Gott nytt år allihopa!

Snart är året 2011 slut, och ett nytt år väntar. Men vad minns jag från 2011?
♥ Blev ihop med Ali och vi flyttade ihop till sommaren.
♥ Var i Göteborg två gånger med kommunistiska partiet.
♥ Åkte till Malmö.
♥ Åkte till Paris med pappa.
♥ Pappa och Marcus gifte sig.
♥ Åkte till Luleå på fredsläger.
♥ Åkte två gånger till Stockholm.

Bilder från 2011:Jag förstår inte?

Och idag skulle jag inhandla några vinterskor, eftersom jag inte har några utan går runt i vanliga tygskor vilket börjar bli lite kallt utomhus och snön ligger i drivor.
Alltså... Bortsett från "uggs", finns det verkligen enbart skor som är enormt höga med klack?!*
Ursäkta men har jag missat något? Är det inte vinter nu?! Jag förstår inte varför man ska ha så höga skor eller ens varför man ska ha klack från första början. För att se lång, slank och "snygg" ut? Inte så jävla snyggt när man ramlar fram på is och i snö. Klack-skor är enbart obekväma, men uppenbart så går ju mode före komfort i alla lägen. Visst om någon skulle vilja ha dem på fest om någonsin, men som vanliga vinterskor?! Ska man ha ont i föttera hela vintern?
Jag höll på att ge upp mitt sökande när allt jag hittade var uggs, klackskor och tantskor. Till slut hittade jag dessa, på rea dessutom, och de var ju ganska fina och sitter bra. Glad :-)

*Till exempel de här skorna från Brandos.se, till det facila priset 2049:-. Värt spenderade pengar...

Fast egentligen förstår jag. Att ha smärtsamma klackar är likadant som att binda fötter som man gjorde i Kina förr i tiden. Är man kvinna ska man fan inte tro att man duger som man är, man ska lida!!

Så vänder vi på bladet och vad hittar vi väl där?

Gårdagen samt denna dag tillbringade jag och min kära moder i min nu avlidna mormors hus.
Igår röjde vi ut möbler, saker ur skåp, kläder, porslin och allt mellan himmel och jord.
Vi åkte 3 gånger till soptippen, och bilen rymde 7 svarta sopsäckar varje gång + lösa föremål.
Så vi röjde en hel del får man väl säga. Vi bar också och en mikrovågsugn stor som en tvättmaskin först nerför trappan (som inte går rakt) samt en tjock-TV ut i bilen.
Jag frestas att tilläga att det har snöat ganska rejält och eftersom ingen bor där så har ingen skottat uppfarten, alltså gjorde vi allt detta i en massa snö.♥
Underbart
är ordet att beskriva det hela med.

Och idag återvände vi dit i tidig gryning för att städa och fotografera.
Jag hade tagit med mig skurmedel och när vi skulle åka så hade inte korken stängts ordentligt,
vilket ledde till att det kom skurmedel över-jävla-allt och jag sprang för att tvätta av den
= skurmedlet blir MER skrurmedel som rinner runt. Jag lägger skurmedlet i en plastpåse.
Skurmedlet är besatt av en förbannelse och tar sig ut ur påsen i alla fall.
Jag lägger den i ytterliggare 2 påsar (alltså omsluts den nu av 3 stängda påsar) men lik förbannat så kämpar sig det äckliga skurmedlet ut ur påsarna, så nu luktar min väska uppfriskande av liljekonvalj.
Jag fick också så mycket skurmedel på vänstra handen att jag hade ont i lederna inuti.
Fräscht? Inte särskilt...
Jag slängde i alla fall skurmedlet i en papperskorg i centrum, eftersom jag skulle på kommunen och hade inte så jättestor lust att läcka och stänka liljekonvaljs-skurmedel över hela kommunhuset och personalen där. Alltså ligger den nog och såsar sig papperskorgen, eller så har den säkerligen tagit sig ut genom även den påsen och sopkorgen och är nog på väg ut över stans gator nu. Jag obehagas starkt av tanken. Ungefär lika mycket som jag obehagas av bilden här nedan (Tillägnad Gabriel och Pauline) Det är i övrigt inte ett normalt skurmedel, skurmedel ska inte ha viljestyrka och eget liv!!
Och nej, alla japaner är inte heller helt "normala" som verkar ha någon mystiskt enorm förtjusning och fetischism till tentakler och havslevande varelser.
Och med tanke på att det är Hokusai som målat den så måste väl intresset ha funnits ganska länge dessutom. Usch...Idag var jag och mamma i min mormors hus, i bilen på väg dit utbrister mamma plötsligt:

"Åh kuken vad det kommer att spruta!"

