Den egentliga effekten av alkohol

Ett experiment gjordes en gång. Experimentet gick ut på att en grupp människor bjöds på alkohol och att man berättade för dessa att de skulle få alkohol. Man gav en annan grupp lika mycket alkohol men berättade inte för dem att det de drack var alkohol (fråga mig inte hur de lyckades dölja det men så var det i alla fall). Effekten för grupp nummer två var att de blev trötta, ofokuserade, fick sämre impulskontroll och sämre balans/ motorik. Grupp nummer ett betedde sig som man "gör" när man är alkoholpåverkad. Jag måste nog inte skriva allt för jag tror ni förstår, men de var högljudda och stökiga etc. Det som hände var att grupp nummer ett påverkades av den så kallade placaboeffekten - att man tror att man ska bli något och så blir man det. (Man ska inte underskatta placeboeffekten, människans psyke är oerhört starkt).
Så slutsatsen man kan dra av det är att den egentliga effekten av alkohol är det som hände grupp nummer två.
Dock så ska man inte döma folk som agerar "fulla", trots att man spelar så är man faktiskt påverkad. Men det är inte alkoholen som gör den påverkan. Men man är bara påverkad från sitt eget huvud. Vi tror att man beter sig så när man dricker, därför gör vi det. Läskigt, va?
*En annan effekt alkohol har är att den också är kraftigt, kraftigt ångestdämpande. Det är därför den är så förödande för de som mår dåligt. Dock när alkoholen har kommit ur kroppen så får man mer ångest än man hade från början och så dricker man för att dämpa den och så forsätter det till ett beroende.


(Detta berättade min mamma för mig när jag sa till henne att jag hade druckit alkohol i Norge och att jag bara hade haft lite svårt att gå i trappen.)

Placeboeffekten, ett exempel.

Om man skulle göra ett liknande experiment med två grupper och servera dem alkoholfri drycks, men säga till den ena gruppen att det var alkohol i drycken så skulle de antagligen agera berusade, fastän de bara druckit t.ex. vatten.

Jag är bra på att simma, men vem säger att inte jag kan drunkna?

Jag är så jävla less på att vara sjuk. Och inte nog med det, idag har jag fan blivit biten av en äcklig brems när jag klippte gräset (och jag märkte inte ens att den bet mig förrän efter ett tag, jag märkte att det gjorde ont men struntade i det och så blev jag så förskräckt att jag slog på den, så blödde det så jag fick sätta på ett plåster). Sen vid middagen så brände jag mig på en ugnsform, och min reaktion då var att när det gjorde ont så kastade jag iväg smörkniven som jag hade i handen. Så nu har jag ett fint brännmärke och ett bremsbett :(

Härom dagen hände någonting som jag trodde ALDRIG skulle hända
Jag och MiMi var hos Hipster, och mitt i allt så började vi prata om att vi skulle se finalen i fotbolls-VM mellan Spanien och Nederländerna.
Vi till och med kämpade med TV-kabeln för att få bra bild på TV.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

I måndags lyssnade vi på den här låten på vänstern :)


Strange what desire will make foolish people do

Kåtigt välkomna tillbaka! Jag tänkte bara lägga upp några fina citat här på bloggen. Några av citaten är nog lite intärna, men om jag lägger upp dem här kommer jag ihåg dem så det känns ändå värt.

Citat:
Jag: De insåg väl att du inte var något troll
Rasmus: Nej, det ska jag vara på torsdag.

Jag: Jag gillar inte att du bangar, Rasmus.
Rasmus: Nehe, men jag gillar inte dig.

Nina: Säg till om du vill ha en halstablett.
Jag: Det vill jag ha.

Den ska upp idag. Imorgon, menar jag. - Jag

Han lärde mig säga soffa. Sommar, menar jag.
- Vad heter det då.
Nej, det minns jag inte

Jag drömde att det var kokande deg i mina väggar,
i olika färger. Det var jättehemskt. - Hipster

Hipster: Så du ska svika mig?
Jag: HÖRRUDU!! ... Ja, det ska jag.

Jag skrattade åt att det kändes som att jag skulle kräkas. - Hipster

Jag: Mamma gillar Ozzy Osborne.
Hipster: Det gör min mormor också.

Men för att du ska sortera plastpärlor så att alla bildar en liten regnbåge - Rasmus

Visst skulle du väl ha, Hajmal?
- Nej, jag vill inte ha.
Det här är Hajmals kopp.
- Men jag vill inte ha.
Men nu har vi ju hällt upp och allt!

myspys

Idag när vi stod i rulltrappan så stod MiMi och smekte en liten pojke på handen. Pedobear eller vad??

Hon hävdar att det var för att hon trodde att det var jag, fast jag stod bakom ungen. Men jag tror inte riktigt på det.
"Han hade så mjuka händer, och det har emo också"

Förutom detta så vill hon också våldta en treåring med en vattenslang. PEDOBEAR!

Folk ljuger, de är opålitiliga, de flackar med blicken, de är inte närvarande i konversation, de tar mig inte på allvar, de passar inte tider, de står och väsnas -

Tjosan! Jag har egentligen ingen blogglust, men MiMi har tjatat mycket på mig att jag ska blogga och jag brukar ju säga att Rasmus också ska blogga, men då måste ju jag också blogga. Men grejen är också det att jag i alla fall inte struntar i att blogga i typ 3 månader, utan i max 3 veckor.
I alla fall så har jag den senaste tiden:

- Jagat fisk i fontänen i centrum i Skellefteå med Roka, Rasmus och Hipster (något stolpskott har släppt fisk däri och vi anser det vara djurplågeri) Första gången fick vi 4, sen var det 7 kvar. Sen fick vi en men släppte tillbaka den så den inte skulle vara ensam. Rasmus och Hipster hade sjukt ont i fötterna efter att ha varit i fontänens kalla vatten i en timme (bild 5)
- Åkt med Elias till Norge och det var sjuuukt kul verkligen :D Åkt massor med bil, varit lite här och var och träffat folk och myst och så, bild 6 (Mer om det på bilddagboken förr eller senare!)
- Blivi frisk från halsfluss, tagit ett bad utomhus och blivit sjuk på nytt...
- Värt att tillägga är att jag inte längre är singel. Nyehehe!
När jag blir stor ska jag bli en big mama, mörkhyad och jättetjock och världens goaste! Sån ska jag bli!!

Denna låt hörde jag och Elias på ganska mycket i bilen, och det är faktiskt så att man bara måste älska den. Den är otroligt bra.Ett citat som jag tycker stämmer ganska bra ibland:

"Det går fanimig inte, jag har öppnat dörrar, jag har hälsat på invandrare, jag har hjälpt neuroseynskadade att skrapa trisslotter men at the end of the day så vill jag ändå slå in skallen på dem liksom."
( Alltså inte det om invandrare, jag älskar invandrare, men snarare att trots att man gör allt man kan så slutar det ändå med att man inte orkar med folket! )

RSS 2.0