Sjuker

På bröllopet i lördags började Pauline plötligt snora som attan, snöt sig en gång i minuten. Plötligt blev hon bara förkyld. Och inte trodde ni väl att jag skulle slippa undan? Så i måndags hade jag lite ont i halsen, men tänkte inte mer på det. Sen hade jag all of a sudden JÄTTEONT i halsen (kan jag ens ha det, jag som inte har några halsmandlar?) och fick ont i bihålorna och huvudet och muskel- och ledvärk. Och sen kom snooooret. Och hostan.
Har varit hemma från jobbet i två dagar. Ber och bönar att jag inte ska behöva vara borta en dag till. :C
Kämpat på Apoteket (världens minsta apotek också, rymdes knappt där inne) och inhandlat medicin och snorat och snorat och hostat.
Hon i kassan ba "Du, du får krya på dig". Danke danke.
 
I helgen ska jag och P plocka goliatmusseron (om de inte är gamla) och exportera till Japan genom "Svamp i Norr". I Japan är det en delikatess och så tror de tydligen att de blir kåta av svampen? Kåtsvampar!
Värt. Alternativt så plockar vi bara blåbär och kanske hjortron? 
 
Och helgen efter det har jag planerat att åka till Umää och hälsa på nära och kära samt hämta Game Cube:t som vi har där. Har haft en otrolig craving efter att spela Super Mario Sunshine, och Animal Crossing (världens meningslöstaste spel, men gulligt ju!)
Förresten så är Gamecube den bästa consolen, så det så!
Fantastisk och fantasifull grafik och en bekväm dosa. Gamecube ÄGER!
 
P.S vill ha fler soliga dagar!!!

BRÖLLOP

Gårdagen spenderades till allra största del av bröllop och bröllopsfest. Jag och Pau var typ servitriser, med lite andra arbetsuppgifter också. (Började 13 och slutade 1). Fullspäckad dag med förberedelser, (god) mat, massvis med disk och alkohol och galen dans! Efteråt kände jag mig helt slutkörd, men jag hade faktiskt riktigt kul trots att det var jobb! Ska se om jag kan hitta några bilder, själv kunde jag inte fotografera. 
 
Och idag känner jag mig nästan lite bakis. Inte för att jag drack (så mycket i alla fall) men alkohol-ångor, dunka dunka och en slitsam (men rolig) dag, ja, då kan det nog ge konsekvenser ändå :) Och så fick vi ju ta med oss massa matlådor hem med den goda maten! Nam nam nam!
 
Återkommer senare. Nu ska jag slappa. Jobb i morgon igen ju. Fast inte kul jobb. Blää

The Hunger Games

Jag såg just The Hunger Games!
Det är en väldigt bra film enligt mig. Det handlar om en tjej som ska spela i "hungerspelen", en reality-show som går ut på att representanter från olika distrikt i landet/ världen ska spela en game-show som enbart handlar om att bli den sista som står. Konceptet med en game-show som går ut på att överleva är inget nytt, men det som är speciellt med The Hunger Games är att det finns en anledning till varför de är där - De rika vill skrämma arbetarna från distrikten, samtidigt som de kan kalla det för "underhållning".
 
Det som jag tycker är så bra med The Hunger Games är hur den lyckas få fram en futuristisk vision av det framtida klassamhället och på förtrycket av arbetarklassen, med de rika, bourgeoisien, som lever i överflöd i huvudstaden, och arbetarklassen som är uppdelad och segregerad i olika distrikt, där de sliter, svälter och dör. Det blir extra tydligt i och med at vi får följa de från distrikt 12 som är stereotypen av arbetarklassen, gruvarbetare. Segregationen är också tydlig i och med att människor fördelas till stor del baserat på ex hudfärg. I hungerspelen ställs arbetarna mot varandra och så slåss de mot varandra istället för att slåss med den verkliga fienden och anledningen att de är där från början, bourgeoisien (som också är skyldiga för lidandet i arbetarnas hemdistrikt, bourgeoisien tar det som produceras och lämnar smulorna till de invånarna i distrikten). När bourgeoisien talar med varandra säger de ju klart och tydligt att de "behöver det som produceras av arbetarna", alltså spannmål och malm m.m. 
 
