nya Zeeland och Kanada och resten av världen? Jag förstår om dessa länder inte vill delta i denna extremt pinsamma tävling, men de borde väl få erbjudandet om att få delta i alla fall?

Ali frågade mig just varför Israel får vara med, jag sa att man inte får säga nej till Israel för att då är man en jävla antisemit som är att likställa med Hitler i egen hög person.


Och nu är det Björn Ranelid. Känner att mina ögon och öron vill kräkas. Mamma och Pauline skyr denna Björn, jag visste inte vem han var förrän nu. Han är en sån narcissist att han tycker att han är den bästa moderna författaren, och till och med att hans böcker inte är skrivna på svenska utan på "ranelidska". Som Pau sa "Det är som att Marx skulle säga att han var Marxist". Han är så hemskt otäck och har bott i ett solarium och tillför låten ingenting (inte för att den var något att hänga i granen som den var) och när folk anmärkte på det så gick han ut och sa att han "fick mer skit än Breivik", men att han skulle uppträda för folkets skull.

Fyyyy, massa dåliga låtar och sexistiska framträdanden, orkar inte!Man kan aldrig veta för mycket.

Idag på mötet med KP och RKU började vår ordförande prata om Saudiarabien och att han hade läst något om att en flickskola hade börjat brinna och när flickorna sprang ut så glömde de ta på sig sina slöjor, så polisen slog dem med batong tillbaka in i byggnaden där flickorna brann inne. Han sa att de var typ 10-12 år, så i såna fall skulle det vara konstigt om de skulle ha slöja, det är oftast efter puberteten som kvinnor börjar använda slöja. Men å andra sidan så är det ju Saudiarabien vi talar om, så man får ju inte bli så förvånad om de har ändrat det lite. Helt sjukt hemskt i alla fall.

Och i samband med det så började gubbarna där diskutera varför kvinnorna ens ska täcka håret? (På deras tid så var invandringen som störst från Sydamerika och Finland så de är väl inte direkt vana vid muslimer) så förklarade jag för dem att det har att göra med deras tradition, att det är lite "utmanande" och "ofint" att visa håret för andra än sin man och familj. Lika som att man som kvinna i Sverige inte visar stjärten när man går ut och går - det anses inte anständigt, att vad man kan visa och inte inom islam kallas awrah och att det skiljer sig från inriktingar.
Gubbe: Hur skiljer det sig?
Jag: Ja men till exempel i sunni så bör männen täcka sig från naveln till knäna, medan de som tillhör shia enbart måste ha på sig kalsonger typ.
Gubbe2: Men då måste du väl föredra shia om killarna bara behöver ha kalsonger.
Alla skrattar och jag skäms.

I övrigt så kan slöj"tvånget" ha att göra med att islam "uppfanns" i en region där det är rent nödvändigt att ha slöja på huvudet. Både judendomen och nämner nämligen samma sak. Dessutom så är slöja oerhört vanligt världen över, i Sverige för bara 100 år sedan så skulle man också sätta upp håret i tyg, om man visade hår så var man prostituerad.


Det finns ett muslimskt folkslag där det faktiskt är männen som tradiontionellt är beslöjade. De kallas tuareger. Däremot bär kvinnor ofta tygstycken på huvudet, men det skulle jag också göra om jag bodde i ett varmt land. Tuaregiska kvinnor har också en väldigt hög ställning i deras samhälle, särskilt om man jämför med närliggande områden. Männens slöja kallas "tagelmust" och tas endast av inför nära släktingar, männen skäms över att visa mun eller näsa för främlingar och om de inte har en tagelmust att tillgå döljer de ansiktet med händerna. (Kan tänka mig att detta varierar mellan olika områden)Jag och Ali såg på Scrubs:

Ali: Dog hon?
Jag: Ja.
Ali: Varför det?
Jag: Hon blev påkörd tror jag.
Ali: NÄE!!

Hurra!!

Grattis alla kvinnor, idag är det internationella kvinnodagen!
Har haft en härligt slapp dag idag och Ali ska laga mat till mig (jag skrämde honom lite på skoj och sa att om man inte är snäll med tjejerna på kvinnodagen så är det olagligt och polisen kommer och slår en, tror inte han gick på det men man vet ju aldrig).

