Japanese Red Army 日本赤軍 Nihon Sekigun


Upprepning

Igår när jag var på gymet med Ali så spelade det en låt på TV, bara en låt. Den är egentligen ganska bra, helt okej i alla fall, jag gillar också hardcore och shuffle-dans, men den är verkligen inte lika bra efter en timme, konstant!


Citat Ali:

"Jag är inte rädd för att bli våldtagen, men för spöken"


rubrik saknas 2

sorgen var så stor att jag skakade och depressionen var så ordentlig just då att jag höll på att lämna en film på biblioteket som egentligen skulle till Hemmakväll.

rubrik saknas

Nu gråter jag bara.


En dikt till en melon

Igår åt jag världen godaste honungsmelon, verkligen världens godaste.
Jag skulle kunna skriva en dikt till den... Men påängen med den dikten skulle bara vara att den var så goood, så god så god. Så god... Som en dröm.


"Det saknas verkligen inte pengar i Afghanistan. Det är bara befolkningen som är fattig"

Såg just Hitta Ali på SVT play. Sjukt bra dokumentärfilm alltså. Den har allt, den visar upp både det negativa och det positiva med det mesta. Man blir glad och ledsen av den. Den är gjord av en man som träffade en pojke som hette Ali, för 10 år sedan, och som nu åker tillbaka till Afghanistan för att hitta honom. Där får man följa vardagen i Afghanistan och man kan se det farliga och det vackra i landet. Skynda er och se den, den kommer bara vara uppe i en vecka till!

Dels fick man veta att USA betalar mycket, mycket pengar till talibanerna (2 miljarder dollar varje år) för att de ska kunna vara kvar i Afghanistan och kunna transportera runt soldater och vapen fritt på vägarna. Med andra ord så är de fiender officiellt, men egentligen så är de bästa vänner. Talibanerna får pengar, USA får pengar (krig= pengar). Aghanerna är inte dumma, de vet att om USA skulle vilja "ta bort" talibanerna så skulle de ha gjort det på en halvtimme med sina högtekniska vapen. De vet också att USA vill kriga i Afghanistan för att det områder ligger strategiskt bra till i Asien - nära Iran och Indien t.ex., och att Afghanistan "råkar" ha naturtillgångar.´

Vacker natthimmel i Afghanistan.


Bara för att Rasmus är så rysligt snäll

och spelade in en hel LP skiva på datorn åt mig, så får ni här hans otroligt läckra solbränna som han var så stolt över i sommar ;)


Orättvisor!

En sak jag tycker är helt sjukt orättvist är att allt på körkortsutbildningen ska vara så jävla formellt. T.ex. min kille Ali pluggar varje kväll, flera timmar, utan undantag. Han ägnar sig inte ens åt sina intressen, pluggar istället för att se på fotboll... Men ädnå kuggar han. Varför? Det är bara så att frågorna på teorin är förmulderade på så avancerad svenska att knappt jag förstår det ibland. Är det rättvist tycker ni? Jag tycker att det är diskriminerande. Jag har turen att ha levt med en förälder som använder sig av formell svenska, akademikernivå vissa gånger. Men hur blir det för de som inte har haft den privilegien? Jag lovar, hade Ali haft svenska som modersmål så hade han fått alla rätt alla gånger. Han var bästa studenten i sina skolklasser i Afghanistan av en anledning - han anstränger sig verkligen. Hade jag pluggat lika mycket som honom hade jag kunnat hela teorin utantill i huvudet. Han pluggar mer än en naturare inför ett prov.

Seriöst, varför måste man hitta på världens knäppaste pladder fladder i frågor och svar och inte bara skriva på ett enklet sätt som alla kan förstå? Det är då fan så man måste bli arg!


Livet är hårt

Igår sades det att varmvattnet här hemma skulle stängas av mellan 9 och 4. Ali tänkte vakna tidigt så han skulle hinna duscha. Han orkade inte, utan klev in i duschen halv 10, och vattnet var is-jävla-kallt. Jag svstod från att duscha den gången, och tänkte bada på kvällen. Men då var det inte heller varmvatten så jag fick bada i kallt vatten, jätteskönt alltså... Och nu är det ännu inte varmvatten här, vad faan?! Otrevligt. Nu är i alla fall Ali hos tandläkaren. Tycker synd om honom men är samtidigt lättad att det inte är jag som ska dit >:)

Ser på TV nu, sen ska jag och Ali stöda och sen träna. Tjohoo!


Ett klipp för alla som älskar Mårran

Vet att många var rädd för det här klippet som små.


Smarta mig...

Jag: Kan man koka marmelad utan saftmaja?
Pau: Va?
Jag: Ja, alltså, går det? Eller måste man ha en saftmaja?
Pau: För att göra marmelad??
Jag: Precis, måste man det?
Pau: Men man gör ju saft i en saftmaja.
Jag: Jaaa.... Ojdå.