Hon menade läskflaskan som skumpade i bagaget.

Emot abort?!

Jag kan fortfarande inte riktigt släppa den här abort-duskissionen som fortfarande lever kvar i vårt samhälle. Jag har verkligen inget emot folk som väljer att inte göra abort, det är helt upp till dem hur de väljer att göra med sin kropp. Det är dock det här att det inte skulle få förekomma abort alls, med argument som står här nedanför, som gör mig riktigt irriterad. Det är desstom en jävldigt gammal och inskräkande åsikt.

"För att man dödar ett liv!"
Hur dödar man något som inte lever?
På vilket sätt är abort och mord exakt samma sak?
Det man aborterar är en geleklump och några nervtrådar. Ett foster är inget liv, i såna fall är spermier utanför slidor och obefruktade ägg också mord, alltså mördar tjejer varje gång de har mens och killar varje gång de onanernar eller kommer i kalsongerna, för att inte ens nämna alla missfall!

"Abort används istället för preventivmedel!"

Att abort används som preventivmedel är ett vanligt argument från den kristna högern. Det är förstås fullständigt verklighetsfrämmande, inte helt olikt deras världsbild i övrigt.
Trots de många biverkningarna av preventivmedel så tror jag att ytterst få väljer att göra abort framför att använda preventivmedel. I övrigt så är inget preventivmedel 100% säkert.

"Det handlar inte om kvinnans rätt till sin kropp, det handlar om livet hon dödar med en abort!"

Fast, det handlar ju faktiskt enbart om kvinnans rätt till sin egen kropp. Eftersom att "livet" växer i kvinnas kropp, att det är kvinnans kropp som kommer att förändras så är det ju kvinnans kropp det handlar om och enbart kvinnans kropp och kvinnans liv.

"Jag gillar barn, vill du döda barn?"

Fokusera på de barn som redan finns då? Och fortfarande så är det inget barn man tar bort.

"Det görs för många aborter i Sverige, det skulle inte förkomma några om det inte var tillåtet!"
På vilket sätt kan det göras "för många" aborter? Är det exakt perfekt antal aborter, eftersom de kvinnorna som gjorde abort kände att de inte ville föda just då? Hur kan det då räknas som "för många"? Och aborter kommer att förkomma även om det skulle vara förbjudet, men då riskerar kvinnan sin hälsa med olagliga, osäkra abortmetoder, eller försöker göra det själv hemma. Alternativt föder hon barnet men lämnar det i skogen.

Men det spelar ingen roll hur många som grinar om att man mördar om man gör abort, det är hur som helst lagligt och kommer knappast att illegaliseras den närmaste tiden heller, helst aldrig.
Här och här kan ni läsa mer om abort, hur det går till och allt annat man kan behöva veta.

slick och rysk vinthund

Idag bytte jag och Pauline julklappar med varandra. Av mig fick hon en kaffekanna och en burk, båda från det ljuva, bruna 70-talet, och en glasburk full av hennes favorigodis, samt en film med Lucky- Luke, men den vill nog hennes mamma också sätta klorna i. Dessutom fick de min och Alis gamla dammsugare, den behöver vi ju inte nu. Av henne fick jag i alla fall en jättefin théburk med japanskt motiv, med thé och chokladkakor i, och i födelsedagspresent gav hon mig ett häfte hon gjort själv som handlade främst om dumheter vi gjort tillsammans. Det är nog nästan så att det slår plånboken alltså, jag tycker det är så himla underbart att få saker som personen har gjort själv. Så måste nog säga att plånboken, handgjorda häftet och vetekudden jag fick av Ali var de bästa i år. Men allt jag fick i år var faktiskt underbart, verkligen otroligt fina och användbara presenter jag fick! Jag använde också pitalesbollen jag fick av Ali och nu har jag världens träningsvärk i magen.

Här är andra bilder Pauline har sparat på min dator.

"VISST BLIR DET KANSKE BÄTTRE, MEN BRA LÄR DET ALDRIG BLI!"

Pauline: Grattis på födelsedagen i efterskott. Hur känns det att vara så gammal.
Jag: Tack, det känns bra. Hur känns det för dig?
Pauline: Jävligt dåligt, jag är ju snart pensionär!
Jag: Men tänk när du faktiskt är pensionär, då kommer du leva precis som du gör nu.
Pauline: NEJ, jag hoppas att jag är död innan dess!!

