Till P:

Om fina och sympatiska idrottslärare, gå fram till typ 1.30.

Favorit i repris: Hannas pappa HATAR kommunism

Hanna hörde den låten hos mig, sen lyssnade hon på den hemma;
Hannas pappa:
Vilken bra låt.
Hanna: Jag vet. Det finns en video till den också.
Pappan: Jaså? Kan du skicka den.
Hanna: Jadå. *Skickar den*
Pappan: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!


Máozhǔxí de guānghuī gā lā yà xī ruò ruò
毛主席 的 光辉 嘎 拉 亚 西 若 若
zhào dào liǎo xuěshān shàng yī lā qiàng ba ruò ruò
照 到 了 雪山 上 咿 啦 呛 吧 若 若
Aaa… Aaa…
啊…… 啊……
zhào dào liǎo xuěshān shàng yī lā qiàng ba ruò ruò
照 到 了 雪山 上 咿 啦 呛 吧 若 若

cóngcǐ xīzàng rénmín gā lā yà xī ruò ruò
从此 西藏 人民 嘎 拉 亚 西 若 若
yǒu liǎo xìngfú de shēnghuó yī lā qiàng ba ruò ruò
有 了 幸福 的 生活 咿 啦 呛 吧 若 若
Aaa….. Aaa….
啊…… 啊……
yǒu liǎo xìngfú de shēnghuó yī lā qiàng ba ruò ruò
有 了 幸福 的 生活 咿 啦 呛 吧 若 若

rénmín lǐngxiù Máozhǔxí gā lā yà xī ruò ruò
人民 领袖 毛主席 嘎 拉 亚 西 若 若
zhù nín wàn shòu wú jiāng yī lā qiàng ba ruò ruò
祝 您 万 寿 无 疆 咿 啦 呛 吧 若 若
Aaa….. Aaa….
啊…… 啊……
zhù nín wàn shòu wú jiāng yī qiàng ba lā ruò ruò
祝 您 万 寿 无 疆 咿 啦 呛 吧 若 若

En gång

Mamma: Du kan ju bli sexolog. Du gillar ju sex.
Jag: Jag vill nog inte bli sexolog.
Mamma: Du har lärt mig mer om sex än någon och något annat ha gjort.

Senare
Jag: Läser du min blogg?
Mamma: Nej det kan jag inte påstå att jag gör.
Jag: Så du har inte läst om japans kvinnosyn?
Mamma: Nej, men den är nog inte så bra. Det är bara att välja valfri manga, vilken som helst, så ser man ju hur kvinnorna framställs.
Jag: Vet du vad de har i Japan?
Mamma: Tentackel-porr, det har du berättat för mig.
Jag: Jaja, men förutom det? Rape Man! En superhjälte som straffar kvinnor genom att våldta dem. Och det framställs inte ens på något dåligt sätt.
Mamma: *Stirrar länge hjärndött framför sig. Ser sedan på mig med en väldigt äcklad min*
Jag: Titta inte på mig! Det är inte mitt påfund!!

A.C.A.B. FTP

Idag åkte jag med en person (anger inte vem det är för då blir det ju inte spännande) och så stannade snyten bilen och hävdade att hen som körde bilen inte hade väjt i rondellen (sant men det var gott om plats för snutbilen att komma och köra), samt att hen inte hade blinkat vid ett långt senare tillfälle (fast det tyckte hen att hen hade gjort men aina bestämmer ju) samt att en baklampa var trasig (inte hens bil så inte hens ansvar). I alla fall så fick hen två alternativ av bängen:
1. Godkänna boten och då "bara" få böta för att hen inte hade väjt.
2. Hävda att polisen hade fel och då hamna i tingsrätt, då skulle bängen skriva rapport om alla de tre felen som hade begåtts. Att stå ord mot ord i rättegång mot två poliser är ingen höjdare och då skulle också bilägaren vara tvungen att bli inblandad.


Hen som körde bilen valde i alla fall nummer 1 och den manliga bängen bara fortsatte tjata om det trots att Hen som körde bilen hade svarat att hen tog boten 3 gånger.
Farbror blå: Du behöver inte vara otrevlig.
Hen som körde bilen: Jag är inte otrevlig men jag tycker att jag har sagt att jag kan ha missbedömt avståndet i rondellen men att jag tar emot böterna.
Farbror blå: Men vi är ju inte otrevliga mot dig.
Fast ja det beror ju på hur man ser på saken, att smälla upp en böter på 2000 kr för att man kan är faktiskt inte så vidare trevligt. Att utöver det vara högmodig och självgod är inte heller det trevligaste.
Sen så stod tant blå pch glodde på mig. Nej fy fan vad jag avskyr poliser.


