Mogna islamofober

Bilden visar tydligt vilket inskränkt och okunnigt pack det finns. (Klicka här för att se bilden i full storlek)
För det första kan man ju fråga sig vem fan som tar kort på en kvinna i ett badhus från första början - det är dessutom förbjudetpå många badhus och badplatser att fotografera eftersom det rör sig många lättklädda människor där. Sen ser hon inte ut att vara medveten om att fotografiet tas så någon måste alltså smygfota henne, för att håna henne? Så jävla respektlöst!! Tänk om någon gjorde så med mina ben liksom?

Sen kommentarerna... Får mig att bli illamående och väldigt, väldigt bekymrad.
Exempel: 
"Jävla muslimer som inte kan ta seden dit de kommer - OM de nu nödvändigtvis måste parasitera oss i Sverige!! Nej och åter nej till islam"
De "kommer inte hit och paratiserar oss", det är en naturlig del av en människas liv att flytta. Många flyttar från olika länder och det är inget konstigt med det. Vi har haft invandrarvåger från olika länder genom tiderna.Under Vinterkriget kom det många finländare hit, då hade folk också svårt att tolerera dem. Liksom det var en stor utvandring från Sverige en gång i tiden också. Och vadå ta seden dit de kommer? Om du skulle fly eller flytta till ett land där det var normalt att gå näck, skulle du bara slänga av dig kläderna, eller hade du kanske tvekat ens lite? Ditt val om du vill vara naken eller inte. Bara för att du bor i ett nakenland betyder det inte att du måste ge upp din personliga integritet, du bör däremot respektera de lagar och normer som råder. Sällan jag varit med om en muslim som viskar om någon i Sverige som inte har hijab på sig. 
 
"Det är svårt att respektera en slavinna. Jag kommer aldrig att göra det."
Visar vilka fina människor det finns som tycker att muslimer endast duger som slavar, eller i alla fall att de muslimska kvinnor som väljer att följa sina normer är en slav som inte har fri- och rättigheter.
 
"Kläderna... sjalen och burkan betyder att hon anser sig bättre än alla västländska kvinnor... hon anser sig ren och vi är smutsiga i hennes tankevärld!"
För det första så har hon ingen burqa på sig, jag tycker att om en vill uttala sig om något så bör en ha någon som helst grundfakta innan hen häver ur sig saker. Sen så är det omöjligt för kommendatorn att veta vad hon på bilden tänker och tycker. Hon fattar förmodligen att vi i vår kultur inte täcker kroppen när vi badar, men som är något hon själv har valt att göra. Inte okej att bestämma vad andra ska tänka och basera det på sina egna (van)föreställningar!
 
Sen sades det också något om att dessa dräkter är ohygieniska och att de innebär en stor drunkningsrisk. Ang. drunkningsrisken har jag letat men inte hittat någon information om det. Antagligen bara ännu ett försök att legitimera förakt för detta klädesplagg som de kopplar ihop med islam.
Sen vet jag inte om det är så fräscht att simma runt i saliv, urin och andra kroppsväskor. Vidare så antar jag att kläderna tvättas emellanåt samt att kvinnorna duschar efter de badat i den. 
 
(Om en kollar upp dessa människor så ser man att de flesta är Sverigedemokrater.
Suprise suprise. Hade en ju aldrig kunnat gissa...)

Det är SKAMLIGT att dölja sin rasism genom att låtsats värna om kvinnors rättigheter. Det gör mig förbannad. Det är inte BÄTTRE för kvinnorätten att bestämma att de INTE får klä sig på ett visst sätt heller. Det är väl bra att hon fick ha på sig sin baddräkt om hon ville så att hon kände att hon kunde bada och ändå behålla sin personliga integritet. Vissa trivs i stringbikini och vissa trivs i baddräkt med kjol och vissa trivs i burkini, och hon ser ju helt uppenbarligen ut att trivas jävligt bra, tänk om jag också såg lika avslappnad ut när jag var på badhus!
 
För övrigt så finns det speciella klädregler (eller regler för vad som anses privat på kroppen och inte) för män också inom islam. Inte FAN skulle det komma folk och smygfota en herre som valt att bada i shorts från naveln till knäna och säga att det är synd om honom eller att han inte kan fatta egna beslut. Liksom, kolla bara på dessa! Oj oj oj vilka stackars hjärndöda slavar!!! (Från Awrahsport)
 

Bror

Jag ringer min bror för att prata om något en rasist hade skrivt på internet om att vita är den bästa rasen på grund av våra framsteg och vårt klimat
 
Jag: Hej, vad gör du?
Erik: Ingenting.
Jag: Men så bra, då kan vi väl prata va?! :)
Erik: ....Mm...
Jag: Om den vita rasen skulle vara bättre för att vi bor i så hårda klimat, borde inte inuterna vara härksarrasen då? De kan ju inte odla någonting alls för det är så kallt där. Dessutom så är det ju inte hårdare klimat med lite snö än med 45 grader plus och torka, eller översvämningar varje år.
Erik: Men åh, det var typ slumpens skitgrej som gjorde så att vi kunde utvecklas trots vårt klimat så att vi kunde börja bygga skolor och annat skit och åka runt och plundra och våldta och köra över folk! Var det något annat du ville eller?
Jag: Ja, alltså den där linjen på datorn, den har åkt upp. Alltså, den är uppe i stället för nere.
Erik: Åååh...
 