Jag ser just att Pauline har sparat en bild på min dator från Aristocats och döpt den till "hallå där"

Jag har den äran

Som sagt så fylldre jag år härom dagen. Det var mycket trevligt och jag fick givetvis tårta och presenter. Och senare ska jag träffa kamraterna och antagligen byta julklappar och få fler födelsedagspresenter. Inte för att jag är särskilt materialistisk (lite må jag vara, men det är sällan jag känner att jag måste köpa något bara för att det är fint numera) men det är ju faktiskt oerhört trevligt att få presenter. Jag vet att det kanske är fult att ha "favoriter", men fair-trade- plånboken jag fick av mamma tyckte jag nog bäst om. I och för sig så var ju exempelvis dammsugaren, skålarna, hår- och hudvårdsprodukterna, inredningen, pengarna, pilatesbollen, köksreskapen och volymtången etc förmodligen mest användbara, men plånboken är ju helt bedårande. Det är en påfågel på den! Och så fick arbetaren som gjorde den dessutom faktiskt lön för jobbet! Den finns på människohjäls hemsida.


När jullovet är slut så ska jag avfärga håret. Och det var ju i grevens tid, min utväxt (som jag sparat ut för att det ska bli lättare att avfärga det) är ju snart lika långt som resten av håret (överdtift)!

På TV sas det "fruitcake" som förolämpning, typ knäppskalle!

God jul ( i efterskott, eftersom det är natten mellan julafton och juldagen nu)
Har ni haft en bra dag? Själv gick jag till pappa vid 1, fick stryk i spel (men som man brukar säga, otur i spel betyder ju tur i kärlek, och det har jag!) och sen vid halv 3 åkte vi till min farbror och hans familj ute på landet, såg slutet av Kalle Anka, fick våra julklappar, åt mat och såg Karl-Bertil Jonssons julafton. Mycket bättre än Kalle Anka i alla fall. Älskar Karl-Bertil Jonsson, det är dessutom en extremt bra moral med det!  Vid matbordet diskuterade vi poilitik, bland annat att Jan Björklund vill införa ett betyg i ordning och uppförande, och jag anmärkte att de barn som inte hade priviligien att födas i en akademikerfamilj utan i en missbrukarfamilj eller på annat sätt dysfuntionell familj, kanske har lite svårare att förstå/ behäska sitt uppförande. Jag fick medhåll.

Sen åkte vi till Marcus julfirande och spelade ett spel som gick ut på att man skulle rita "visk-leken". Och det kunde gå riktigt illa ganska ofta. Till exempel:
En ananas blev en pösmunk, sen en tjock ring.
En parkeringsbiljett blev en angorakatt.

Pappa: Här fick jag ordet sheriff. Erik har ritat en sheriff, Elina har gissat på en sheriff, Boe ritat en sheriff, Bigritta skrivit sheriff, Anna ritat och Marcus skrev JUDE!

Och så har jag givetvis fläskat så mycket sött att jag mår illa.

I julklapp fick jag bland annat: En dammsugare (som jag och ali önskade), lyx-schapoo/balsam, pengar, presentkort, skål och annat. Sen ska jag byta julklappar med mina kompisar också på "vår" julafton, när vi nu har den? Har också fått en Muminmamma- burk och en kinesisk planch av Gabriel.

Ungefär så var min julafton. I dag fyller jag år, så då blir det mer presenter. Spännande!

Hahahaha!

Det är en hemsk tid vi lever i. Att man ska vara tvungen att möta eventuella konsekvenser för en såpass liten sak som nazism, blott en simpel hatideologi. Det hela började med Adolf Hitler som blev orätteligen förföljd och trakasserad till gränsen då han valde att ta sitt liv.
Nej, en värld där man inte får hata cpn, judar, blattar, bögar eller ens få slå tjejer (vad gjorde hon utanför köket ifrån första början, liksom?).. En sån värld vill inte jag leva i.

Ja ja jag är väl lite töntig?

Dan före dan så bestämde jag och Ali att vi skulle städa. Vi städade och städade, grundligt och noga, från 8 till halv 11. Alltså tvätta, dammsuga, skura, städa skåp, vända madrasserna i sängen, städa garderob och allt möjligt. Gudars skymning så trött man blev. Sen upptäckte jag att jag helt hade glömt Bingolottos uppesittarkväll, och skyndade mig och se resten av det. Jag berättade det för Rasmus och det såg ut såhär:
Jag: jag ser bingolotto
Rasmus: HAHAHAHAHAHAH. så himla töntigt. Varför det?
Jag: Vadå töntigt? Det är spännande ju.
Rasmus: ... Hur gammal sa du att du var nu igen? Var det 80 kanske? Vad är spännande med det?
Jag: Vadå då? Menar du att jag är gubbig?* Man kan se vad folk vinner och om de får bingo.
Rasmus: Jaa, eller tantig, välj själv. Ja guuuuuuud, så spännande...
Jag: Ja, det fanns en lucka som hette "grisen i säcken"
Rasmus: Och där fanns du. Vilken nitlott.
Jag: Haha nä, hon som vann den vann en resa för 40 000.
Och du ska inte säga att jag är tantig. Du gillar både kungahuset och gamla kaffeserviser.
Rasmus: Jaa men jag ser åtminstone inte på Bingolotto. Ser du Allsång på Skansen också?
Jag: Nej fyyy!
Rasmus: Ok, då hade det varit riktigt illa.
Jag: Det är så tråkigt.
Rasmus: Till skillnad från Bingolotto.
Jag: Jaa, man kan ju vinna saker.
Rasmus: Du är så töntig ibland.
Jag: Nu tog det ju slut.
Rasmus: Tack och lov.
Jag: Ååh, miljonbingo på torsdag!
*för det tyckte pauline att jag var :(