Jag: Förlåt för böterna du fick.
Hen: Det är inte ditt fel.
Jag: Okej, men förlåt att jag inte gjort en kommunistisk revolution och tagit ifrån dem sin auktoritet.
Hen: Ja, det borde du verkligen be om ursäkt för!

Mobbing, ett helvete!

Efter att en kvinna fångats på film under finalen av Melodifestivalen och folk, till sin förfäran, upptäckte att hon hade understod sig att ha hår under armarna och började mobba henne på Internet (detta nämner jag också här) så startade ett uppror mot mobbing och hat på Internet, bland annat på bloggen bodypalace.


Jag vet att den allmänna känslan när man skriver på diverse hemsidor och forum (faktiskt de flesta jag har stött på) är att det är väldigt högfärdigt, snorkigt och intolerant. Man kan skriva "din jävla idiot läs på fakta för i helvete innan du öppnar din käft. Ditt äckliga kräk-cp-fitthuvud! Hora! Gillar du att ta den i röven? bla bla bla kränkningar bla personpåhopp blaa svordomar". Det är faktiskt helt sjukt otrevligt!
Istället för att låta som någon låtsats-akademiker så kan man skriva "Det lät intressant! Men har du källa på det tror du?" eller i ala fall "Men det där stämmer faktiskt inte". Istället för "hörru ditt jävla mongohuvud häv inte ur dig sånt jävla skit utan någon uppfattning, jag skäms fan över din existens ditt missfoster". KONSTANT låter det så. Det är en mobbning  som aldrig vilar och det borde vi motarbeta på alla sätt!

Med ny teknik så skapas också nya metoder och det kan vi inte kontrollera. Därför spårar också mobbningen och trakasserierna inom den nya tekniken. Ur ett perspektiv är Internet-mobbing "värre" än den som sker på ex. skolgårdar - man kommer aldrig ifrån den. Man kan komma hem och läsa ett mail man har fått under dagen. Man kan sitta hemma och plötsligt få ett SMS från en mobbare. Man kan kolla på Internet och upptäcka att ens skolkamrater tagit en bild på dig och nu skriver kränkande kommentarer om dig. Det finns så många metoder att göra det på. Och det är så svårt att ta bort.

Men vad beror mobbing på? Och hur kan man stoppa det?
Jag är i och för sig ingen forskare på ämnet, men jag tror att det handlar mycket om roller.
Vad jag menar med det är att det helt enkelt blir en situation där någon tar sig friheten att kränka någon annan och att det därefter blir ett mönster. Mobbaren har sin roll, offret har sin. Det är därför som väldigt mobbade personer får byta skola och inte mobbaren, det finns redan roller inom klassen och skolan att den personen är en hackkyckling.
Jag tror också att väldigt mycket handlar om att barn och ungdomar är pressade, de är frustrerade. De pressas till att alltid vara tillgängliga (mobil, dator), skolan, att se ut på ett visst sätt, hetas till tidig sexdebut, hetsas till att vara stora, vuxna...
Sen kan det givetvis finnas andra orsaker till det: mobbaren mår dåligt av någon anledning, har kanske dålig självkänsla och måste trycka ner andra för att känna sig lite bättre.
Offret kanske är annorlunda, har någon diagnos eller annat ursprung.


Och nu kommer den viktigaste frågeställningen; vad ska man göra för att stoppa det?
Jag tror att långt ifrån alla mobbare inser vad de håller på med. Ärligt talat så tror jag det. Därför är det viktigt att man påpekar det för personen, att man förklarar vad den/de håller på med och hur det uppfattas av den utsatta. Och att man gör sitt bästa för att sätta stopp för dessa roller jag nyss nämnde.
Sen så måste skolor sätta in de som arbetar mot mobbing på skolan. På mitt gymnasium hade vi sån personal, de hade väldigt bra kontakt med eleverna och jag såg dem ofta sitta med olika elever som berätta om sina problem för dem. En gång när jag satt och var as-förkyld och snörvlade till så gick en sån personal förbi och ryckte till och kom direkt fram till mig och frågade om jag var okej. Jag förklarade att jag var förkyld som sjutton och hen förstod. Väldigt fina människor var de i alla fall, om det bråkades på skolan kom de direkt och pratade med båda parterna och löste det på ett moget och opartiskt sätt.
Något som man också kan arbeta med är att äldre elever tar ställning och säger ifrån när de upplever mobbing. För elever är de som är bland elever mest, de känner till diverse roller. Och tänk tillbaka, när ni gick i skolan, lyssnade ni inte på de äldre eleverna? Jag lovar att vad jag än skulle hålla på med så skulle jag lägga av direkt om de kom och påpekade något för mig.