Propagandramaskinen finns också med, genom en film som säger till arbetarna att hungerspelen är en uppoffring för freden som skapats mellan distrikten, en symbol för respekt men också en chans att hedra sitt distrikt. 
 
Arbetarna i ett distrikt börjar starta en revolution. Så klart slås upploppen ner av den statliga poliskåren. 
 
 
The Hunger Games är absolut sevärd, den är fantasy samtidigt som den avskildrar verkligheten VI lever i , fast på ett annorlunda sätt. 
 
Jag ger The Hunger Games 4/5 peace-tecken: ☮☮☮☮ 
 

Till Pau

Pau gillar tydligen en konversation (i kategorin "Konversationer, citat, felhörningar" <- roligaste kategorin på min blogg. Den kan jag titta på och bara gapskaratta, typ när mamma kallar mig psykopat eller när hon facerapeade mig, eller när Pau tog min mobil och försökte skriva till Ronja. bra humor) och hon tydligen brukar bläddra igenom typ hela mitt bloggarkiv för att komma till konversationen om Bingolotto.
Så, P, ta och klicka på länken, och spara den som favorit. Mycket mycket bättre än att leta upp den varje gång. Det går du högst upp på internet-rutan. 
 
Jag och Pau pratade faktiskt häromissitent om hur "dum jag är mot min bror". ex skriker "Men vad fan gå in på ditt rum, är du dum i huvudet eller?!!" om han går ut från sitt rum, eller när jag satte en soffa framför hans dörr. Fy farao så kul jag kan ha!
 
70-talet var då riktigt gött :)
"De protesterar mot det allra hemskaste som finns, alltså strejkbrytare."

Fittupplopp!

Tre medlemmar av det feministiska punkbandet och konstkollektivet "Pussy Riot" dömdes ju till två års fängelse för huliganism efter ett otillåtet, regimkritiskt uppträdande i Kristus Frälsarens katedral. De var fyra i kyrkan (+ en medlem som filmade) och den sista har de inte hittat ännu. Domaren menade att de "drivits av hat och fientlighet mot troende samt att deras framträdande varit blasfemiskt (hädande av något heligt)"*
 
* Många kanske tror att det berodde på att de "hädat" den ortodoxa kyrkan, jag tror snarare att de "hädade" genom att kritisera Putin.
 
De sjunger att jungfru Maria ska ta bort Putin, att HBTQ-rättigheterna "har fördrivits till Sibirien med handfängsel", och att kyrkan prisar diktaturen. Bland annat.
Hela översättningen finns på andra videon.
 
 
Free Pussy Riot!
 

Assange

Det är sjukt pinsamt, till och med pinsammare än att ha en tröja med "negerboll" och "vitlök" på, att Sverige har varit ute som FAN för att få lägga vantarna på Assange på grund av hans våldtäkter (med tanke på hur Sverige annars hanterar våldtäkter tänker jag nu), dessutom med orden "Så gär vi alltid när det handlar om våldtäkt".
 
... Jo men eller hur. Sätter in jävla INTERPOL för att hitta en misstänkt våldtäktsäckel. Tar risken att starta ett KRIG mellan Ecuador och England (Carl Bildt tyckte att England skulle storma Ecuadors ambassad, något som faktiskt skulle kunna öppna för ett krig om Ecuador kände för det). 
Fast nä, så gör vi verkligen inte här. Här frikänner vi folk som våltdar folk i röven när de sover, som kastar smuts på våltäksoffer istället för förövare. SKÄMS FÖR HELVETE!
 
Och anledningen till att Assange sökt asyl i Ecuador är för att Sverige inte garanterar att han inte ska bli överlämnad till USA om han kommer till Sverige. Både han och Ecuador har sagt att Assange är redo att ta sitt straff (knappast troligt med tanke på hur rätten här vanligtvis behandlar våltdäktsfall) bara Sverige kan garentera att han inte ska skickas till USA där han riskerar dödsstraff.
 
Ja, så kan det gå om du läcker hemliga dokument om hur många som dödats i krig.
Då kan du själv få dö.