När jag var liten brukade jag ofta vara hos min farmor och farfar, så när jag ser det brukar jag bli lite nostalgisk, och jag hade det väldigt trevligt där då, så det är jätte trevligt att minnas den tiden :)

If you talked to your friends the way you talk to your body, you'd have no friends left - Marcia Hutchinson

En otroligt vacker kvinna. Eller hon förmedlar skönhet med sin självsäkerhet. Det gör mig glad att jag har ungefär samma kropp som henne, och att man kan visa att man är snygg ändå. 

pepparkakor!

Igår bakade jag och Pauline pepparkakor. Först åt vi middag, och hon åt ganska mycket ganska snabbt och fick lägga sig på golvet.


Vi gjorde allt möjligt; Mårror, kameler, elefanter, hjärtan, smileys,
en mus, en moské, thekannor, älgar och tusentals katter m.m!

- En hyena, skulle bli en elefant men blev så missbildad. Pauline dekorerade och fullbordade den.
- En AIK-älg, kan det bli mer Skellefteå?
- En mus till Rasmus/ Mus. jag och Pauline satt också och hade världens mest förvirrande diskussion, ungefär "Men mus har ju ingen mus(murra) - Han har ingen mus heller (djur) - nej, men en mus kan ha en mus(murra) - Mus kan skaffa en mus som har en mus" osv.
- Pauline gjorde två grisar som parade sig, jag tyckte att det var ganska dålig humor.

Oroa er inte, mamma är bara lite stressad just nu.

Mamma: Fy fan, jag ska ta livet av mig. Jag ska hänga mig i din brors rum, där är det ändå så stökigt att han inte skulle märka mig!
Jag: Nej mamma, du ska inte hänga dig i Eriks rum.
Mamma: Då ska jag dränka mig i en sjö då!
Jag: Nej mamma, gör inte det.
Mamma: Försök stoppa mig!!

Jag är kär - Ganbaro, den typiska arbetarvisan


がんばろう!突き上げる 空に
くろがねの男の こぶしがある
燃え上がる女の こぶしがある
戦いはここから 戦いは今から

がんばろう!突き上げる 空に
輪をつなぐ仲間の こぶしがある
押し寄せる仲間のこぶしがある
戦いはここから 戦いは今から

がんばろう!突き上げる 空に
国の内外の こぶしがある
勝ち鬨を呼ぶ こぶしは一つ
戦いはここから 戦いは今から

Ganbarou! Tsuki ageru sora ni
Kuro gane no otoko no kobushi ga aru
Moe agaru onna no kobushi ga aru
Tatakai wa koko kara tatakai wa ima kara!

Ganbarou! Tsuki ageru sora ni
Wao tsunagu nakama no kobushi ga aru
Oshi yoseru nakama no kobushi ga aru
Tatakai wa koko kara tatakai wa ima kara!

Ganbarou! Tsuki ageru sora ni
Kuni no uchi soto no kobushi ga aru
Kachi doki o yobu kobushi wa hitotsu
Tatakai wa koko kara tatakai wa ima kara!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ganbarou!* Öka kraften upp mot himlen
Man med järnhand
Kvinna som har en brinnande knytnäve
Slaget utkämpas här från och med nu!

Ganbarou! Öka kraften upp mot himlen
Näven som förenar oss kollegor
Kollegornas stigande knytnäve
Slaget utkämpas här från och med nu!

Ganbarou! Öka kraften upp mot himlen
Inom och utanför landet finns det nävar
Segern är en kallande knytnäve
Slaget utkämpas här från och med nu!

*Ganbarou betyder ungefär "jobba hårt" eller "gör ditt bästa", uppmuntrande i hårda tider.

men mamma

Mamma: Jag ser ut som Bert Karlssons röv!
Jag: nej mamma, du ser inte ut som bert karlssons stjärt.
Mamma: Nej, jag har väl inga kånkelbär , men annars är det väl ingen stor skillnad.
Nästa gång någon säger att vi är lika så ge dem en rak höger!