Fast viktigast av allt är ens personliga ansvar. Det är nämligen man själv som kan bestämma vad man gör med det. Jag är en sån som gärna söker mig till de som kanske är ganska ensamma. Det säger jag inte ni som läser det ska tänka "åh vilken fin människa naaw" utan för att det faktiskt är sant. Jag har flera gånger bekantat mig med mobbade och utstötta och blivit nära vän med dessa, ibland har det också resulterat i att jag också blivit utestängd från gruppen som förut välkomnade mig. Så kan det gå, men vad brydde jag mig, jag hade ju jättekul med mina nya kompisar!

Sen minns jag på gymnasiet då jag märkte en kille som alltid var ensam. Såg honom aldrig prata med någon annan. Så en dag när han gick förbi mig sprang jag i fatt honom och knackade honom på axeln, försökte koversera lite, och frågade om han hade någon att äta lunch med varav han svarade "nej", så frågade jag om han ville luncha med mig och han svarade "nej" och gick sin väg. (Ett av mina pinsammare ögonblick här i livet kanske)
Trots att han svarade nej så tror jag att han egentligen ville att jag skulle äta med honom. Alltid efteråt kunde han ta lååånga omvägar bara för att han skulle behöva passera mig så att jag skulle lägga märke till honom. Jag tror han blev ganska glad innerst inne, han hade nog bara svårt att formulera sig. Lite sociala svårigheter eller svårt att uttrycka sig.

För att läsa mer om mobbning, statistik, lösningar, föklaringar: Gå in på Friends!

SD-kvinnor och hedersvåld

SD-kvinnor har nyligen gjort en video som handlar om hedersvåld.
Det är så alltså invandrare (muslimer: viktigt i SD:s värld) som misshandlar och dödar sin dotter för att hon typ fanns och inte gjorde som hon blev tillsagd.
Den gör mig arg av flera anledningar:

Men det som gör mig argast är att SD bara gör rasistisk hatpropaganda där de lyfter fram muslimer som ett hot mot samhället och förklär det som någon låtsad kamp och omsorg för invandrarkvinnor. Sverigedemokraternas engagemang angående mäns våld mot kvinnor är NOLL. Ända anledningen till att de gjorde videon är att återigen hetsa mot invandrare (eller muslimer).

SD bryr sig inte för fem öre om dessa kvinnor. SD vill utvisa kvinnorna från Sverige. Hur tänkte de där?
"Ja men om vi kastar ut dem så finns ju inte problemet i Sverige i alla fall och eftersom Sverige är allt så finns det ju inte alls höhöhö smart". SD vill också kasta ut kvinnor som har fallit offer för trafficking.
Det äcklar mig enormt mycket.

Det handlar inte om misshandel av kvinnor i allmänhet, det handlar enbart om hedersvåld.
Kvinnoförtryck och misshandel är alltid precis lika vidrigt oavsett om det sker av ens (van)föreställda heder, eller av fylla eller sexism eller vad som helst.
Fast enligt SD så förkommer det här i ALLA muslimska familjer och det är mycket mycket värre än gammal hederlig svensk kvinnomisshandel.

Ett tecken på att SD inte är direkt pålästa på islam är att mamman har hijab på sig inomhus, i sitt eget hem. Men de var ju tvungna att vara tydliga med att de i videon är muslimer och inte tillhör någon kristen eller judisk grupp i ett arabiskt land.

Sen är det extremt intressant att filmen är producerad av två män.

Mer kvinnosyner

Indien och Nepal är anndra länder med ett stort kvinnoförtryck, särskilt ute på landet. Det gör att unga flickor söker sig till den jämställda maoistiska gerillan, och detta brukar maoisterna få kritik för.
Ja fy fan att man har en så bra kvinnosyn att folk söker sig till en alltså, helt sjukt!I maoistgerillan är det ca 60% män och 40% kvinnor. Kvinnorna deltar i samma aktiviteter som männen, morgonträning och annat, och behandlas som likar! De har byar där de lever, tränar, studerar, uppträder med kulturella framträdanden och roar sig genom sporter m.m.

Och ja, ett av mina bästa tidsfördriv är att se såna här videos.
Första videon jag såg, fastnade D-I-R-E-K-T. Mmmm <3

Finns jättemånga såna här videos och låtar.
Ja, jag har typ lyssnat/ sett på alla och min mp3 är full av dem.