Älskar inuiter 
 

Mitt hjärta smälter - SOLIDARITET

En israliesk kvinna kastar sig mellan en palestinsk pojke och en israelisk soldat för att skydda pojken.

Svar på kommentar

Varför visar du enbart det Israel gör? Har du inte en aning om att Palestinierna gör samma sak eller skiter du bara i det? Väldigt lustigt och typiskt västerländskt... trångsynt helt enkelt
Det här är en väldigt vanlig frågeställning tyvärr. Så jag tycker att det är viktigt att svara på den frågan offentligt. Hoppas att Sofia läser det.
 
Jag vill börja med att säga att jag som projektarbete skrev en bok om Israel- Palestinakonflikten. I den var en tvungen att vara neutral. Jag är påläst. Jag har kontakter som lever i Palestina (Både Västbanken och i Gazaremsan), men jag känner också människor som har varit där med bland annat ISM (International Solidarity Movement). Jag har sett och läst otaliga dokumentärer och böcker om ämnet. Ex på bra dokumentärer är Gazas Tårar och  Välkommen till Hebron. Det som visas på bild kommer aldrig att kunna jämföras med hur det är i verkligheten, det är något jag har fått höra från flera håll. Bland annat fick volontärerna med ISM sova i eller vakta palestiniernas hus, annars fanns en så stor risk för att palestinierna skulle bli misshandlade av israeler när de sov. Och nej, bosättare slår inte bara palestiner. Tove Johansson (bild 3) blev misshandlad av en israelisk bosättare och Rachel Corrie blev krossad av en israelisk bulldozer. Tom Hurndall blev skjuten av israeliska soldater (Bild 1 & 2). Finns flera liknande fall. 

Att Palestina/ palestinierna skulle göra "samma sak" är faktiskt enbart skrattretande. Går inte ens att jämföra.
Det jag tar upp är heller inget som inte redan fördömts av internationella hjälporganisationer. 
Under till exempel Gazamassakern dödades 1434 palestinier, 5303 skadades och 21 000 byggnader förstördes (jämnades med marken eller blev allvarligt skadat). 13 israeler dödades, av dessa var 3 var civila och 4 dödades av andra israeliska soldater.
 
Israel har INTE hållit sig på sina landsgränser. De har dessutom byggt en GIGANTISK mur som går RAKT genom palestinskt område. Genom den muren får inte palestinier passera som de vill, de får inte hälsa på släkt och vänner, inte gå till jobbet (orsakat stor arbetslöshet), inte gå till skolan och inte gå till sjukhuset. Människor har dött vid muren, gravida födande kvinnor och allvarligt sjuka som desperat behövde få komma till sjukhuset för att få vård, de dog där vid muren.
Israel har en blockad mot Gaza. Gazaborna får inte mat, vatten, cement till hus m.m.  De har också sprängt eller förstört brunnar för palestinierna. I de ockuperade områdena stängs elen av. Palestinierna har byggt tunnlar för att kunna få tillräckligt med mat och kläder. Israel bränner också palestinska odlingar.
Israliska bosättningar är ett allvarligt problem. Antingen så kommer israeliska bosättare och tar över palestinirnas hem, eller så rivs husen för att göra plats för bosättningar. Bosättarna är ofta extremt religiösa och trakasserar palestiniernas varje dag, kastar sten på skolbarn eller palestinska hus etc. Det är inget som bara vuxna gör. Barnen uppfostras att bland annat kasta stora stenblock ner på passerande palestinier. 
Och ja, ibland händer det att ex hamas dödar civila. Det är INTE okej, men jämför man det med det fruktansvärda förtryck som palestiniernas utsätts för VARJE DAG är det ingenting. Det GÅR inte ens att jämföra. Däremot, att Hamas använder våld för att bekämpa ockupationen är helt korrekt enligt folkrätten som säger att ett ockuperat folk har rätt att göra motstånd. 
Det finns inte två parter i den här konflikten. Det finns ett land, Israel, som med överlägsen militärmakt ockuperar ett annat land, Palestina. Det är Israel som är förtryckaren, ockupanten, bosättaren, fördrivaren och anfallaren. För en möjlig fred måste Israel dra tillbaka varenda soldat, varenda checkpoint, varenda bosättning på Palestinsk mark och genast upphöra blockaden mot Gaza, samt att Israel garanterar den palestinska regeringen fullständig kontroll av sitt eget territorium. 
 