Jag:
När ska du dit, du vet dit..... (tänker)
Mamma: Helvetet? Där är jag redan!

Polisen slår

Polisen slår: Italien, Sverige, England, Nepal, Burma, Egypten, Grekland, Indonesien, Sydafrika, Mexiko, Kenya, Colombia (?), Thailand, Zimbabwe, Kina, Filippinerna, Danmark, Frankrike, Indonesien (igen)
FUCK THE POLICETova räcker finger

Mamma: Har Tova alltid haft rosa nos?
Jag: Ja! Du har heft henne i typ 4 år och du har inte ens märkt det? Inte undra på att hon hatar dig.

oj

Jag: Medellivslängden i Tadzjikistan är 19 år.
Mamma: Men hur är det möjligt?!
Jag: Ojsan, jag menade visst medelåldern. Hehe...
Mamma: Tack och lov! Men det var ingen hög medelålder.
Jag: Nej, i Sverige är den 41 år.

Mamma: Är vi två lika?
Jag: Ja, vi har samma benstruktur i ansiktet.
Mamma: Nej nej, du är inte lika ful som jag, du är fin faktiskt!
Ser jag verkligen ut så här? Som jag gör på det fotot?
Jag: Ja, men du är ju inte ful på den bilden. Det var en ganska bra bild på dig.
Mamma: Är det en bra bild på mig?! Jag hade nästan glömt hur ful jag faktiskt var. Jag ska börja ha burqa.

Kvällens konversationer

Jag: Kan du skicka mig pennan, Pauline?
- Pau skickar mig ett tomt godispapper -
Jag: ... Pennan!
Pau: Jaha, oj, hihi.

Rasmus:
De ska vara snälla mot Najib.
Jag: Ja, men det är de inte.
Rasmus: MEN DET MÅSTE DOM, DET SKA DOM!!

Rasmus: Hälsa Pauline att hon är en töntig rasist.
Jag: Rasmus hälsar att du är en töntig rasist.
Pau: Jag tycker att "tönt" kom från fel person...
Jag: Men inte rasist?
Pau: Nej, det var inte ens värt att kommentera.

Gabriel: Du skulle kunna bli muslim?
Jag: Hur så?
Gabriel: För du äter inte skinka. (Han menade gris överlag)
(För det är ju det enda som gäller om man är muslim)

Pau: Ska du ha mat?
Jag: Nej tack.
Pau: Bra.
Jag: Fast nu gav di mig en talltik ändå...

konversationer!

Mamma: Erik skriker som en stucken gris!
Jag: Grisar skriker inte så...
Mamma: Men som ett stucket TROLL då!

Mamma: Jag hatar sängstommar, jag ska fan bara ha en madrass på golvet!
Jag: Det har man i Afghanistan. *
Mamma: Ja, och se så bra det går för dem!
Jag: Öh mamma, det är krig där...

Jag: I Tadzjikistan är medellivslängden 19 år.
Mamma: Men hur är det möjligt?!
Jag: Jag antar att det är många som emigrerar...

*googla förresten "bed Afghanistan" så ska ni få se trevliga bilder... krig är bra!
(För ekonomin)

Jag visade Ali en bild på en kvinna med enorma bröst

Jag: Är det fina bröst?
Ali: Ne-ej verkligen inte!!

Folk tycker att det är så himla roligt när jag plågar min lillebror på olika sätt.

När min mormor levde så brukade vi ibland åka dit för att hälsa på, typ på hennes födelsedag och på sommaren etc. (När mamma bodde i Skellefteå så brukade hon och morfar hälsa på varje söndag).

Saken är den att min mormor tyckte inte om så många människor, hon var ganska "folkilsken", men oj oj vad hon tyckte bra om mig, dock tyckte hon inte så bra om min bror.
När min mamma berättade för henne att det var en pojke, så blev mormor besviken och sa
"Ja ja, det viktiga är väl att han är välskapt"

En gång när jag skulle hämta en gaffel så stod min bror i vägen. Jag sa åt honom att flytta sig flera gånger, han sa att han skulle men att mormor stod framför honom (och mormor gick inte snabbt). Till slut (efter typ 20 sekunder...) så tog jag tag i honom och slog honom två gånger i bröstet med min knytnäve. Han ramlade ner på golvet med andnöd, jag klev över honom och hämtade min gaffel. Min mamma blev arg på mig men mormor tyckte att det var Eriks fel.

