Nattinlägg

Idag var en stor dag, för idag så flyttade jag äntligen in till min pojkvän :D Det är så, så många saker som ska in och jag fattar inte hur det ska få plats egentligen?? Känns jätteroligt och spännande i alla fall, men lite läskigt att stå på "egna" ben.

Ali har fått sommarjobb, vilken tur! Jag hittade ett jobb i Umeå som tolk Svenska- Dari (persiska fast inte som den man pratar i Iran utan som man pratar i Afghanistan (om man är hazara)) men vi får väl se. Jag har själv sökt miljoner jobb men inte fått något, surt... Nu sover Ali på soffan igen, han är en riktig sömntuta :) Idag var det så varmt att vi båda somnade utan täcke på sängen. Och vi har inte ens ställt fram alla mina saker, fy skäms!

Jag hoppas att ni får en god natts sömn :)

Det är varmt, varmt, varmt.

Idag var en väldigt varm dag, 22 grader i skuggan. Så gick jag på promenad i en liten klänning men svettades en hel del ändå. Då såg jag en invandrarkille som gick ute med en gammal tant med rullator, och han hade en svart klädsel och så gick han i solen. Så jag dog av sympati för hur sjukt varmt det måste ha varit för honom. Det ska tydligen bli otroligt varmt igen, kul, då kanske vattnet blir varmt så att man kan bada :)


Preventivmedel och abort

Jag kan faktiskt absolut förstå varför abort är ett sånt populärt alternativ till preventivmedel.
Visst är kondom det allra bästa, på alla sätt, men om man är i ett längre förhållande så är det väldigt jobbigt att ta fram kondomerna och pilla med dem varje gång man vill komma varandra nära.

Därför är det många som väljer att börja med et annat preventivmedel. Men har ni sett vilka biverkningar man kan få av dem? Det är till exempel: uteblivna, ökade eller oregelbundna bödningar (mens), humörsvängningar, minskad sexlust, viktökning, viktminskning, bröstmjölk, illamående, huvudvärk, gaser i magen, etc etc.
Det är inte särskilt kul med biverkningar, så det är väl ändå inte särskilt konstigt om man inte vill ha något av de preventivmedlen? Då är det väl så att man kör "säkra perioder" eller oskyddat sex bara. Jag tipsar verkligen inte om att det är bra metoder att göra så, men jag kan absolut förstå att kvinnor faktiskt inte vill ta några såna preventivmedel och då istället råkar bli gravida och gör abort.

Jag blir också vansinnig på abortmoståndare. Alla bör ha rätt att göra som de vill med sin egen kropp. De som inte vill abortera måste inte det, och de som vill göra en abort har rätt att göra det. Enkelt och rättvist, eller hur? Så varför måste abortmotståndare vara emot att man får göra som man vill själv? För att det är "mord"? Som ni kanske vet, ni som är lite insatta, så är det bara tillåtet att göra abort till en viss tid, medans FOSTRET inte räknas som ett LIV. Det som finns före det är några nervtrådar och lite slem, inte mycket mer än det. Att hävda att det är detsamma som mord är som att säga att det är mord att runka eller att ha mens. Eller missfall för den delen. Dessutom så kommer inte färra tjejer att göra abort för att det är olagligt i landet. Även i länder där det är olagligt med abort så genomgår tjejer illegala aborter som kan vara både smärtsamma eller livshotande. Alternativt så föder de barnen och behåller dem, men då är de oönskade och kanske behandlas felaktigt. Eller så adopteras de bort. Eller så föder de barnen ändå och lämnar barnen att dö i skogen eller i vattnet.
Det är fan ett mycket värre öde än att det tar slut direkt, eller hur?


Erik gick ut från sitt rum och...

då skrek jag:
Erik gå in på ditt rum! Vad fan är du dum i huvudet eller!?
(Jag var arg på honom för att han inte diskar efter sig!!)

Studenten!

Så var det då dagt för studenten om imorgon. Så hur känns det?
Jag ska försöka att inte vara så kritisk, men ärligt talat så känns det som vilken skolavslutning som helst. Förutom att det är små-borgar-fasoner också. Det kommer ju från att rika människors barn var de enda som kunde ta studenten medan arbetarklassen fick jobba istället. Men nuförtiden så kan vem som helst ta studenten, till och med en lobotomerad bakbunden chimpans skulle kunna ta studenten. Studentmössor är inte fina, och det är ett fåtal människor som passar i dem :( Och de är dyra. Alla som tar studenten beter sig som fulla fjortisar fastän de är vuxna, står och skriker och håller på. "ÅH SÅ BÄST JAG ÄR FÖR JAG TAT STUDENTEN, TILL SKILLNAD FRÅN ALLA ANDRA!!" Det är i alla fall trevliga aktiviteter med klassen nu sista tiden som bio, middag, gemensam frukost och sånt. Men jag tänker INTE åka skrinda med dem, hellre dör jag.

Förresten så har jag köpt en cittra! Det är jag gladare för. Den var dyr, men titta så fin :D

Vackra Göteborg!

Göteborg måste vara Sveriges finaste stad. I alla fall en av dem, den finaste större staden i alla fall. Den har så fin arkitektur och så är den dessutom väldigt röd. Malmö är också rött men det finns så många rasister där.

I alla fall så åkte jag, Ali, Gabriel och Leandro till Göteborg med RKU och kongress. Det var väldigt trevligt och vi fick bo i en lägenhet som tillhörde ett äldre par som var med i Kommunistiska Partiet, och det området där var så fint! Vi åt uta ibland och ibland på Marx- Engels- huset där vi hade kongressen. Träffade många kamrater och det var i allmänhet väldigt trevligt. Och varmt. Samtidigt som vi var där var det pride- vecka också.

Vi gick på Haga och det var som en liten saga med små spännande butiker.
Vi hittade fågelungar i ett hål i väggen och de skrek efter mat, Ali ville ge dem lite äpple för han tyckte synd om dem, men det tyckte vi inte var en så bra idé. Men visst är han söt?!
Ali ville inte åka hem för han skulle sakna Göteborg, men oroa dig inte azizam, vi kan flytta dit :)

RSS 2.0