 
Men visst, om nu någon där ute har sett en film som heter "Bosättarnas tårar" som handlar om hur deras hus sprängts, deras barn skjutits eller liknande, så var snäll och skicka den till mig. 
 
Hur skulle det kännas om det var din familj? Kan du tänka dig det? Jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas, bara att det skulle vara den mest fruktansvärda känslan någonsin. Gråter varje gång. 

Indonesisk jordnötsgryta

Det här kan nog vara min absoluta favoriträtt. Hur gott som helst. Dessutom är det väldigt enkelt att göra. Receptet är för 4 pers. Jag tycker om när maten smakar mycket. Du kan givetvis ta mindre eller mer av ingredienserna. Smaka dig fram.
 
• ca 500 g kyckling (den här gången använde jag quorn i bitar, går lika bra)
• 1- 2 hackade röda chilifrukter
• 2½ dl mellangrädde
• 2-3 msk jordnöttsmör
• rivet skal och saft av 1 lime
• 1 msk farisocker
• 1 dl vatten
• 1 hönsbuljongtärning
• 1 msk smör
• 2 äpplen, gärna Royal Gala, men Golden dlicious passar också bra.
• 2 vitlökskyftor
• 1 dl salta jordnötter
 
Strimla kycklingen och stek den lite i taget i en stekpanna. 
Rör ihop grädde, chili, jordnötssmör, lime, farinsocker, vatten och smulad buljongtärning i en gryta. Låt det koka upp. Lägg i kycklingen och låt det koka några minuter. Tillsätt salt. 
Medan grytan kokar, strimla äppena eller skär dem i tunna klyftor. Skala och hacka vitlök. Fräs äpplena med viklöken i en stekpanna en liten stund. Hacka nötterna. Tillsätt äpplena, vitlöken och nötterna i grytan och låt koka.
Servera med kokt ris (använd gärna ett ris med bra kvailitet, inte coop eller uncel ben's m.fl. Blääää), sallad eller fäst salladslök. GOTT! 
 

Midsommar och syringa vulgaris

Tjenixen! Hur var er midsommar då? Gjorde ni något mysigt? Själv satt en hemma och åt cherry berry och jordgubbar ensam. (forever alone, jag vet). Sen kom i och för sig Ali hem och vi myste lite. Ja, det var typ min midsommar det. Det enda händelserika var väl när jag låg i sängen och hörde några utanför bråka. (Det verkade som att de löste det så jag la mig inte i.)
Och igår då? Igår var jag ute i det strålande vädret, gick till pappa och fixade cykeln, plockade syrener så nu luktar det gotti gotti här hemma. Fick dessutom pant från pappa och Marcus, cyklade alltså i stan med hur mycket pant som helst. Folk stirrade. De trodde säkert att allt var från imidsommar och att jag hade världens party-party. Men så var ju inte riktigt fallet som bekant. Sen hade någon, ej nämn vid namn men eftersom den enda snusaren i det hushållet är pappa så är han huvudmisstänkt, lagt en snusdosa i en av påsarna.
Den gick inte att panta. 

TODAY

Denna video berör mig så mycket. Den är så bra och jag börjar nästan alltid gråta när jag ser den. Det som får bägaren att rinna över är förmodligen bilden på barnet i slutet. 

Nej fy fan Israel, ni kan ju dra åt fanders. Och alla som stödjer Israel också! Grr!!

Sluta lära ditt barn att objektifiera!

För någon dag sedan skulle jag gå med insamlingarna och eftersom det inte är så långt dit så orkade jag inte stå och klä på mig "ordentligt" utan drog bara på mig en ganska kort och utvsängd klänning, skor och gick bara. Tänkte inte mer på saken.

Det finns en kiosk med uteservering nära containrarna. Där satt en medelålders man med sin son som var kanske 7 år. När jag var klar med att stuva ner allt och skulle gå tillbaka hem hör jag hur pappan busvisslar efter mig. Lågt. Jag blev skitarg faktiskt, ville bara gå och konfrontera mannen och säga typ "Vad fan tror du att du håller på med?!" men jag vet inte riktigt hur jag skulle ta den konflikten. Inte okej att sitta och busvissla efter tjejer bara för att ens son är med. För att lära sonen att det är okej. Det är inte okej. Hundar visslar man efter, man pratar fan med kvinnor. Jag skulle ha gått fram till honom och sagt att han kan lägga ner och försöka impa inför sin son genom att bidra till objektifiering och förtryck av kvinnor. Och värst av allt var att han var feg och gjorde det tyst i hopp om att jag inte skulle höra det, bara för att lära sin son att göra så. Lätt att vara efterklok.
 
Ska jag ställa mig och busvissla och vråla och applådera om det kommer en kille utan tröja eller? Nej.
Liksom att män inte ska vissla efter tjejer som har korta klänningar. Jag klär mig inte för att tillferdsställa männen, jag klär mig som jag vill just för att jag själv vill det.
 
