I can't live with this, we need to take a stand, we need to resist!

Länk. Jag blir så jävla förbannad av såna här saker. Det är så fruktansvärt att jag inte ens klarar av att tänka på det... Men att stora klädkedjor använder billig arbetskraft i fattiga länder i Asien är väl ändå ingen nyhet. Och att de låser in dem är inte heller helt nytt. Varför låser de in de stackars arbetarna, undrar ni kanske? Svaret är för att de ska arbeta. Och sen när det börjar brinna (som inte är ovanligt eftersom att de har urusel standard på allt) och alla dör och man för en gångs skull uppmärksammar det i media så säger typ alla "Nämen gud så hemskt, så tokigt" och så har de en miljon kläder i sin garderob där det står "Made by poor Indian children that has 3$ as montly salary". Jag själv har faktiskt inte särskilt många kläder. Jag har så jag klarar mig, and that's it. Jag mår faktiskt ganska illa ibland då jag ska köpa kläder och läser "Made in Taiwan". Då tappar jag snabbt suget på att köpa plagget... Dock så är det sällan som jag hittar något som jag faktiskt vill ha, så om jag väl hittar något brukar jag köpa det. Jag gjorde ett temaarbete om kläder och kläders miljöpåverkan förra året. Förutom det att alla gifter och skit är asdåligt för miljön så är det dåligt för arbetarna också (nej, de får sällan rediga skyddskläder) och så släpps gifterna ut i vatten och så får befolkningen inget vatten. Varför uppmärksammar vi inte det för? Det är inte ens arbetarna som ska ha kläderna. Nu klagar jag inte bara på H&M, det råkade bara vara deras äckliga fabrik som började brinna, utan på alla vidriga klädkedjor!
- - - - - - - - - -
Förlåt för de till synes bittra åsikterna jag framförde här ovanför, men på riktigt, fyfan. Men nu ska jag skriva lite muntert här :) Idag kom Hanna och Rasmus till mig på besök. Vi drack thé, åt fruktsallad, cupcakes, cheesecake och drack varm choklad. Jag förstår inte riktigt hur allt rymdes i oss men så gick det till i alla fall^^ Vi hade väldigt trevligt :) Fick en tavla av Hanna. Tack så mycket, den är jättefin!♥


Ganska catchy låt. Bra också ^^
Men hans ryska är inte den bäst. "ljublju" uttalas "ljobljo" (o som i ord), men jag vet fan inte hur han uttalar det ens, men fel är det då. (sa jag som inte heller kan uttala ryska så bra xD) "A ja ljublju CCCP" betyder "Jag älskar SSSR" eller "Jag har en kärlek för SSSR". SSSR är förkortningen för Sovjetunionen.

En vän är någon som vet allt om dig och ändå tycker om dig

Nu sitter jag här igen och skriver massa skit på min fula blogg. Haha, nejmen Hanna tyckte att jag skulle blogga så vafan. Hon tyckte också att jag ska blogga om Hipster. Okej? Inte ett dugg konstigt eller något, nejnej... Hon verkar oerhört (andra gången :P) intresserad av mig och Hipster i alla fall. Men om jag nu ska berätta om oss två så är det väl bara att jag börjar då:
Hipster, eller Pauline Turek, är min bästa vän under längst tid. Jag träffade Hipster första dagen i skolan. Jag kände ingen i min klass sen förut och det gjorde inte hon heller, så lärarna föreslog att vi skulle leka tillsammans. Då blev vi som oskildaktiga och var med varandra varje dag. Så har det varit sen dess (förutom en kortare period i typ sjätte klass) fram till nu. Namnet Hipster uppstod från den tid då hon lyssnade på indie och läste böcker om knark (Hipster är en stereotyp för indieknarkare. En stereotyp som "inte finns", som emo) och för att reta henne kallade jag henne Hipster. Detta ledde också till mitt smeknamn "Emo". Numera är Hipster en aktiv kommunist, vilket är helt okej för mig så länge hon är snäll. Det är hennes fel att jag lyssnar på så mycket kommunistisk musik, och till och med kan dem utantill. Eftersom jag värderar Hipster väldigt mycket så har många sagt att jag egentligen hatar alla i hela världen utom Hipster, att jag inte skulle bry mig om någon dog men om Hipster dog så skulle jag typ självdö, att jag kan "acceptera" andra men att den enda jag älskar egentligen är Hipster osv. Detta är dock inte helt sant, men ja, jag älskar Hipster djupt och innerligt och skulle nog inte klara mig om hon dog. Jag älskar dig!