Förvtiva inte bröder, internationella mansdagen är 19 november.

I och med kvinnodagen blir det också lite feminism!


Det finns mycket man måste bekämpa här i det mansstyrda samhället: Abortmotstånd, objektifiering, våldtäkter, kvinnomisshandel, sämre lön för samma arbete, extrema och konstanta skönhetsideal och mycket mer, kvinnor måste få en högre ställning i samhället, en ställning som männen!

Det finns också många som säger "Jag är ju inte feminist, jag är jämställdhets-kämpe" - suprise, då är du feminist också!

"Slår man up feminism i en ordbok sår det att det är en människa som jobbar för att kvinnor ska ha samma rättigheter som män i samhället. den som inte kan ställa upp på det är fan sjuk i huvudet."
- Helena af Sandberg

Återkommer med det här ämnet (feminism alltså) men vill nu passa på att hylla naxalisterna (maoisterna i Indien och Nepal). Varför? För att de, trots sina mycket ojämställda länder, är väldigt jämställda och har 40% kvinnor (som är bra mycket bättre än Sverige) i sin gerilla och parti, där kvinnorna behandlas som jämlikar!
Det finns också en berättelse om en flickskola i Indien, där indiska polisen hade missbrukat sin auktoritet och tagit över skolan och använd flickorna som "bifruar" (= utsatt de för sexuella övergrepp) och då gick maoistgerillans kvinnor in, tömde skolan på flickor och skjöt alla ca 50 poliser.

rekkomenderar starkt "Vem älskar en feminist?" på P1, där det bland annat intervjuas unga manliga feminister och män som sjunger "ååå tjejer! Vi måste höja våra röster för att höras!"


Till sist vill jag också rekommendera detta inlägg av RKU.

Jag ska baka till min praktikplats och hade inte riktigt kommit på vad jag skulle baka

Jag: Ingen jag talade med verkade intresserade av malaysiska sötpotatismunkar.
Pauline: VA?! Men varför inte det då?!
Jag: För att de inte är kultur-hippies som vi är.

Så kanske hasch-muffins? De skulle vara populära i alla fall.

La cocaina no es buena para su salud, La cocaina is not good for you.

Visst har ni hört om mannen i Umeå som anföll sin sambo med ett samurajsvärd och högg henne allvarligt 10 gånger? Han fick en mildare dom, istället för 8 års fängelse så fick han 5. Inte för att jag är för hårdare straff men vad i helvete har HD tagit före de fattade det domslutet? Han fick en förmildrad dom för att han var så berusad att han inte minns attacken och för att han inte ämnade döda med huggen. Så istället för mordförsök dömdes han för grov misshandel. Ja men dåså, i såna fall så måste det ju vara samma sak att köra bil när man är tankad som fan och om man råkar köra på någon (men den inte dör) så kunde man ju inte veta vad man gjorde, man menade inte att döda eller skada den, trots att det var man själv som bestämde sig för att kröka så jävla mycket!! Nä, just precis, så kan man inte göra, men att hugga någon med svärd är ju inte alls samma sak y
tydligen. Det som det domslutet betyder, med det argumentet, lär folk att man inte behöver ta fullt ansvar för sina handlingar om man är riktigt, riktigt full.

På tal om alkohol så tror jag att jag ska sluta dricka helt. Inte för att jag är någon partypingla direkt, men jag har kommit fram till att alkohol inte tillför mitt liv någonting bra: Jag blir inte full så lätt så jag måste betala dyra pengar, jag tycker inte att alkohol smakar gott och jag tycker inte ens att det är särskilt kul att vara berusad. Sen får man ändå bara skämmas när man väl nyktrat till. För övrigt så vet jag att mycket bara är placeboeffekten så jag kan lika gärna be någon låtsats bjuda mig på alkohol så blir det bra ändå.


Minns på studenten när alla i min klass skulle supa i ottan och anmärkte på att "vissa var så torra" = typ jag. Det var ju ascoolt att anmära på det, det var inte direkt som att jag umgicks med dem i vilket fall som helst så vad spelar det för roll ens? Jag tog ju verkligen åt mig av det också, javisst.  Sen fick jag i och för sig lite "skumpa" hos mamma sen, men visst fan kan man hålla sig nykter på morgonen?!