Jag klär mig efter vad som är bekvämt, efter aktivitet, efter vad vädret tillåter eller det jag tycker är fint. Jag står inte i spegeln och tänker "Åh, undrar om killarna kommer att tycka jag ser snygg ut i det här? Hoppas det!" suck... Snarare tänker jag "Hur varmt är det ute? Kommer jag att svättas/ frysa ihjäl om jag har det här på mig?" eller "Idag ska jag spela pingis. Då ska jag kanske inte ha jeans på mig."

En gång

Pauline: Titta, en text på thailändska!
Jag: Men Pauline raring, det där är väl ändå hindi?
Pauline: Nej, det är thailändska, det ser man ju.
Jag: Det står ju annars på baksidan att det är hindi.
Pauline: Vaa? Men det ser ju ut precis som thailändska!
Jag: Nej, verkligen inte. Dessutom sitter hindiska bokstäver ihop.
 
Jag är språknörd jag vet.

Jag minns.....

På ett möte med kommunistiska partiet
KP-gubbe 1: Jag förstår inte varför muslimer har sjalar på huvudet.
Jag: Det har mycket med kultur att göra. Men det kallas awrah och awrah avser vilka delar av en kropp som bör anses vara privata. Det finns regler för killar också. 
KP-gubbe 2: Vilka är det då?
Jag: Det finns avvikelser mellan olika inriktingar. Inom sunni ska killarna täcka sig från naveln till i alla fall knäna, medan shia säger att det enda privata som man inte ska visa offentligt är genitalierna. 
KP-gubbe 3: Men då måste du väl gilla shia mer?
Jag: ???
KP-gubbe 3: Då får du ju se mer av killarna!
Alla: Hahahahahahehehehehe
Jag: *dör*
 
 

H&M

Jag: Kom Hanna, så går vi på H&M!
Hanna: Haha, ja visst.
Jag: *Börjar gå*
Hanna: Men va?
Jag: Vi ska på H&M?
Hanna: Skämtade du inte?!

Nej, det gjorde jag inte faktiskt. Hade ett presentkort på H&M och det är ju värre att de bara får pengar sådär bara. Bojkottar H&M. Varför? För att det är en äcklig klädkedja som stödjer Israel JÄVLIGT mycket och som ÄLSKAR slavarbete. DÄRFÖR. Blä. 

NU JÄVLAR JIMMIE

Satsar du på att införa avgift på tolkar inom sjukvården?
Inte tänkt en sekund på att människor kanske inte har råd med det alla gånger och kanske är jättesjuka och jätterädda och vill veta vad det är för fel på dem?
Jo, det har du säkert tänkt på. Desvärre har du ju uppenbart minskad förmåga (minimal alt. icke-existerande) att känna sympati och empati. Psykopater/ sociopater ska inte vara politiker!!
Hoppas du får det kul ditt nya liv när ni återföds som en blobfisk!!!

Recension: Nawals hemlighet

I förrgår såg jag och Ali filmen "Nawals hemlighet".
Det var en av de absolut bästa filmerna jag har sett i hela mitt liv!
Den har fått fantastiskt kritik och alla älskar den.

Handling:
Den kanadensiska advokaten Jean Lebel har en sekreterare, Nawal Marwan, som har immigrerat från Libanon. När hon avlider har hon skrivit i sitt testamente att hon vill bli begravd naken, utan gravsetn och med ansiktet mot jorden, vänd från världen, till hon har fått upprättelse. Hennes nu två vuxna tvillingar, Jeanne och Simon har Nawal i sin sista vilja utdelat varsitt uppdrag: Simon ska leta deras tills nu okände bror och Jeanne ska leta upp deras far i Libanon, en far som de alltid fått höra var en palestinsk flykting som dog under Inbördeskriget i Libanon.

Vi får följa Nawal och se hennes historia, vi får också följa tvillingarna i deras kamp för att hitta svaret på deras mors skakande hemlighet... En hemlighet med oväntade vändningar.

Jag ger den 5/5 Fredstecken:
Enda negaiva med filmen var att den hoppar mycket i dåtid och nutid och att det är svårt att hänga med till en början. Däremot får den pluspoäng för att den är på arabiska och franska, är så sällan en ser filmer på andra språk än engelska så det är trevligt med lite omväxling.


FYYYYY FARAO

Har varit utan virusskydd i någon månad nu. Kändes inte helt aktuellt för mig med virusskydd, hade för mig att man i pricip bara fick virus av att surfa porr. Blev i alla fall utsatt för "phishing", alltså när man försöker lura folk att ge en tillträde till deras datorer genom att ex fejka virusangrepp och hävda att man måste installera något asasbra antivirusprogram och då ge dem tillgång till att gå in i datorn.
Det har hänt mig en gång förut på min skoldator, så det går jag inte på igen. Jag lyssnar bara på det virusskydd jag har installerat. Hur som helst så har jag nu köpt McAfee, den bäsa de hade, i ett år. De funkade ganska bra förut så det ska nog lösa sig. Nu fungerar datorn precis som vanligt så jag är nöjd i alla fall. Lite post-truamatiskt-stressyndrom verkar jag ha men det går nog över.