I alla fall, när vi åkte till min mormor så brukade vi få äta ganska mycket.
Det brukade börja med smörgåsar -> bullar, munkar, tårta etc -> middag! -> resten av tårtan.
Jag brukade inte äta någon smörgås och min bror brukade alltid få mest mat vid middagen. Dessutom brukade han få göra diverse arbeten medan jag kunde läsa tidningar. Dels brukade han ofta få gå ner i källaren som han avskyr så, han kallade det "skräckens källare" och brukade vara smått traumatiserad när han varit där nere för det var mycket insekter där nere, och han är mycket rädd för insekter.

Efter middagen skulle vi som sagt äta tårta. Annars skulle vi ta med oss tårtan, och den skulle bli mos i bilen, men det lyssnade ju inte mormor på. Erik fick alltid äta mest, nästan halva resterande tårtan, trots att han nog var mättast av oss alla, och han brukade pressa in den mot kroppens vilja. En gång fick han faktiskt kväljningar.
Här är en bild på en tårtbit han fick ta en gång.


hehe

Jag: Kan du köra ut mig till Ljusvattnet på söndag?
Mamma: Vad ska du dit och göra?
Jag: Hämta utomhusbelysningen.
Mamma: Hahahahaha, tycker du att jag ska köra 30 mil, plus till Skellefteå, för att du ska hämta en utomhusbelysning? Du är psykopat.
Jag: Jaha, men du är Jimmie Åkesson. Det är mycket värre.

Äta ris

Jag äter inte. Jag äter ris. Jag är vietnames och på vietnamesiska säger vi inte ’äta’ (ãn). Istället säger vi ’äta ris’ (ãn cõm). Om jag äter en köttbit utan att äta ris till så har jag bara ätit mellanmål. Om jag äter ris med lite nước mắm (vietnamesisk fisksås) eller xì dầu (vietnamesisk soja) så har jag ätit en riktig måltid. Jag är vietnames, alltså äter jag ris. — Minh Du Alneng

Dålig humor

I kväll när jag gick till Pauline så smög jag nerför backen till hennes hus (jag smög för det hade blivit varmt så snön hade smält och förvantlats till is med vatten på), och då gick det en gubbe förbi mig. Han var typ 55+ och hade en äcklig Skellefteå-AIK mössa som alla andra äckliga Skelleftebor, och han log mot mig med ett äckligt, snett perverst leende. Jag kände mig ganska äcklad och berättade allt för Pauline, hon skrattade, sadist som hon är.
Pau: Varför gjorde han så?
Jag: Men inte vet jag, för att han är pervers och gillar AIK kanske?!
Pau: Och dig.

Sen är det så att min mamma önskar sig en bra verktygslåda i julklapp, men jag hittade ingen under 3000, så istället köpte jag näringskex och ett myggnät genom UNICEF till henne. Då kunde man välja att skicka det som ett "julkort", och då skulle man skriva mottagare och adress. Så jag skrev "Mamma" och hennes adress, samt avsändare "Mårran". Pauline skrattade fruktansvärt mycket och sa att det är något ett barn skulle göra...


Visste ni att?

Enligt Tiki-religionen så uppstod sexuella behov genom att en kvinna blev upphetsad av en ål?
Och en av gudarna kom ned till jorden med hjälp utav en regnbåge.

Götapetter!

Satt helt fridfullt och kollade på Facebook. Ur tomma intet kommer helt plötligt en spritt naken asiat fram på dataskärmen. Han lämnade inte mycket åt fantasin, möjligtvis fötterna... Å ena sidan bryr jag mig inte så mycket, alla har en kropp, men å andra sidan så hade det väl inte skadat med en liten varning?
Typ "Nu ska ni få se min snorre"? Jag blev faktiskt smått förskräckt, hehe.

Stockholm

Åter igen så begav vi oss till Stockholm för att demonstrera. Men denna gång var det jag, Pau samt Rasmus.

Stockholmsresa 1
Tillbringade en ljuv natt i Sundsvall, åkte buss till Stockholm, deltog i Occupy Stockholm genom att sova i ett tält över natten (ruskigt kallt), sov hos Himal och sen hos Rohullah. Deltog också i en demonstration mot förtrycket av kristna kopter i Egypten, samt hälsade på några utvisningshotade kurder som tillbringade dagarna i ett tält i stan, täckt med bilder av verkligheten i Iran.

Stockholmsresa 2
Demonstrerade mot att naziterna fick ha sin årliga Samel-manifestatio mitt i Gamla stan. I min åsikt så var det ganska lyckat, särskilt om man jämförde med vad jag och Pauline deltog i förra året, men Pauline var ganska missnöjd med demonstrationen och sa att nazisterna fick ha sin manifestation och sitt fackeltåd ifred. Men jag såg en gnällfittig polis på TV som klagade på att vi förde sånt ovsäen och att nazisterna inte fick ha sin manifestation i lugn och ro för att det hördes så dåligt, vilket snuten ansåg vara dåligt.