På tal om alkohol igen så lärde vi oss om droger idag på min praktik. Skellefteå kommun föreläste för lärarna samt mig också då. Det var intressant och lärorikt. Jag kommenterade att Family Guy, dagen före, hade visat ett väldigt obehagligt avsnitt när Brian tar svampar och blir hög (han klipper bland annat av sig sitt öra) och tyckte att det var ganska bra att de visade det som negativt. "Jag förstår inte varför man ska sätta in droger i barnprogram över huvud taget" fick jag typ till svar. Jo jo, det kan ju verka konstigt, men samtidigt så är väl inte Family Guy att betrakta som ett "barnprogram" och dessutom så är det väl ganska bra att de inte glorifierar det som annars är så vanligt? I övrigt så menade jag inte "Fan så bra att de visar droger i barnprogram!"
Jag har rökt spice, före det blev drogklassat. Blev jag hög? Nej, det smakade mest typ jul. Jag drogade inte ens när jag var i Christiania. Inte för att jag tycker att cannabis är värre än alkohol, snarare tvärtom, men jag hade ingen direkt lust, åkte inte dit för drogerna som många andra verkar göra.

Se så söt spindel! Den snubblar fram!! <3

När jag skulle laga en diskbänk så bekantade jag mig med en spindel som vas bosatt där. Jag tänkte att ett liv i en diskbänk är väl inget liv för en spindel, så jag skakade ner den från nätet i en glasbehållare. Hen var samarbetsvillig men lite missnlöjd och försökte fly några gånger. Jag släpte ut henom i källaren för jag tänkte att hen skulle frysa om benen utomhus. Sen när jag tog bort nätet hittade jag flera spindellik (alltså spindelben insnurrade i spindelnät)

P.S. Jag gav den din adress :)


Detta skrev jag till Rasmus idag och han var inte road, det var jag däremot.

Sen förra veckan skickade jag honom denna video. Spineln är ju jäääättesöt.

Ganska rart

Natten till idag så somnade Ali före mig (ovanligt? Nej) och han ryckte till, vaknade upp och sa "Älskling, älskling. Jag drömde en mardröm. Kom och krama mig."
Så fick jag rulla över till hans sida och hålla om honom, han höll hårt i mig.

Ett lyckligt minne

I dag kom jag plötsligt att tänka på en sommardag för några år sedan, jag och Hanna gick ute och så kom det en kille och stegrade med sin moped för att imponera på oss. Eftersom sånt är ganska omoget och töntigt så blev vi ju givetvis inte impade, men Hanna lyfte händerna över huvudet och applåderade, samtidigt som hon skrek "bravo" och "wooo" sarkastiskt. Jag började skratta väldigt, väldigt mycket och då började Hanna skratta också.

Politik och flaggor

Det enda bra med ACTA och SOPA och PIPA allt annat sånt är att nördarna äntligen börjar intressera sig för politk, till exempel min bror, och inse att exempelvis EU inte är så demokratiskt som folk vill påstå.

En gång sa min bror till mig att jag har fått honom att hata Sverige. Jag undrade hur och han sa att jag hade berättat för mycket för honom, hur vi utvisar barn, homosexuella, dödsdömda, hur utförsäkrade tar livet av sig, hur vi "är neutrala" men krigar och härjar, och en massa annat som han "inte ville veta". Han säger att han blir deprimerad av det.
Jag sa att han behöver inte hata Sverige, han kan se det som förbättringsbart.


Han tycker också att Sverige har världens fulaste flagga och det har jag faktiskt ingenting med att göra!
Visst,vi må ha en ful flagga, men det är ju inte särskilt vesentligt.
Personligen så anser jag att Kazakstan har den finaste flaggan (tänkt enbart på utseende, ej symobolik etc). Rent symboliskt så är jag ju också oerhört knäsvag för Nordvietnams flagga, som symboliserar Socialismen (den gula stjärnan), det kommunistiska norr och det kapitalistiska och USA-allierade syd. Efter att Nordvietnam spöade skiten ur USA så blev det ett gemensamt land, styrt av kommunisterna, då gjorde man hela flaggan (landet) rött.RSS 2.0