Braaaa och här får man också se mer av lägren/ byarna de bor i.Eftersom hindusimen är den största religionen i båda länderna så är samhället ofta baserat på kast-systemet. De som går med i gerillan är oftast i lägsta rang (arbetare alltså) och de har ingen rätt att gå med i en armé, då förlorar de sin kast och blir "kastlösa". Då kan man göra i princip vad som helst med dem, det är därför det är okej för Indiens armé att göra såhär med dem efter att de dödats:


Hänga upp dem. Som slaktade djur. Trevligt trevligt.

Carl Bildt - till en vän

Egentligen är Carl rätt så häftig, han kan ju aldrig ha fel.
Om ni inte tror mig så kan ni fråga honom själv!


Mer om japans kvinnosyn

Efter mitt inlägg om kvinnosynen i Japan har jag fått en del frågor angående detta, som varför man inte pratar om det, vad det beror på m.m.

Det är svårt att sätta finger på vad det beror på, jag vet helt enkelt för lite om japans historia. Enligt den här uppsattsen (ni får gärna läsa hela om ni orkar) så har i alla fall kvinnans sitatuion när det kommer till könsroller med historien att göra. Under Edoperioden så hade kvinnor en väldigt låg status, de sågs mest som objekt som skulle föda barn, skulle lyda pappan/mannen/äldste sonen, mannen kunde skilja sig från henne när som helst m.m. Att kvinnor väljer att inte skilja sig eftersom delad vårndnad av barn inte existerar i Japan och kvinnan inte kan försörja barnen på egen hand. Väldigt intressant läsning om ni frågar mig.
Och i och med japansk extremt fascistiska historia så är det antagligen också en stor anledning till japans kvinnosyn. Fascismen är ju som bekant en väldigt kvinnoförtryckande ideologi, även om fascismen reducerar rättigheterna för alla så är det kvinnor och minoriteter som tar den allra största smällen.
Japan är långt ifrån ensamma i sin objektifiering och sitt kvinnorförtryck. Det är samma sak i Sverige, om än i mindre grad. Men har inte en kultur som glorifierar våldtäkt, det har nog inget land förutom Japan.
Fast kolla också in de här modebilderna.Och varför det inte tas upp? jag tycker att kvinnoförtrycket i Japan är minst lika viktigt som kvinnoförtrycket i Afghanistan, USA eller Uganda. Det är däremot svårt att hitta information om det, om man söker på "kvinnans roll..." eller "kvinnoförtryck i..." så kommer det ALLTID upp "...islam". För att vi får lära oss att bara muslimer föraktar kvinnor. Inte Japaner. Inte norrmän. Inte kanadensare. Muslimer. Inte heller i Malaysia, utan i Afghanistan, Saudiarabien mfl. För bara i Mellanöstern och dess närhet finns det muslimer. Det gör mig fan förbannad. Japanerna har typ världens sämsta kvinnosyn, fastän de har byggt upp en fasad av att vara utvecklade och moderna.

Jag känner till och med till en kille som var/ är jätte-jätte wapanese och som har varit i Japan många gånger, som sa att han aldrig skulle vilja bo där på gurnd av deras värdelösa kvinnosyn.


Roligt!

Mer från tantsjukan
Bajskorvs-Bildt är särskilt rolig: Men jag vill ju forsätta underlätta de brutala förtrycket av oskyldiga i Sudan och Syrien.


Vitlöksdipp

- Tjock naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt
- Några vitlöksklyftor
- Salt


Bara att röra ihop ingredienserna efter smak. Jag gillar att få dålig andedräkt så jag brukar ta 5 stora skedar yoghurt, en stor vitlöksklyfta och lite salt. Sen äter jag det gärna till lättsaltade chips, det är de chips jag tycker bäst om! Andra hävdar att lättsaltade chips är tråkiga, jag hävdar att andra chips är så himla äckliga och konstgjorda. Lättsaltade chips smakar ju bäst och så är det bara.

Jag har vunnit en klocka

En gång fyllde jag i något formulär till Dove och motiverade vilken deo som liktade bäst typ,
så vann jag den här klockan. Synd bara att jag inte är särskilt förtjust i rosa. Fast den är ju fin ändå.

Riskkapitalist

Mamma: Vad ska du bli när du blir stor?
Jag: Riskkapitalist.
Mamma: Åhå... Jag har närt en riskkapitalist vid min barm.
Jag: Undrar varför det inte lät lika bra som original-citatet?