Så kan en känna sig...


Ibland önskar jag att jag bodde med en datanörd. En riktig jävla datanörd. En sån som i princip har opererat in ett skrivbord på magen så hen kan ta med sig datorn överallt non-stop och som kan verenda liten del av en hel dator. Eller Hung, vietnamesen som jag bott med hos mamma och som nu bor där igen. Han kan ALLT om datorer. Jag kan inte ett skit om hur den är konstruerad. Om någon sa "Men Elina, det finns en liten låda med äppelmos i alla datorer" så skulle jag säkert gå på det. Nästan.

När jag söker en rumskamrat/ kollektivkamrat ska jag ha den här rubriken.

- Då är du välkommen med öppna armar!

HILFE!

Hejsan raringar!
Jag undrar lite kort bara om någon fin människa där ute i den stora stygga världen skulle vilja hjälpa mig med min bloggdesign?

Det jag vill ha ändrat är:
Vill kunna lägga in arkiv på samma år liksom så att det slipper vara en oändlig lista på hela vänstra sidan
☆ Vill ändra header, någon som vill hjälpa mig med det? Inget avancerat.
Vill ändra färger och typsnitt
☆ Vill kunna ha en större bild på mig själv (ego) och en kort presentation under bilden
Gärna något fint längst ner på sidan
☆ Ta bort alla äckliga länkar till typ allers och måbra.

Ja, så jäsikens oteknisk är jag att jag behöver hjälp med allt detta. Det enda jag kan är lite basic.
Tips tas gärna emot. Vill någon vänlig själ designa så får hen gärna göra det. För det kan hen få en liten peng eller en glass eller något annat om hen önskar.* Perninga perninga. Alt kan hen få min eviga tacksamhet, inte illa pinkat det heller väl?

*Om det inte är så att hen känner sådana sympatier för mig för att min tekniska IQ är 15 (I alla fall vad gäller datorer och allt som har med datorer att göra) att hen gör det gratis.
(Däremot är jag är fena på kombimaskinen på jobbet, ska ni veta!)

SLUTA VÅLDTA FÖR FAN!

Säg åt folk att de inte ska våldta i stället för att säga till dem att inte bli våldtagna! Lägg skulden och skamen på förövarna - inte på offren!

SlutWalk ♥


8 tips till dig för att undvika våldtäkt

• Gå inte ut ensam, ha med dig en kompis eller dina föräldrar om du i alla fall måste gå ut.
• Ring polisens journummer om frestelsen blir för stark och gå gärna med mobilen i handen så att du snabbt kan ringa en vän eller dina föräldrar.
• Var inte ensam med tjejer och försöka låta bli att attackera ensamma tjejer.
• Tänk på att alla former av ovälkommen beröring, t.ex. stoppa en hand under en kvinnas kjol, är att betrakta som ett övergrepp. Även om det sker i tunnelbanan.
• Undvik att dricka alkohol och om du ändå gör det, se till att göra det hemma, med personer som kan hindra dig från att våldta.
• Gå inte in i en relation med en tjej/kille förrän du är helt säker på att du inte kommer att våldta henne.
• Sök hjälp om du märker att du har svårt att låta bli att våldta eller har lätt att gå över gränsen.
• Undvik miljöer där kvinnor/män vistas och du riskerar att våldta dem så som restauranger och klubbar, tvättstugor och vindar, parker och skogspartier. Undvik också centrum och hemmamiljöer.
Från det här inlägget

Den är så bra. Pluspäng för att den inte är så heterenormativ samt visar att killar också kan bli våldtagna.

Ibland förstår folk inte att jag förstår

På krogen
Hanna: Elina, det kom fram en jättesnygg indier och ville dansa med dig!
Jag: Jag vet, han stod framför mig. Han pratade med mig.

Pappa ringer
Pappa: Du har fått brev! Alltså, ett personligt brev. Inte från AF eller något.
Jag: Jaså?
Pappa: Från Karlstad.
Jag: Jaha, då vet jag vad det är.
Pappa: Alltså, det är inget från AF eller Försäkringskassan.

JA, JAG FÖRSTÅÅÅÅÅÅR
En sån skulle man skaffa.


Polisvåld

Polisen slår ner en passerande människa, ej demonstrant, ej hotfull. Några minuter senare ramlar han ihop och dör. Blir så jävla arg av den här videon, men det är fint när demonstranterna går fram till mannen och hjälper honom upp. Men tänk, om han inte hade slagits ner hade han inte dött heller.

Hmm, han ser bekant ut


Amnesty uppmärksammar polisvåld:

KattmysKommentarer man kan få om en är hårig

"Rakar du dig inte??? Det är INTE OKEJ!"
Det är det visst.