Stackars våldtäktsman

Det är helt otroligt vilka jävla RÖVHÅL som sitter i våra rättssalar!
Zettermark skriver om ett våltdäktsfall där en våldtäktsman penetrerar sin sovande flickvän analt när hon sover. 
Våldtäktsäcklet satt i häktet i 3 veckor. Äcklet dömdes till fängelse av tingsrätten. HD däremot friar äcklet helt. De ansåg att det inte visat att äcklet uppsåtligt hade utnyttjat hennes hjälplösa tillstånd.
Äcklet får 22 000 kr i ersättning för lidande och ombudskostnader.
 
Buhuhu STACKARS våldtäktsäckel, så mycket som äcklet måste ha "lidit"...
 
Kära rövhål som sitter i Högsta Domstolen. Jag har läst juridik på gymnasienivå, men ändå anser jag att jag kan mer om rättsfrågor än vad ni gör. 
Som ni bör känna till så dömer en ett fall utifrån vad lagboken säger.
Jag ska hjälpa er lite på traven.
 
Brottsbalken 6 kap. Om sexualbrott
1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år. Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.
 
Nej nu jävlar blir det till att skicka ännu ett vykort!

Stugan

Idag var jag, Ali, pappa och Marcus i stugan. Den ligger på en ö i havet.
Älskar att vara där. Och bara göra ingenting. Bara känns lugnet. Känna oberoendet.
Fast idag blåste det fan ishavsvindar som svepte över ön. Trots solsken så var det rätt kyligt. Men mysigt!

På tal om chokladbollar

Min mamma skulle gå på café och köpa en chokladboll, och det var på den tiden folk hade insett att en faktiskt kan säga chokladboll istället för "negerboll".
I kassan står en svart man och mamma blir lite nervös för att hon ska råka säga "negerboll" bara för att han står där liksom. 
Hon går fram till kassan och säger
"En kaffe och en chokladneger tack!"
Kassören gapskrattar men förstår vad hon menar. Mamma dör av skam.

"Varför får du säga vitlök men inte n-boll?"

Jag blir så, så fruktansvärt rosenrasande när jag ser en människa komma på gatan med en sån T-shirt. Alltså, jag dör faktiskt lite inombords av skam å deras vägnar. Att vara så jävla dum är väl en sak, men att visa det på det sättet? Jag blir helt... mållös.
Det är såna töntat som sitter på flashback och tycker att en kan trycka upp TREO i röven!
 
N.ordetär ett imperialistisk/ kolonialistiskt ord som använts för att nedvärdera en annan folkgrupp/ annan hudfärg. Det finns INGET ord som kan jämföras använts mot vita på samma sätt. ("Gweipor"/ "gweilo" samt "Sahiba"/ "sahib" är ord som används om utlänningar, ofta vita, men som saknar rasistisk anknytning.)
 
FÄRGEN "vit" är en HELT JÄVLA VANLIG FÄRG, vad spelar det för roll om det heter "SVARTARBETE" det är ju också en jävla färg!! Det heter inte SVARTBOLL och det heter inte GWEILOLÖK så sluta jämföra de två orden TACK!! Det är som att säga "varför får man inte säga n-boll när man får säga 'soffa'", ja varför skulle man inte få säga soffa???
 
"Ja men n-ordet kommer ju från latinet och spanskans ord 'negro' som betyder svart!"
Jaha, ja ska vi då använda spanska i alla liknande sammanhang då? Får jag fresta med lite BLANCOlöks-bröd kanske? Sen heter det inte "negro-boll" utan "n*g*rboll", och n*g*r betyder faktiskt en svart människa, INTE färgen svart, och därmed basta.
 
"Jamen det är ju bara en kaka, vem fan bryr sig?"
Jaha så om jag bakar en kaka och döper den till lappjävel eller judesvin, skulle det vara okej då? Det är ju bara en kaka, hallååååå döööh?
 
"Det har alltid hetat n-boll"
JAHA MEN MAN HAR FAN ALLTID FÖRTRYCKT HOMOEXUELLA, ska man fortsätta med det då?!?
Jävla bakåsträvande, reaktionära rasist-konservatister!!
 