(Jag tänkte "syltmaja" ungefär)

LESS

Förstår mig verkligen inte på de som är 17, 18, 19, 20 + men beter sig som att de stannat i den mentala åldern och beter sig omoget och divigt. Få se nu, är ni 18 eller är ni 13? Just det, bete er som det då för helvete! Det är inte så jävla svårt.

FLASHBACK

Den vidirigaste sidan måste ju vara Flashback. I och för sig så är väl kanske nationell.nu eller patriot.nu snäppet värre, men det är ju ofta nazi-muppar som hänger på flashback och sprider sina skitiga åsikter, så det blir väl samma skit i slutändan. Jag vet, jag har varit alldeles för mycket på Flashback, och jag tycker absolut att det är en bra idé med trådar där man frågar om olika recept eller tips när man fiskar. Men det finns så otroligt vidriga trådar att det är ju inte ens kul.

T.ex. så finns tråden "Varför Anders Breivik är en hjälte" och enligt en frågemätare så stödjer 12% hans handlingar. Och eftersom det enda som finns på flashback är troll, rasister/ nazister (i annat fall islamofober), nördar och folk med världens mest uråldriga kvinnorsyn (och resterande AFA-medlemar), så fanns en lång förklaring om varför Breivik var en hjälte för att han kämpat så mot islam och islamisering och sån skit. Samt Marxismen förstås. Intressant att det aldrig har funnits något hot från islam förrän USA började propagera om det. Under kalla kriget så var det ryssarna som var luriga, helt plötsligt så var det muslimerna, nu när man fokuserar på Iran, Irak, Afghanistan och idag också Libyen och Syrien. Ja, vilket sammanträffande alltså...

Har också läst trådar som handlar om hur äckligt det är med tjejer som har haft sex med "för många", tex 10 stycken. En trådstartare ville ha en oskuld inte blatte eller svart utan självklart svensk (vi snakcar ju om rasisthålan och inget annat), eller en tjej som MAX skulle ha haft sex med två före honom (förutsatt att det var i förhållanden) men han själv hade minsann knullat runt som Christer Sjögren himself. Varför skulle en tjej som väntat på den rätta stoppa in hans horballe i hennes orörda underrede??
Man har väl sex med hur många man vill, det ska väl vara samma för kvinnor som för män? Jag gissar att såna killar har en mycket liten pitt, som ger dem prestationsångest som resulterar i ett behov av bekräftelse och drömmar om oerfarna tjejer som inte kan klaga. Men systrar, om killen du är med skulle bete sig så sånt och kalla dig slampa för att du främjar din sexualitet, gör dig av med äcklet! Det ska verkligen inte vara en avgörande faktor i ett förhållande! Håller han på så så är han ingenting som är värt att spara på. Har killen horat runt så har du samma rätt till det också!!

Nej, jag måste verkligen lägga av med Flashback. Jag blir alltid så arg...


Resa!

Jag vill verkligen, verkligen resa iväg snart. Särskilt när jag tittar ut genom fönstret... Grå himmel, stora vattenpölar och ruskig vind. Det har varit regnstorm hela dagen, befarade att stackars Ali dog på vägen till trafikskolan.

Jag skulle göra vad som helst för att få åka till typ Nepal. Är så sugen att jag till och med kollade på flygpriser idag. Önskar att jag kunde ta Ali med mig till Bamiyan i Afghanistan.
Nu är det nog många som tänker saker som: Varför Afghanistan? Är det inte farligt där? Måste inte kvinnor ha burqa och gömma sig hemma?

Jag vill jättegärna till Afghanistan för att det är ett land med vacker natur, särskilt Bamiyan har områden som nog skulle fungera utmärkt som turistorter. Dessutom så kan min kille språket där (väldigt behändigt). Också skulle jag vilja åka till Jaghori, som är Alis hemstad.
Farligt? Beror väl lite på hur man ser det. I huvudstaden, Kabul, så händer det ibland att folk självmordsbombar etc. Men Amerikanerna är inte i Bamiyan så det kan väl inte finnas så mycket "hot" där (talibaner och amerikaner alltså). Dessutom är det nog knappast en så bra idé om de skulle döda en svensk turist.
Det finns ingen lag i Afghanistan att de måste ha någon form av huvudbonad (Det är inte Iran vi pratar om). Men de flesta följer traditionerna där och använder hijab, niqab, burqa. Dessutom så är det ganska varmt där så om man inte vill få bränd hårbotten eller solsting så är det nog en bra idé att ha något på huvudet ändå.

När jag vinner massa pengar...


Många bilder från OFOG

För att inte Pauline ska förvandlas till en arg matrjosjka som i det här inlägget, så måste jag, som jag utlovat, lägga upp mina bildr från fredslägret i Luleå. Är för lat för att skriva så mycket om dem, men lite kortfattat så var det ett fredsläger med OFOG i Luleå för en liten tid sedan. Där bodde man i tält, dansade hand i hand, hade mycket rosa och protesterade mot krig. Och till skillnad från Ronja så delar jag faktiskt med mig av mina bilder :D
Fler bilder på ofog.org och warstartshere.com


RSS 2.0