I love you! Ich liebe dich! Kocham cie! я люблю тебя! 愛して!
- - - - - - - - - -
Jag fick just höra något mycket tråkigt. Min brors kompis kusin har blivit mördad! Väldigt hemskt mord som ni kan läsa lite om här. R.I.P </3

Even small things makes the world brigther

Idag skulle min klass vara ute och ha kul med en IVIK-klass. Viskulle träffas halv 11, men jag hittade inte så jag var no 45 minuter sen (det tar typ 5 minuter att gå dit ifrån mig...) men till slut hittade jag (=jag träffade en lärare som visade var vi skulle vara) och det var tre stycken från min klass och en IVIK-elev där... Haha, i alla fall så snackade jag med tjejen från IVIK så att hon inte skulle känna sig så utanför, Jehan hette hon. Vi pratade mycket och vi följdes till och med hem (hon hittade, det gjorde inte jag XD) för vi bodde tydligen grannar och hon sa att hon hade sett mig flera gånger förut. Hon visste till och med i vilket hus jag bodde och jag hade ingen aning om vem hon var. ^^' Hon är i alla fall mycket trevlig :) Verkligen kul att det finns så gulliga människor.
- - - - - - - - - - - -
Jag pratade och med Hipster i telefonen idag. Säkert i en halvtimme. Och Hanna var oerhört nyfiken på vad vi hade pratat om. Vi pratade om honung och JAFFA och Afghanistankriget och hon klagade på att jag inte skulle till Skellefteå i helgen, och hon KANSKE förlåter mig om hon får en present :o
Vad ska hon få då? Hm... Haha, jag minns en gång då hon fick en present...
MiMi: Vafan är det för något? (Snuskiga tankar för paketet var avlångt)
Jag: Det är inte en dildo.
Hipster: Nej, bara MiMi får såna saker! Aldrig jag! :(
Vilket vad jättekul för hon var så oseriös men fick det att låta så seriöst :D
- - - - - - - - - - - -
Jag avskyr reklam, men det här är den sötaste reklamen någonsin.
Jag älskar den och blir alltid glad då den är på TV :D Den är så fin <3


Varför måste du alltid prata?

Vi hade inte naturvetenskapsprovet idag, utan igår. Jag typ "satans jävla skit" och gick inte dit. Hoppsan, nämen fy Elina, så får man väl inte göra? Hehe...
Och jag har absolut ingenting att skriva om så här är lite random konversationer:

Jag: Jag kan läsa lite vietnamesiska (ytterst lite o.o), men jag kan inte prata.
Mamma: Du är hemsk.
Jag: Varför är det hemskt att kunna läsa vietnamesiska?
Mamma: Om det bara var det du kunde, "Jag kan lite kinesiska, ryska, polska, holländska, bla bla, och nu ska jag lära mig ett inuitspråk utifall det skulle komma en eskimo flytande på ett isflak"

Kire: Nån jävla äcklig asiat.
Jag: Varför är han äcklig?
Kire: För han är ful... och du tycker om honom.
Jag: Hahaha...
Kire: Allt du tycker om är äckligt. Eller nästan allt i alla fall.
Jag: Eh?
Kire: Allt du tänder på är äckligt.
Jag: Eeeeh..?
Kire: Ja, jag vet att du tänder på asiater, försök inte spela dum.

