Sent/ tidigt inlägg

Om en timme ungefär så sitter jag på bussen på väg till Luleå. Jag är väldigt, väldigt trött och vill egentligen bara sova. Men i Luleå så kommer det att vara en demonstration och ett fredsläger som jag tänkte åka på.

I alla fall, igår så kom det en gubbe till mig på Coop och pratade när jag väntade på Ali. Han pratade massor och hävdade bland annat att han var synsk och hade sett att tregedin i Norge skulle ske, och Olof Palme. Han trodde att jag var 28 år och han sa att jag skulle få en kraftig/ lång pojke med mörkt hår när jag fick barn. Så vi får väl se om han har rätt då jag väl klämmer ur mig en unge.

I förrgår gifte sig min pappa till slut med sin älskade Marcus. Det var ett väldigt fint bröllop, tyvärr har jag inga bilder men ni kan säkert kolla på facebook senare. Vi åt och fikade och drack skumpa etc och lärde oss dansa lite line- dance (anledningen till det var att de för länge sedan hade sagt till en tjej att de ville ha ett bröllop med vilda- västern tema med bönor på burk, massa hö etc, de sa det på skoj men hon tyckte ändå att det skulle vara roligt)

På trästock läste en kvinna av min energi. Tydligen så har jag en helt och hållet feminin energi, vilket gör att jag kan ibland känna vad som är fel, vill ta hand om allt och alla och gillar fullmånen. Dessutom så vill jag bli vän med alla, men ibland blir jag lite blyg och det gillar jag inte, så då blir jag överdriven och för mycket. Faktiskt så är ganska mycket av det hon sa sant. Tro på sånt eller inte, så var det en ganska kul upplevelse. Hon sa i alla fall att det var väldigt sännande att läsa av min energi - och komplimanger är ju alltid kul :)


Stackars mig

Inatt drömde jag att jag hamnade i fängelse för att polisen hade hittat lite, lite spår av heroin på min cykelkorg... Jag skulle sitta inne i ett år. Värt, eller hur? Inte så kul dröm. Jag hatar att drömma, för jag drömmer nästan bara mardrömmar.

Förresten så har jag så fruktansvärt ont i kroppen idag, som resultat av jordgubbsplockningen. Verkligen riktigt, riktigt ont. Det värker från nacken och axlarna, ut i sidorna och i hela ryggen och övre delen i benen. Aj aj aj.


URKER

Urker är ett kazakiskt pop- band. Alltså ett band from Kazakstan.
Jag tycker att de är bra, särskilt namnet ;D
Pau har aldrig hört dem, så jag tänkte bigofa några länkar.


Arbeta! Arbeta! Arbeta!

Denna dag åkte jag och Pauline, klockan halv 7, med Jordgubbskillen och hans kompis, till vårt jobb som jordgubbsplockare.
Man kan så lätt tro att det är ett enkelt jobb att plocka jorgubbar. Men det tar längre tid än vad du tror!!
På hela dagen (7 - 14) så plockade jag och P 75 liter jordgubbar var. Det ger en lön på 300 kr.
Det var fruktasnvärt varmt, jag blev helt sjukt bränd på armarma!! Dessutom så fick vi gå ner och upp och böja oss upp och ner så mycket att alla vi stönade av smärta i ryggen och varken jag eller Pauline kunde räta ut den. Jag kände mig som minst 50 år äldre.
Sen så var det fullt av äckliga småkryp där, bremsar etc. Inte så kul upplevelse kanske :)
Medan vi plockade pratade jag och Pauline om allt möjligt, politik, jobb, barndomen etc etc.