"Alltså det känns bara fel att en tjej är hårig..."
Synd om det känns fel, för det är helt rätt!


"Haha, fy fan vad pinsamt"
Du är pinsam.

"Men du kan ju raka dig för att du ska se sexig ut. Då skulle ju killarna gilla tycka du var snyggare"
Jag existerar inte för att tillfredsställa det manliga könet.
"Killar" blir ett kollektiv i den meningen. Alla killar gillar inte rakat. Det finns killar som gillar rakat, det finns killar som gillar orakat, det finns killar som gillar fötter, läppar, snoppar, snippor, långt hår, armhålor, bröst etc etc etc. Omöjligt och respektlöst att säga "killar".

"Du har ju ljust hår så det syns ju inte. Hade du trivts lika bra med hår på benen om det hade varit mörkt?"
Ja, jag har ljust hår, men uppenbarligen så lägger folk märke till det ändå. Så galna är folk över att kolla andras kroppar och minsann se till att ingen har ett enda hårstrå.
I och med att jag är rödhårig och har rödblont hår på kroppen skulle det vara väldigt märkligt om jag hade typ svart hår på benen. Då kanske jag inte hade trivts lika bra, om jag hade svart hår på benen och ljust hår på resten av kroppen, men då hade jag ju haft något problem med mina hårpigment.
Det är faktiskt helt omöjligt för mig att svara på. Ungefär som att svara på "Du är ju kvinna, hade du trivts lika bra om du var man?". Ja, om jag var född som man så skulle jag väl säkert det.
(Kan ni se håret? Nej, inte jag heller.)


"Usch, så jävla äckligt med hår!"
Det får en tycka som en vill om, men det är sällan jag har hört någon som tycker att det är äckligt med hår på huvudet, och det utsätts ju för fler ofräscha saker än hår på andra delar av kroppen. Sen är nog sannorlikheten inte så stor att en ska slicka någon annan i armhålan alt på benhåret.

"Gulligt att du inte rakar dig."
Det är inte GULLIGT med hår, det är helt naturligt.

"Så bra att du inte rakar dig!"
I och för sig snällt menat, men blir ju egentligen som att säga "Vad bra att du rakar dig". Det är väl varken "bra" att göra det ena eller det andra, det som är bra är väl ändå att man gör som man vill.

Alltså lägg ner nu för farao. Tänk om jag gick runt och sa "Det är fan inte okej för killar att ha skägg, äckligt, oftäscht." Jag bryr mig inte, jag är lyckligt hårig. Jag gör som jag vill med min egen kropp.

Bilder som får mitt hjärta att smälta
Okej, den här får också vara med :)

Män och feminism

SLUTA osynliggöra männen i kvinnokampen!
Blir så lack när männen aldrig uppmärksammas. Inte undra på att folk tror att feminist bara är något som "tjejer kan vara". Alla kan och bör fan vara det.

Exempelvis när marockaner demonstrerade mot en lag i Marocko som säger att om en kvinna blivit våldtagen har våldtäktsmannen två val: Antingen ta sitt straff eller gifta sig med kvinnan, efter att Amina al-Filali begick självmord pga av att hon tvangs gifta sig med den som förstört hennes liv.
Det uppmärksammades i media som att "Kvinnorna i Marocko demonstrerar", när man kunde se flertalet män röra sig i demonstrationstågen. Men det räknas inte, männen är så hjärndöda att de gillar den lagen eller? Det får det bara att framstå som att feminism är något som berör kvinnor, när jag har träffat många, många män som är feminister de också.
Det är som att man skulle säga att "Mörkhyade demonstrerade mot rasism" och så finns det mycket ljushyade där också. Men det uppmärksammas inte för vita gillar ju rasism? Alltså åh.

VEM BEHÖVER FEMINISM?
HUR SER EN FEMINIST UT?

Hayao Miyazaki, han är feminist och det märks i hans fantastiska filmer

Nazister och brölande granar

Satt helt fint och chattade med min mamma, helt plötligt ur tomma luften
Mamma: Har du spöat några nassar då?
Jag: Nej, vad tänkte du?
Mamma: Undra bara.
Jag: Har inte stött på några och när de väl vågar sig ut har de ju polisbeskydd för flera miljoner.

Jag: Ska du inte sova, mamma?
Mamma: Granarna brölar.
Jag: Vilka busiga GRANAR.
Mamma: Granbrölning är väldigt vanligt den här tiden på året.
Jag: Varför det? Parar de sig?
Mamma: Man vet inte säkert varför de gör som de gör. Det kan vara relaterat till alkohol på något sätt man man vet inte säkert. Fast när jag flyttade in hit fanns det granar i lägenheten under mig som brölade när de parade sig så du kan vara något på spåret där.
Jag: Kan du inte bara hugga ner granarna om du störs av dem?
Mamma: Jag har ingen yxa.