Jag: Var är AFA?
Pau: De är väl här någonstans.
Jag: Är inte SUF samma sak som AFA?
Pau: Men nee.

Pau: Där kommer AFA.
- Nerför kullen kommer en hel hög svartklädda, maskerade människor -
- SUF jublar och vinkar -
Jag: Jag sa ju att SUF och AFA är samma sak.
Pau: Inte samma sak, men de har väl kontakter...

Mamma: När jag blir stor ska jag också bli en AFA-tant
Jag: Men du gillar ju inte ens AFA?
Mamma: När man är så gammal så måste man inte vara så politiskt korrekt.
(Jag hade brättat om en äldre dam som stod på demonstrationen och skrek "Alerta, alerta, antifascista!"
Det var verkligen blandat med folk på demonstrationen, till och med en och annan, till synes, överklass.)

När jag kom hem:

Jag: Vad fint du har ritat, hehe
Ali: Det är virus
Jag: Va fint!
Ali: Eller nej, det är en bakterie

Ali: Om du gör det så kommer talibanerna att döda dig.
Jag: Varför det?
Ali: För att de är fascister!frågesport på TV

"Vilken karaktär i Mumindalen har en hög svart hatt och brukar ibland säga 'vid min svans'?"
- Pippi Långstrump

Nu ska jag sova

Här är en bild på en mongols rumpa

Ännu ett fantastiskt givande inlägg på min ännu mer fantastiska blogg

Jag och Ali satt hos en kompis och jag hade en härlig kopp thé, men Ali blev stressad fast ingen annan var det så jag fick inte dricka mitt thé. Då kallade jag honom för koskash, det förtjänade han.
Och Ali hävdade att han kunde se skillnad på alla folkslag i Afghanistan, så jag visade honom bilder på hazarer (ev uzbeker) och frågade vad de tillhörde för folkgrupp, och han sa att de var från Mongoliet. Nu ska vi inte mobba Ali alltför mycket (som jag kanske redan har gjort) för hazarer är faktiskt ett mongoliskt folkslag.
De tre första bilderna är hazarer, den sista är mongoler. (Och ja jag vet att tjejen är blond och blåögd, men det finns såna i Mongoliet också) Jag ska nog snart skriva ett inlägg om Afghanistan, det skulle jag gilla.


Hanna klagade på att jag hade en frågestund på min blogg och ansåg att det var töntigt. Hehe, hur tänkte hon, den var väl extremt underbar om något? Om man inte tar så seriöst på det så behöver det ju inte vara tötigt. Dessutom fick hon veta att jag vill starta en gratis tandläkar mottagning i Afghanistan. Så nu har hon lovat att ha en egen frågestund för att hon har fel om min. Hehehehe... Hon har också lovat att bjuda mig nästa gång vi går på krogen och att föda alla mina barn. Rasmus är vittne och muntliga avtal är lika giltiga som skriftliga! Det vet jag för jag har faktiskt läst juridik och såhär kul var det.

Ska förresten fixa lite "kategorier" här på bloggen. Fy så många inlägg jag har som borde sorteras in efter det då. Jag skulle också vilja ha en "mapp" för 2009, 2010, 2011 och så, så att ALLA månader i ALLA år slipper stå på rad och trakassera min ögonvrå. Kategorierna tänkte jag i alla fall saker som "citat, konversationer, felhörningar", typ "religion" och "politik" och "geografi och information" eller något i den stilen, får väl sätta mig och gnugga mina geniknölar. Så vitt jag förstår så tycker många att mina fina konversationer jag lägger upp på min blogg är roliga, så om jag proppar in allesammans i en kategori så kan man ha en skratt-junta, och vill man läsa lite av mina klokheter så finns andra kategorier. Om jag har förstått det rätt så är det inlägg som det här och det här och för att inte tala om, det här, och i övrigt helt enkelt det som handlar om mig och min kära familj i Umeå, extremt populära. Pappa och Marcus är ju också min familj, men vi har sällan spännande konversationer som utomstående kan förstå, vi bråkar ibland (oftare och oftare) om politik.
Och när jag och pappa bråkar om politik så känner jag mig ungefär såhär arg:
(= en demonstrant i Indonesien som är arg på polisen)


Nu är det jul igen

Hade lovat omvärlden att lägga upp en önskelista här på bloggen, så här kommer den. Eller jag kanske ska säga önskelista eftersom jag har min födelsedag dagen efter julafton. Detta är bara saker jag kan komma på direkt ur huvudet, ni som känner mig vet ju vad jag gillar annars:
- En dombra/ dambora (Lite olika stavning i olika delar av världen)
- En vetekudde
- konstnärsmaterial för kalligrafi för jag har tänkt börja med sånt (arabisk och kinesisk/japansk)
- Thé
- Bode butter från The Body Shop
- LP-skivor
- Något du har gjort själv
- Påslakan, sängöverkast etc
- En bra bok eller film
- Något rättvisemärkt