Trots att jag tjänade 300, så är det 3 gånger så mycket som Rasmus tjänar på en hel dag. Han tjänar 18kr/h.
Och det är, framför allt, 300 gånger så mycket som hur mycket jag tjänar annars ;D


Gimme gimme gimme

Den här hemsidan har några av de menst fantastiska the- burkarna jag har sett! De är till och med finare i verkligheten än på bild! Jag såg dem i Paris och blev förälskad direkt! (Skriver mer om Paris imorgon)
Från olika länder tex: Vietnam, Libanon, Sri Lanka, Japan, Egypten, Uzbekistan, Ryssland etc etc.
På tal om ingenting

Hanna frågade mig hur ofta jag färgade hårat och kommenterade att ag hade så fin kvalitet på mitt hår.
Just den dagen hade jag inte använt balsam så det var typ en torrboll dessutom. Hahahaha


Egentligen

Varför har horor så dåligt rykte medan soldater anses vara hjältar?
Det är ju i prinsip samma sak. Båda säljer sina tjänster och sin kropp, soldater säljer till och med sitt liv.
Båda skadar folk, fast på olika sätt.
Horor skadar rykten för kvinnor och skapar objektifiering och kvinnoförtryck. Soldater får skjuta och döda folk.
I alla fall så är det, i princip samma sak, i mina ögon.
Förutom det att jag tycker synd om horor och tycker att soldater är töntar.

Vill dock också lägga in att det finns skillnad på soldat och soldat. Tex så tycker jag att soldaterna i Maoistgerillan i Nepal är att se upp till. De soldater jag nämner här över är såna som tror att de är så jävla coola för att de går med i försvarsmakten och tycker att de är så jääävla coola för att de får skjuta i utlandet.


Folk läser ju tydligen min blogg, så då får jag väl bjuda till lite

Ja, idag, vad hände idag?
Jag släpade mig ur sängen 06.30 (!!), packade ner min matlåda som jag gjort igår, och åkte med Pauline till Skråmträsk för att plocka jordgubbar. Väl där började vi plocka jordgubbar, och vi kan plocka hela 2 liter var (lön = 8 kr) innan vi blev hemskickade igen pga av regn. Vi kom dit 7 och skickades hem 25 minuter senare...
Ägarinnan av jordgubbslandet ansåg och bestämde mer eller mindre att vi skulle åka hem tillsammans med några killar som körde bil, så att vi skulle slippa fixa annan skjuts. Det var ju lite pinsamt. Pinsamt var också när jag frågade om hans nummer så att vi kunde samåka dit senare någon gång, imorgon eller på onsdag kanske.
Så han heter "jordgubbs-killen" i min mobil.
Vi kom hem till Skellefteå vid 8, och det kändes ju lite ovärt att sitta ensam hemma hela dagen så jag stannade hos Pauline en stund. Sen somnade vi.
Jag måste säga att det var en värd dag :)


På tal om abort...

Hade det varit en sån stor disskution om abort ifall det var killar som blev gravida?
Not bloody likely. Hade det varit killar som blev gravida så skulle det vara lika "normalt" med abort som att använda nässpray. Men nu är det så att kvinnor blir gravida, och om det handlar om kvinnorså är det ju en helt annan sak. Då kan man inte bara låta det vara utan då ska det vara fel, äckligt, konstigt, aja- baja...

Min gulliga pojkvän

Ali ville väldigt gärna lära sig åka inlines. Så jag fixade ett par såna, och gick ut med honom och lärde honom att åka. Det var jättekul och han åkte hit och dit helt okontrollerat. Sen gick det dock bättre. Han är världens sötaste. Nu sover han på mig i soffan. Stackarn, jobbar ju hela dagarna.

Idag träffade jag också Linnea B för första gången på... Väldigt länge i alla fall. Pau skulle egentligen också vara med, men hon var förkyld. Dock så kom Linnea ändå, och hon var ännu mer förkyld :P


Annat citat av Ali:

Nej, du ska inte tafsa på mig.


One stormy night

Igår regnade det fruktansvärt mycket. Just då gick jag och Ali och tränade, så vi fick gå hem i ösregnet. Det tog ungefär en halvtimme och alla mina kläder och underkläder var genomblöda då vi väl kom hem.
På vägen hem så sa Ali:
Min ker blir blöt. (ker= kuk)


Natthumor

∙Hur gör man när man varit ute och partajat för länge en natt?∙
∙Smyg INTE in och tro att din partner sover för då blir det liv.
SPARKA istället upp dörren och skrik:∙
∙"NU JÄVLAR SKA HÄR KNULLAS!"∙
∙Då ska du få se på en som sover!∙

RSS 2.0