På tal om Japan

SD brukar säga att de inte vill ta in muslimer för att vi inte har samma kultur och andra saker som ex. kvinnosyn. Men från resterande Asien är de varmt välkomna. Visst stärktes kvinnans roll väldigt mycket under kommunistiska Kina och Vietnam (och även i kommunistiska Afghanistan var kvinnorna de som gynnades mest av de sociala framstegen), men länder som Japan? Tillåt mig kväva mig själv av skratt. Japaner har fan världens sämsta kvinnosyn, typ sämre än talibanerna. Talibanerna menar i alla fall att  kvinnan vara så värdefull och fin att Hon inte får smutkastas, utan ska bevaras och hållas ren. Jag håller förvisso inte med deras tillvägagångssätt, men om man säger "KVINNA" till en japan svarar de väl något i stil med "Sa du bajs?"


Hur har de dålig kvinnosyn då, undrar ni kanske? Några exempel:


Kvinnan har en väldigt central roll i hemmet. När hon fött barn är hon i princip dömd att bli hemmafru. Det är därför det föds för lite barn i Japan - kvinnorna vill satsa på karriären och männen orkar inte jobba mer.

Deras kultur utspeglas på ett sätt som objektifierar kvinnor och som också går ut på att förnedra kvinnor. Det är japaner som kommer på TV-spel som "Rape-lay" (går ut på att man ska våldta kvinnor - finns 3 olika tjejer för olika smak) eller "Rape-man", en superhjälte som straffar kvinnor genom att våldta dem.

Eftersom kvinnor anses så lågt ställda och eftersom de är så objektifierade är det extremt vanligt att de blir antastade och tafsade på i den japanska trängseln. Det finns game shows som sexualiserar och objektifierar kvinnor, som går ut på att man ska närma sig en kvinnas bröst så nära man kan utan att röra dem(länk) eller försöka få en isbit att smälta snabbast genom att suga av den eller stoppa den i trosan.

Lesbiska "existerar" inte, och absolut inte i samma utrsäckning som bögar. Det finns inga gay-bars för flator, enbart för män, och lesbeiska får inte ens gå in där. Vissa klubbar har lesbiska kvällar då och då.

Det är vanligt med anime där kvinnor våldtas och att det egentligen inte ens lyfts fram som något negativt. Det finns också anime som går ut på att kvinnors bröstmjölk är ett vapen och ju större brösten är, desto starkare är mjölken, samt anime där unga tjejer mjölkas med maskin (som kor) och typ uppnår orgasm genom detta. Det visar ju att japaner är helt sjukt insatta i hur kvinnokroppen fungerar, ex att kvinnor INTE producerar bröstmjölk så vida man inte är gravid (eller att kroppen tror att man är gravid).

I övrigt så blir man byxmyndig när man är 13 år i Japan. Det är i pcinip lagligt att vara pedofil (lolicon till exempel) och man kan inte åka fast för våldtäkt om man har sex med en pojke under 13 år (ej kvinnorförtryck men väldigt märkligt)

Nankin-massakern/ våldtäkten av Nanjik (Kinas förra huvudstad) (Svenska: Nanjinmassakern) gick ut på att japanska soldater våldtog mellan 20 000 - 80 000 kvinnor och flickor på 1930-talet och dödade hundratusentals civila. De hade också roliga lekar som gick ut på att man skulle se vem som hann döda 100 kineser först ex.


Japaner är olyckliga och japaner tar livet av sig.


Men å andra sidan så är jag föga förvånad att SD tycker att de har bra kvinnosyn. SD är nämligen det mest ojämlika partiet där endast 16% av ledamöterna är kvinnor. De vill också korta tiden för fri abort till 12 veckor, fast de har sagt att de gärna ser att det inte ska ske några aborter alls.
Också är ju rasismen oerhört stark i Japan (Japan har en historia av fascism och militär nationalism, samt enorm kolonialism), de hatar kineser, koreaner, malaysier m.fl. och de får bland annat arbeta under fruktansvärda arbetsförhållanden. Så jag förstår som sagt att SD gillar dem.

Här är en video som handlar om hur unga killar på skolor planerat gäng-väldtäkter.
Som det sägs i videon; lagen om skydd för personliga ägodelar är viktigare än skydd för kvinnors sexuella frihet. Det nämns också att det här kom inte bara ur tomma intet, det har att göra med kvinnosynen i Japan. Man får också se lite grann från "Rape-Man".


Så, Jimmie, vad FAN har du att säga till ditt försvar va???


Oroa er inte, det finns hopp för Japan också. Kanske. Trots sin fascistiska histora av militär nationalism, heder, kolonialism och imperialism, kvinnoförtryck, bilogiska förskningsenheter, krig och rasism. Deras kommunistiska parti är det 4:e största. Ganska imponerande enligt mig.
Vill också bara säga att jag inte avskyr Japan, inte alls faktiskt, jag har till och med varit där. Jag avskyr heller inte Afghanistan, men Japan är i alla fall ett demokratiskt  och ej krigshärjat land.