Och nu kan jag inte komma på så mycket mer. Är verkligen ingen materialist, snarare tvärtom, men jag vet att det är så att man vill visa uppskattning genom materiella ting. Jag antar att poängen med det är att det räcker längre.
Så, vad önskar ni er i julklapp? Ni som inte säger något förslag kommer jag att ge Pluton Svea- Greatest hits till :)


Nu är du ute och cyklar <-- töntig rubrik, jag vet

Jag: Elina.
Kille: Hejsan, jag ringer från hittegodsavdelningen i Göteborg. Vi har hittat en cykel, visst stämmer det?
Jag: Eh, ja, det gör det säkert men jag tror bestämt att den inte tillhör mig.
Kille: Är det så? Vi kan ha slagit fel nummer.
Jag: Det har ni förmodligen, jag bor i Skellefteå och har aldrig haft en cykel i Göteborg.
Kille: Men ojdå, då ringde jag nog helt fel. :)
Jag: Det tror jag också att du gjorde :)


Peace Bike - Ett ovanigt ting gjord av två vanliga cyklar,
och med en egen strömkälla som används för att driva ett högljutt ljud-system

Jag och Pauline satt och kollade på en jordglob

Pau: Va! Mekka! Det finns på riktigt?!
Jag: Ja, vad annars? Skulle det vara på låtsats?
Pau: Nej men jag menar, det finns som stad? Och med två k.
Jag: Vad skulle det annars vara? Muslimerna går ju pilgripsfärd till Mekka.
Pau: Men att det skulle vara ett hus, eller en byggnad eller ett berg.
Jag: Men har du aldrig sett en reporter som sagt "nu står jag här i Mekka..."
Pau: Jo, men jag tänkte typ...
Jag: Stod de alltid i samma hus eller på samma berg då?
Pau: Nej..................
Pau: Men det är ju som att Jerusalem skulle vara en stad... Och det är det ju!

Pau: F.A.E. Vad är det? Det ska du veta.
Jag: Hm... Jag vet inte.
Pau: Det ligger mellan Saudiarabien och Oman.
Jag: Jaha, Förenta Arabemiraten.
Pau: ..... Sluta kunna sånt!!

"Jag är så kissnödig, jag ska kissa på dig"
- sa Pauline och klättrade upp till mig i soffanUppdatering:

Hur gick det för Ali? Inte så bra :)

Islam är en stor religion

Just nu firar muslimerna en sort helgdag för att sörja att två Imamer (Hassan och Hossein) dog, då ska man inte lyssna på musik (som man förstår i alla fall) och inte ha sex och man ska bära svarta kläder och vara sorgsen. Egentligen så ska de göra det i 10 dagar, men Ali är en lat muslim och tänker bara göra det i 3 dagar.
Det kan bli intressant och se hur han klarar sig, hehe.


I världen är många fattiga, inte bara jag

Jag utmanar dig att hitta en människa du aldrig irriterar dig på.

Jag minns...

Jag: Eid Mubarak :)
Pauline: Mubarak?? Vad har han med världen att göra?
Jag: Men Pauline, inte diktatorn...

Mamma skrev en gång på min facebook

Jag gillar att spöa små barn och ta deras godis. Prova själva det är lätt och roligt. Allt ditt är mitt. Allt mitt är bara mitt. Från var och en efter förmåga till var och efter behov ju.
Nu är det barn här utanför. Nu ska jag ut och röva Hehe.
Mmmm...godis...

Mamma är världens bästa mamma. Det är hon. Och Erik är världens bästa lillebror

- Bibeln, en relativt specifik bok!

Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand.

Ganska roligt

Afghanistans valuta (afghani) förkortas AFA.

Det är så att mamma inte är så bra på geografi, man kan mobba henne ibland...

Jag: Vad heter Nepals huvudstad?
Mamma: Tibet!
Jag: Vilka -istan finns det under Kazakstan?
Mamma: Kirgizistan, Uzbekistan, Afghanistan, Pakistan....
Jag: Nu glömde du två.
Mamma: Armenien...
Jag: Turmenistan
Mamma: Och Kosackstan.
Jag: Tadzjikistan...
Det var som när jag sa till Pauline:
Kirgizistan.
Och hon svarade
KRIGizistan?!

Hanna bad mig skriva

Nu är Hanna och Rasmus och köper chips, jävla fetton.

RSS 2.0