HAHAHAHAHA BOMBAMA

Och med tanke på vilka "fina" personer som fått fredspriset måste det vara en hel del alltså!


Ali matvraket

Ali: Varför är jag inte hungrig??
Jag: Jag vet inte.
Ali: Det är ovanligt!!
Jag: Ja, det kan man säga. Du kanske är sjuk.


Me and my hair

Ett inlägg om mina rak-vanor. Ett hårigt inlägg alltså. (Tack för håret, mamma!)
Jag rakar mig ibland. När jag rakar mig så rakar jag mig för att jag vill eller av praktiska skäl.
Som att jag har armband som fastnar i mitt arm-hår, eller tighta byxor som drar och förgriper sig på mina stackar hårstrån och skapar irritation. Då får faktiskt håret lov att kapitulera.
Och vissa ställen rakar jag mig på endast och enbart för att jag vill. För att jag trivs så. Liksom att vissa män och kvinnor väljer att ha ansiktsbehåring medan andra väljer att inte ha det.
Det är mitt val, ingen som har tvingat mig att inte raka mig eller att för den delen raka mig.


Jag är inte orakad för att jag vill vara emot idealen. Eller jo, det ligger väl något i det också, men främst så är det för att jag helt enkelt inte vill och inte ser poängen med trenden/idealet. För mig så symboliserar hår att man är vuxen. Barn är hårlösa. Dessutom finns det massa bra funktioner med hår, det finns anledningar att vi har det från början, bland annat för att hålla borta bakterier.

Ja, här är jag, ja, jag är hårig, stör du dig på det är det något du måste jobba med, då ligger problemet hos dig, inte hos mig. Om du känner att du sätter i halsen om det kommer förbi en naturlig (hårig) människa kanske det är dags för lite terapi. Liksom med alla fobier så finns det hjälp att söka.

En gång stirrade en pojke på mina ben jättelänge. Det känns inte särskilt okej att till och med 9-åringar har "lärt" sig att en inte ska få vara rakad om en vill. Trist att man inte får se ut som man vill, utan man ska leva i ett samhälle där alla är kopior, aka fascism. Hårfascism!

Fast nu till sommaren funderar jag på att vaxa benen.
För det är så skönt när vinden blåser på den nakna huden :DArm

Glassrim!

En gång när vi var hemma hos P så hade Hemglassbilen skickat ut ett reklamblad. Så började P skriva rim om typ alla glassar. Först var det mer seriöst men sen spårade det mer och mer! Såhär kunde det låta:

"Sandhäxa, jag ska lära dig en läxa"

"Glass med citron
till en hel bataljon
har jag inte råd me'
men skulle gärna se"

"Bägare brun
har inga fjun
Bägare vit
tar inte skit"


"Hollywoodstrut
kom hit och tjut"

"Salut för en strut"


Hon kom inte på något som rimmade med Obama


Dö Israel DÖIsrael skjuter gummikulur i ansiktet på barn. Israel använder palestinier som mänskliga sköldar. Israeliska bosättare skjuter palestinier.
De fick inte gå genom muren till skolan...


LEVE PALESTINA!!!Helgdagar ♥

I dag kom min chef till mig på jobbet och hjälpte mig lite, samt:
Chef: I morgon är du ledig.
Jag: Va?
Chef: Det är röd dag i morgon.
Jag: Jahaa?
Chef: ... Sveriges nationaldag.
Jag: ... Jaha, jaa...
Chef: Så då jobbar du inte.
Jag: :DDDDD

oooh vad bra att hon sa det, annars hade jag stått där i morgon i ottan.
Då hade jag känt mig typ såhär hjärndöd alt. så hade jag blivit själv-lobotomerad för att jag hade förlorat en värdefull sovmorgon. Jag avskyr att stiga upp tidigt på morgonen!
Jag är väl medveten om att jag inte har svart hår längre, det är en gammal bild.


Svenskt för dig?

Jag: Tänk på allt svenskt vi har. Som potatis.
Hanna: Som inte kommer från Sydamerika?
Jag: Nej, svenskt. Som demokratin.
Hanna: Som inte är från Grekland? (Tillägg: Eller ursocialismen?)
Jag: Nej, svenskt. Som siffrorna.
Hanna: Som inte är arabiska?

Som nazisten på stan sa:
Alla uppfinningar vi använder oss av i Sverige är svenska.
Då kan han inte ha använt sig av så mycket: blixtlås, skiftnyckel, tändsticka...


En fråga: Vad är svensk kultur för dig?
Svara gärna i en kommentar. Ex: Blåbär, vikingar, lodjur, Livets ord, stuvade nejonögon.
Jag vill faktiskt veta vad ni anser vara svenskt :) Eller ni kan ju ta något stereotypiskt andra länders kulturer, typ japanskt: äckligt pulverte, kasa-obake och annan otäck folktro, rape man, visual kei, shintoism. Om ni vill alltså. Jag ger er fria händer.