För övrigt så är det otroligt lite n-ordet i n-bollar, chokladboll menas väl att den innehåller kakao som choklad också gör. Kalla de annars kakaobollar då?
Okej, det här var ett argt inlägg, men jag blir bara så less, SÅ LESS!
 
 

Hejdå Kiruna

Imorgon är min sista arbetsdag på Solbacken. På fredag tar jag pick och pack och åker hem till Skellefteå. Jag har alltså varit här i 5 veckor. FEM veckor! Känns smått overkligt, men så är det. Jag har faktiskt haft det jättebra, kommer sakna Kiruna sjukt mycket PÅ ALLVAR. Kändes som en nystart att komma hit, och plötligt ska jag tillbaka dit jag började? Har inte alls hunnit med så mycket som jag hade räknat med, turista runt och sånt, men planerar att någon gång åka hit och bo på hotell och DÅ ska jag turista loss! 
 
Till mitt försvar har jag faktiskt inte haft tid eller ork. Har ju jobbat en hel del, sen så har jag gått på gymmet var och varannan dag. En gång gick jag 3 dagar i rad. I ärlighetens namn så kan det ha att göra med "prova-på" kort som jag fick av Kiruna kommun i och med att jag jobbar för dem, så jag tränar alltså gratis. VÄRT! Hade tänkt använda allihopa, men det hade blivit på tok för jobbigt faktiskt :-)
 
Här är i alla fall lite bilder från Kiruna, eller Giron som de säger på samiska. Okej, jag ska inte låtsats att jag kan samiska, men Giron har jag lärt mig. Och bussá (katt). Sen så har jag lärt mig en del finska genom att lyssna på andra som pratat finska. Mina arbetskamrater är rätt förvånade över det.
Bilder på typ saker jag har ätit (gotti och storkok) och miljö och mina läna bän (lena ben)
(ganska populärt motiv i stunder av tristess). 

Voff voff

Jag har alltid varit en kattmänniska. Missförstå mig inte, jag älskar alla djur (nästan) men jag har vuxit upp med katter och jag gillar katter mer än ex hundar för att: Katter är självständiga, katter kan klara sig ensamma flera dagar bara de får mat (även om det kan bli ett "skäll" när man väl kommer hem till katter som har saknat en så skulle ju det aldrig ens gå med en hund), katter utför sina behov i en låda så en slipper gå ut med dem tidigt på morgonen och i alla väderlekar, katter luktar godare än hundar... osv.
 
MEN ibland kan jag inte motstå tanken att ha en hund. Som när en besökare på jobbet idag hade med sig en SAMOJEDHUND (även om jag ofta tänker "Sarajevohund") och jag dog typ lite... av lycka alltså. Samojedhundar är ju de absolut bästa hundarna jag vet och jag fick KLAPPA DEN. Snacka om ett sug att åka till närmaste uppfödare och skaffa en sån, alt. en japansk spets (typ en samojedhund fast mindre?) eller en "volpino italiano".
Ja, en vit, fluffig hund helt enkelt.
 
Ali säger nej för att "vi redan har två katter och fiskar"... Pfft, finns ju de som har en hel bondgård, och jag får inte ens skaffa en hund? Fascism kallas det (ingen överdrift inte).
Och ja, kanske skulle det sluta med att Ali fick vara den som fick gå med hunden på morgonen, cykla hem på lunchen för att rasta, och sen rasta efter skolan, men det finns det ju inga bevis för att det skulle bli så!!
Sen så skulle jag givetvis kompensera med att ex mata den och klappa den etc.
 
Okej, jag vet att det kanske ser lite läskigt ut med de kolsvarta (egentligen bruna?) ögonen och att de liknar turnugglor (typ det västa jag vet) men det spelar ingen roll för de är så jävla söta ändå!! De ser ju för klå-ån ut som en blandning mellan Chaquette och en grönlandssäl! ♥

Jå-å

"Är det i morgon, i morgon?"

I duschen

Ali: Du är så hårig. (armhåla)
Jag: Men ska DU säga det?! *lyfter hans arm för att se att den är slätrakad*
Ali: Ja.
Jag: ... HÅR-FASCIST! D:
 
Jag gillar Chaquette, hon har också hår under armarna.

RSS 2.0