Jag: Tänk den som gifter sig med mig.
Kire: Fyfan, stackars han.
Jag: Vadå han? Hur vet du att det är en han?
Kire: Men stackars hon då.
Jag: Vadå hon? Jag har inte gift mig än.
Kire: Men stackars DEN då!! Är du nöjd nu, dampjävel?!!

Kire: Om jag hade varit stadsminister så hade jag fan gjort det lagligt att sälja knark i en park.
Jag: Varför det?
Kire: För då hade de inte sjungit den här äckliga låten!

MiMi: Det är så trångt och varmt här att jag kan fan ha både bikini och stringtrosor.
Jag: Bikini OCH stringtrosor?
MiMi: Ja, jag kan ju inte bara ha det ena.
Jag: Nejmen en bikini brukar ju vara liksom hela kittet, trosor och allt.
MiMi: Va, vad sa du om Georgien? <- Bra hörsel?

Jag: Asså mamma, måste du älska AFA så mycket?
Mamma: Ja, jag älskar ju AFA, nästan lika mycket som jag älskar Ku klux klan.
*det skakar typ lite i huset?*
Jag: Det kanske är AFA.
Mamma: Ja, de är säkert arga för att jag inte älskar dem mest.

don't try to trick me you want peace - I see right trough you...

Idag såg jag en jättedålig film som hette Battleground Vietnam. Filmen var grymt amerikavinklad och de sa alltid smickrande saker om de amerkianska soldaterna. FNL benämndes alltid som fienden. Allt bra som amerikanerna gjorde framgick, men inte ett ord om bomber och napalm. Och dessa "krigshjältar" kom sedan hem till USA utan armar och ben och med alla möjliga former av PTSD och då jävlar var det igen som brydde sig så de blev alkisar som gömms undan samhället. Jag diggar inte FNL heller, men skärpning, tack. Krig är fan det värsta jag vet och det är det värsta brottet mot allt från moral till mänskliga rättigheter. Att döda eller skada en annan människa trots att den kanske inte tycker som en själv eller är bland "de andra" eller "fienderna" är aldrig någonsin okej. De som tycker det kanske skulle ta och stänga in sig i en garderob tills de mognat. Våld föder våld.


Men nej, nog om det nu. Provet i japanska gick fint. I veckan har jag två prov till och en redovisning och nästa vecka har jag ännu ett prov. Så min vecka lär se ut ungefär:
Måndag/ idag: Inte gjort ett skit. Tagit det lite lugnt.
Tisdag: Plugga till provet i naturkunskap (HAHAHAHA), gå på möte för konserten.
Onsdag: Naturkunskapsprovet, gå på Kretsenmöte(?), plugga till provet i småföretagande (HAHAHAHAHA!!)
Torsdag: Gosa i snön med IVIK, plugga plugga (ha...hahahah! *dör*)
Fredag: Småföretagandeprovet, gud så mysigt -__-
Lördag: Stan med Hanni och Mus?
Söndag: Thébjudning med Hanni och Mus?

Och ja, jag ville avsluta det här inlägget med en låt.
Hehe, om FNL och allt. Passar bra till det jag skrev där uppe.


No object is so beautiful that, under certain conditions, it will not look ugly.

http://faddjiochdenstavanderenen.blogg.se/2009/december/mussaltina.html#comment

Det här inlägget I Hannas och hennes kompis blogg fick mig på jättebra humör!! Jag vet inte riktigt varför Hanna har fått för sig att jag är någon sorts allälskande hippie som dansar omkring och sprider blommor och älvstoft där jag går men okej, hehe :P Det finns ganska mycket jag hatar faktiskt, krig t.ex. Världen, typ. Hela världen är skadad. Mamma sa en gång ”hur kan någon som är så snäll vara så oerhört elak med sin bror?” Dessutom äger jag bara typ 300 mangaböcker. Jag vet inte med säkerhet, jag ska räkna dem någon gång. ^^

 

Min mamma är ganska chill egentligen. Hon har ganska konstig moral också. När jag sa att jag hade rökt spice och förväntade mig en liten utskällning så sa hon bara ”Ser det ut som om jag bryr mig?”. När jag frågade vad hon skulle göra om jag var en av mobbarna till Stina Johansson (googla det) så sa hon att hon skulle sätta mig i en fängelsehåla tills mina tänder trillade ut, men när jag frågade vad hon skulle göra om jag slog ner en polis för att den typ försökte utvisa min kompis så sa hon att hon hade tyckt det var bra gjort av mig. Hahaha.