Är allt från vi gör i Sverige svenskt? Är norrländska och sydliga traditioner svenska? Är samisk kultur svensk? Är romsk kultur svensk? Om Norge och Sverige skulle bli ett land, och heta Norge, skulle det svenska bli norskt? Om det skulle heta Sverige, skulle den norksa kulturen bli svensk? Om Sverige delades i två olika länder, vilket lands kultur hade då räknats som svensk?


Jimme Åkesson, SD, försöker förklara vad det innebär att vara svensk till DN, samt ytterligare en aspekt på svenkhet i en intervju med Aftonbladet:
"Man skall ha svenska värderingar. Man skall ha vår syn på demokrati och på jämställdhet - nej, det blir fel - på förhållandet mellan man och kvinna. Samt på hur vi tar hand om djuren. [...] Det måste kompineras med andra komponenter, kroppsspråk och sådana saker. Att man passar tiden och ställer sig i kö till exempel."

"Det är till exempel det vikingarna ägnade sig åt, att resa runt och vara nyfikna på andra länder."


Hoppas ni har en bättre förklaring på vad svenskhet är!

Hahahaha alltså jag dör, det med hissen och trapphuset är ju verkligen huvudet på spiken!

HAHAHAHAHA DÖR

Rasmus: Jag träffade typ honom en gång, eller kanske två.
Jag: Och det var kärlek vid första ögonkastet?
Rasmus: Nja. Han sa att han var nazist och sjönk som Titanic i mina ögon.BOMBAMA!

Seriöst Bombama, är det inte lite lågt att komma i sista stund och ragga röster säga att "du minsann inte ser något personligt fel med att samkönade kan få gifta sig"? Och VARFÖR bryr vi oss i Sverige ens om att han har yttrat dessa ord? Sverige är INTE USA, så det så! Om Malaysias president sa det, vem fan hade brytt sig? Om Burmas president sa det, vem fan hade brytt sig? Nu pratar vi ändå om två länder som har väldigt hårda lagat mot homosexualitet. Hatar dig, Bombama!


Utmaning!

Gaymasen utmanade alla sina läsare att svara på hans 10 frågor och sen komma på 10 egna och skicka vidare :)

1. Vad är det bästa med MIN (the one and only - Gaymasen) blogg?
Att den är så himla rolig! Språket, beskrivningarna, bilderna/Gifsen.

2. Om du fick vara ett djur vilket djur hade du valt och varför?

En pingvin. Sjukt söta och så är det männen som värper äggen.

3. Om du får chansen att skriva en bok om hur du levt ditt liv hittills, vad skulle den boken få för titel?
Svår fråga. "Det började i december" kanske. Vad började i december, undrar ni kanske? Jag föddes i december.

4. Hemsk fråga men om du måste välja - cancer eller alzheimers?
Cancer, då får jag i alla fall dö medan jag är klar i huvudet.

5. Värme eller kyla?
Värme i lagom dos. Men om det står mellan jättevarmt och jättekallt väljer jag kyla, enklare att klä på sig.

6. Mac eller PC?
Öh, en dator eller en dator?

7. Bada i ett kallt hav och få kallsup med saltvatten var femte minut eller bada i en varm, kolsvart sjö samtidigt som du vet att ett gigantiskt (o)djur simmar runt där någonstans?

Men USCH, det kalla havet!

8. Om du fick välja att ha sex med vilken person du vill i heeela världen, vem hade du valt?
Förutom min partner? Någon av dessa. Eller någon annan riktigt fin asiat.


9. ÄRLIGT nu, vad är vackrast, penis eller snippa?
ÄRLIGT så är både snippor och snoppar vackra på sitt sätt. Så det så :-)

10. Om du fick träffa antingen president Obama och vara med och påverka samt ändra EN (vilken du vill) fråga i samhället eller träffa Lady Gaga och festa med henne en hel vecka samt få en miljon - vem hade du valt?
Bombama ALLA GÅNGER och hade gett honom ett utskällning som heter duga! Jag hade abolut satt stopp för alla j*vla KRIG, och anledningen till det är att krig sätter käppar i hjulet för ALLA andra sociala framsteg. Hade inte ens pallat festa med Gaga.


Här är mina frågor:
1. Har du någon fobi?
2. Vad har du för intressen?
3. Bästa drycken?
4. Om du fick resa i tiden, vart hade du åkt först?
5. Om du fick vara en karaktär i valfri film vem hade du varit och varför?
6. Bästa staden du varit i?
7. Vad är du för stjärntecken?
8. Vad gör du om 10 år?
9. Om du fick en önskning?
10. Aldrig mer ha sex eller aldrig mer äta mat som du tycker är god?

Jag utmanar: Alla som vill! :D

Smutsig spegel

Jag: Undrar hur min klass såg mig.
Pau: Vad tror du?
Jag: Jag tror att de såg mig som en emo-hippie.
Pau: Var det fel då?
Jag: Nä.

RSS 2.0