Tecknat sex

Till det här inlägget fick jag denna kommentar av Hanna
Hon sa också att hon hon "bara ville ta hans tecknade snopp och ha en massa tecknat sex med honom". Hysteriskt roligt sagt.

Hehehehe

Rasmus: Jag vill ha medborgarlön!
Jag: Flytta till Nordkorea då.
Rasmus: Jag funderar på det.


Pengar

Ali: Jag vill ha pengar!
Jag: Men köp det då.


Aa yattosa, yatto yatto (slutligen, äntligen)

Detta kallas awadori och är en sorts japansk dansfestival. Ganska spännande och det var synd att jag inte fick se någon när jag var i Japan. Men hur tänkte de egentligen när de kom på det? Gubbar och pojkar i KORTA skorts som verkligen smyger fram med böjda ben, kvinnor i kimono och hattar med små ansikten på.
Och ja, ibland får man också se någon fin swastika (hakkors).

Fettaktivist

"Jag är tjock"
Nej, det är klart du inte är!
"Jag är smal"
Nej, det är klart du inte är!

Jämför med:
"Jag är ful"
Nej, det är klart du inte är!
"Jag är fin"
Nej, det är klart du inte är!

Varför kan inte få vara så här?:

"Jag är tjock"
Ja, och jättefin.
"Jag är smal"
Ja, och jättefin.

Det finns få saker som är så provocerande som en tjock person som inte vill gå ner i vikt.
Helst av allt ska man ju vilja gå ner i vikt även om man är per definiton smal.
Från tatsjukanPipi, Pupu och Rosmari

Jag ÄLSKAR Pipi, Pupu och Rosmari.
Det går på Barnkanalen 11.20 på vardagar men det finns mycket på svt play också.
Det handlar om tre vänner som letar Mapa, som ska vara lite som mamma och lite som pappa.
Det är en tvättbjörn, en kanin och en fågel, men de är en familj för alla är barn till Mapa.
De brukar referera till Mapa som han eller hen/henom, men eftersom de inte vet könet på Mapa så borde de alltid säga hen kan jag tycka. Programet är inte som något annat jag har sett i alla fall.
Den är fantasifullt tecknad och jättesöt och allt handlar om att de vill hitta sin älskade Mapa.
Och utöver allt detta så pratar berättarrösten på finlandssvenska. Det är ju ett recept på total succé!


Intro svenska:
Vi vandrar överallt,
det är varmt och det är kallt.
Vi söker vår Mapa.
Vi får veta vad vi fann om det var kvinna eller man
kanske mamma och pappa i ett
Vi vandrar runt omkring, ja världen är vår scen
över berg och genom dal
Vi söker ut i öknen, kollar varje sten.
Söker vår Mapa.
Vem vet var hen kan va'
i djungeln, i ett hav?
Är det Pama eller Mapa?
Simmande i ett moln,
flygandes i ett hav
Vi söker vår Mapa-pa!

Kom och leta med oss!

Engelska introt, originalet är på italienska.


Finns så bra exempel ur Pipi, Pupu och Rosmari.
Feministisk exempel när Rosmaris klänning blåser upp och hon tror att det var Pipi, tar honom i örat och utbrister "Gör aldrig nånsin om det där igen, är det förstått?!"
I ett avsnitt blev Pipi "Super-Pipi-mannen, beskyddare av de förtryckta!" Räddar de hjälplösa för att han kan. Och ibland kan de utrbrista "Hjälp Mapa!"

Romer, europas förföljda.

Idag efter jobbet kom en rom fram till mig (eller okej, jag visste inte att det var en rom) och räckte mig en ros. Och ja, jag vet att man säger "zigenare" här i Skellefteå, men jag är så pass påläst att jag säger romer som det faktiskt geter. Jag gav honomi alla fall 50 kronor för den. Just då kom det förbi en gubbe och sa "Det är bara att polisanmäla det". Jävla ynkrygg, skaffa lite ryggrad och lite samvete för böveln! "Men det är jobbigt att se dem" - Så man ska gömma dem? Det krävs fan mycket för att man ska tigga med tanke på VILKEN JÄVLA SKIT de utsätts för. Jag ser upp till tiggare och ger dem alltid pengar. Idag gav jag honom en positiv attityd och ett leende också. Kändes fett värt i alla fall, nu kan jag känna mig nöjd på mig själv resten av veckan. Nu nr jag tänker på det så skulle jag ha kramat honom också.