Framtiden är idag

Hej bloggen! Idag är det som ni vet fettisdagen. Istället för semlor har jag ätit orskaka med grädde och jordgubbar (nam nam!) eftersom att mamma inte tycker så mycket om semlor. Idag har jag också skrivit ett vykort till Migrationsverket, men det får ni läsa mer om imorgon på min bilddagbok, okej? Som avslut på dagen sitter jag nu och äter resten av otskakan och dricker varm choklad. (Haha, jag vet att jag är tjockis, men vissa dagar får man göra så :P)
På TV är det Röd Drake som jag tror att jag har sett två gånger redan, men det spelar ingen roll för jag kommer inte ihåg så mycket av den. Den är ganska bra tror jag att jag tyckte. Jag ser också på videos om barnsoldater i Burma, men de är på burmesiska förstår jag ingenting. Ganska skönt egentligen, jag skulle säkert börjat gråta annars. Man ska inte blanda in barn i sånt!! <//3


Jag är på bra humör idag och imorgon är jag ledig från skolan!♥ Jag skulle vilja slappa men jag har massa äckligt skolarbete jag måste göra så det sket sig ju. Jag tror jag ska bada och kanske meditera imorgon i alla fall, då brukar jag känna mig ganska lugn. Sen ska jag med Hanna på Kretsen. Det blir nog kul och någon konstkritiker ska tydligen dit. Jag ska själv inte ta med mig något men jag hoppas att några andra har valt att ta med sig något fint jag kan titta på :) Jag är inte så duktig på att måla och även om jag var det så är inte meningen med mitt måleri att bli känd så haha^^ OM jag någonsin fullbordar något jag målat kanske jag lägger upp det här. Jag ska iaf sätta igång och rita befria Palestina- bilder imorgon. Ska göra dem till demonstrationen vi ska hålla senare. ^^ Vi hörs!♥

Ja, jag har bra humor

På lördag morgon när vi satt och åt frukost började jag sjunga:
Jag: Wir sind die braunen Soldaten~~
Marcus: Måste de sjunga kommunistmusik på morgonen..
Jag: Vi är de bruna soldaterna? Det är ju en nazistlåt :s
Marcus: Det är ganska intressant att du sjunger vitmaktsmusik när du nyss gjorde ett peacemärke i smöret.

Jag kom att tänka på i lördags så jag var hos Hipster och vi satt vid datorn och  så hamnade vi på youtube och hon berättade att de hade sjungit den kinesiska "Jingle bells" på en kinesiskalektion och nu kommer jag att citera henne.
"Jag skämdes över mitt liv, alltså... kolla hästen... Och hon har typ inga vinterkläder och fryser eller nåt, men han i mitten ba 'Man fryser inte om man tar sig mellan benen!' Och det är bara det som händer i hela videon... att han typ tar sig mellan benen" och jag skrattade så jag fick ont i magen.

Vet ej varför hon typ stryper sig själv (Men det skulle nog jag också göra om jag var tvungen att vara med i den videon), eller varför han tar sig mellan benen. Eller varför det är typ en kinesunge som är mycket kortare än de västländska barnen längst bak som spelar bas, men någon anledning måste det ju finnas ^^'

Såhär går en låt som heter Första Maj
"Första maj, första maj varje sliten kavaj blir en mantel av strålande ljus"
Men MiMi sjöng:
Första maj, första maj varje slida och kavaj blir en mantel av strålande ljus

RSS 2.0