Romska barn i nazi-läger under Tredje Rikets tid.

Romer idag :)


Nåja, jag är egentligen inte arg idag. Jag hittade min favorit-strumpor när jag var i Umeå och hjälpte Hung att flytta in. De har varit borta hur länge som helst och någon saftskalle hade lagt dem i min brors strumplåda. Min bror har typ storlek 46, jag har storlek 38-39. Så vad de gjorde där är ju ett mysterium.

Fräckhet uta gränser

Fredrik Reinfeldt vill höja penrionsåldern till 75, själv tänker han gå i pension när han är 55.
Anders Borg vill sänka skatten för riskkapitalister som tjänar mer än 5 miljoner till 30%.
Unga Annie Lööf vill sänka ingångslönen för andra unga med 25%. Själv saknar hon all arbetslivserfarenhet, men tjänar 1 820 000 kr/år.


En genomsnittlig arbetarman lever i 78 år. De säger att det är frivilligt om man vill jobba till man är 75 och att det inte är okej att tvinga folk att sluta jobba när de är 65. För det första så är den vanliga pensionsåldern mellan 62 och 67. Vill man fortsätta jobba efter det kan man väl ta en praktik? MEN HALLÅ SKA FOLK JOBBA GRATIS DÅ ELLER? - JA UNGA GÖR FÖR FAN DET!!
För det andra så är det de med hög inkomst som kommer att ha råd att gå i pension tidigt. För de fattigaste 10% har inkomsten minskat med 500 kr/ månaden, medan den har ökat med 5000 kr för de rikaste 10%.

Ungdomar skulle i såna fall ha en ingångslön på 12 000. Men ja ja, unga får väl fatta att de är värdelösa och egentligen skulle användas som slavar i kärnkraftverk.

Vissa kör på "Solidaritet utan gränser", vissa kör på annat.


Israel gör något bra??

Eller bra och bra, det är egentligen ganska diskriminderande, men det är i alla fall välbehövligt.
De har gjort det förbjudet att använda "för smala" modeller i lokal reklam. De får inte ha ett BMI som är under normalvikt.

Även om jag inte direkt tycker att förbud är en lösning så är det väl i alla fall en byggsten i att förändra ett ideal. Jag har absolut ingenting emot de som är smala av naturen, men man bör kanske inte låta dessa sätta prägel på hur alla andra ska se ut genom att man skapar ideal genom dessa. Ingen skulle någonsin få för sig att använda någon med farligt hög BMI i en reklam (undantaget vissa plus size-tidningar) för att alla vet att man inte "ska" se ut så, att det är ohälsosamt m.m. (tillägg: Det behöver inte alls innebära ohälsa, men det är vad folk kopplar samman till fetma) så varför ska det till och med vara nära på en självklarthet att använda jättesmala modeller?


Det hemskaste i det hela tycker jag är att man faktiskt måste göra något olagligt från första början. Att man inte bara kan sluta använda pinnsmala modeller. Ej heler så är BMI något att lita på enligt min mening.
Alla här vet nog vad jag tycker om staten Israel, men allt är inte svart på vitt. Israel gör också framsteg inom medicin och hälsa, sen att inte alla (HOST PALESTINIER) får ta del av den är ju en annan femma. Man bör ju också komma ihåg att inte allt Hitler gjorde var dåligt heller.
Men det är ju en god tanke i alla fall och kanske ett steg i rätt riktning.

Jag vet att hetsen på killar inte är lika stor som på tjejer, att killar har lite mer firhet att vara mulliga, men när kommer man att införa förbud för as-asmuskulösa killar med gigantiskt underliv i reklamer?


Många har skrivit om detta men jag läste det på http://bodypalace.blogspot.se/

Bildförklaring: H&M ÄLSKAR Israel. Därför handlar jag i övrigt inte där.


Påskägg!

Förra året på påsk gav jag Ali alla dessa påskägg och fyllde dem med olika saker som nötter, godis etc. I alla fall olika saker i alla ägg. Jag minns att när min bror var yngre hade han godislöfte och så gav pappa honom ett påskägg med tuggummi. Smart! I alla fall så sa surkuken att han inte ville ha något ägg i år för att det är barnsligt. Fast det fick han ändå, däremot "bara" ett och det blev det största. ja ja han blev då glad i alla fall. Sen fick jag ett ägg samt choklad från när hon var i Bryssel och så fick hon ett av mig. Hon kom hem idag och jag blev ju överlycklig, jag har saknat henne så mycket att jag till och med har drömt att hon kom hem.
Slutet gott, allting gott :)

Kyary - Ponponpon

Testa att se den här när du har baksmälla. Jag utmanar dig!

Rasmus frågade mig om japaner lyssnar på sånt här på allvar? Det hoppas jag inte, men jag tror att diverse subkultur-japaner, typ kawaii-lolita-japaner, kanske gör det, men inte "vanliga" japaner. (Alltså Svensson-japaner, eller Suzuki-japaner om man så vill, alltså vardagliga japaner). Men vad vet jag? Sjukt obehagligt i alla fall. Fast det finns ju amerikaner som lyssnar på Snoop-Dog och ser hans videos också.

Jag ringer P

Jag: Det är något konstigt på TV. Typ porr.
Pau: Meh, du kan ju inte hålla på och kolla på porr sådär bara... utan mig.
Men hallå, det här är ju ingen porr! Var är porren?
Hehe, vulgotant.En dag satt jag och Ali hemma och säg på Barnkanalen. Det var mycket med teckenspråk och på samiska och finska. Sen fick jag förklara skillnaden på romer och samer och berättade om siti och resandefolket när jag ändå höll på. Visste ni att det stod i Sveriges lag en gång i tiden att man skulle utvisa kvinnor och barn som tillhörde resande, samt avrätta männen?
Sen frågade Ali en massa frågor varför alla hatar romer och sånt.


Smarta SD har också sagt att samerna inte kan vara sveriges ursprungsbefolkning, för vi ser inte ur som dem. Pinsamt SD, pinsamt.

På tal om romer, så på nyår när jag och pappa, marcus och Ali var på ett berg för att se på fyverkerierna var det fullt av folk där, bland annat en romsk släkt som stod och jublade till raketerna.
Pappa: Nu får man akta sig.
Jag: Men pappa så kan du inte tänka!
Pappa: Jag menade ju att de skjuter fyrverkerier här bredvid oss.
Pinsamt jag, pinsamt.

Ålderskris

Det är så kul att reta folk som har ålderskris
Till exempel när Rasmus klagade på att han "snart" är 21 (i november). Då kan jag säga saker som:
Ja, tänk, min pappa blev pappa när han var 23.
Då är du halvvägs till 42.
Om 9 år är du 30.


Hähähähähähähähä

二次元コンプレックス (nijigen complex)

En gång så sa Hanna skamset till mig att hon hade varit kär i Zoro i mangan/ animen "One Piece" och att hon trodde att hon var ensam i världen om att känna så. Men hon är LÅNGT IFRÅN den enda som känner/ känt så. Nästan ALLA som ser ser anime/ läser manga blir förtjust i en eller flera karaktärer, ofta går det även så långt att det kan kallas förälskelse. Har jag varit kär i en mangakaraktär? Oh ja, fast mannen i mitt liv (eller barndomsliv) var Fixarsmurfen. Kan man vara kär i en smurf så kan man vara kär i en påhittad, tecknad människa, utan problem.

Det finns till och med folk som hittar på egna karaktärer (sig själv som karaktär) till en viss manga som blir partner till den karaktär som personen i fråga är förälskad i.
Jag hängde mycket på mangasidor när jag var liten så jag märkte väl att folk kunde vara som galna och skriva "åååh jag älskar x ååh han är min min min" men stackars Hanna visste väl inte :)
Till Hanna:


De som inte finner intresse för "riktiga" människor utan endast de i 2D (=tecknade) brukar man, i Japan, säga ha "Nijigen complex" eller "Nijikon, alltså 2D komplexet. 2D komplexet är en parafili eller sexiell fetichism som hänför sig till fiktiva karakäter, särskilt tecknade sådana. De känner så att fiktiva karaktärer är mer attraktiva, visuellt, känslomässigt eller fysiskt jämfört med riktiga människor. När är person utvecklar en stark känsla för en karaktär har de alltså 2D komplexet.
Populära karaktärer är: Zoro, Nami, Luffy, Sanji från One Piece, L och Raito från Death Note, Miku från Vocaloid, Sakura, Itachi från Naturo... Ja, vem som helst egentligen men jag vet att dessa är populära.

Miku från Vocaloid "tunrerar", här är hon i Japan men hon har varit på fler ställen, bland annat Singapore och USA. Ett exempel på att folk kan bli så festa vid en karaktär att företag gör "uppträdanden" med dem.


Hahahahaha!

Jag såg på Halv åtta hos mig och så säger han som lagar mat att han brukar diska potatis för den är under jord och vem vet vad som har ätit på den. Då säger berättarrösten "Ja vem vet, det kanske var Jimmie Åkesson" och jag började skratta. Helt ologiskt men väldigt roligt!

RSS 2.0