På japanskalektionen idag

vi berättade vad vi kan/ inte kan etc... Detta skedde, fast på japanska då.
Yoko: Elina-san, vad kan du?
Jag: Jag kan simma.
Yoko: Kan du åka skidor?!
Jag: Eh.... JA!
Yoko: Slalom?
Jag: Ehm, nej.

Är detta ett tecken på att min japanska inte är vad den har varit?
(Simma: Suitei Skidåkning: Skii)

I demand that you shoot me now!

Ni som känner mig vet att jag gillar att sova och att jag har ett stort sömnbehov.
Så i går när jag kom hem så lade jag mig på soffan och sov, så jag märkte inte att Hung kom hem. När jag vaknade gick jag och duschade och när jag var klar så tog jag på mig ett par trosor och tog mina kläder och min BH i handen. Jag öppnade dörren och såg att Hungs skor var i hallen. Jag kollade till höger och såg in i hans rum där han kikade fram och tittade tillbaka på mig. Så gick jag in på toaletten igen och stannade där. Ibland lyckas man verkligen, särskilt jag :[
I dag så berättade Hung för mig om en kille som skar sig i armen. Det var... Udda.

Förresten så har jag en finne i örat, mot hörselgången så jag hör inte så bra på högra örat. Det gör fruntaksvärt ont och jag kan knappt ha hörlurar i örat för att det gör så satans ont. Jag kan inte med ord beskriva hur ont det gör!!

När jag är i Nepal så ska jag ringa hem och säga
"Hahaha, vi har redan haft vår revolution! Hur går det för er där hemma?"

Vi ska beväpna oss

Jag är helt slutkörd. Jag trodde att jag skulle bli utvilad efter helgen, men det får ni nog se hur det går med det... Igår så stod vi i Vänsterpartiets valstuga från klockan 18/ 19 till klockan 3 på morgonen och bjöd på saft, kaffe, thé, kakor, mackor. Lite senare, typ vid 11, kom Sossarna och bjöd på varma mackor minsann :[ Sen vid 12 kom Alliansen och öppnade sitt tält. Men det var i alla fall väldigt mysigt, och det diskuterades och pratades, spelades musik och mycket annat trevligt. Vi ska dit ikväll igen, men kanske inte lika länge. Det var i alla fall väldigt trelivgt igår,men det var väldigt kallt. Vintern har kommit hit, typ.


Gillar videons idé med hardstyle + kommunism :)

Vi jagar järnfåglar

I palmskog går jägarnas spår
men det är ej vilt de jagar
utan fåglar av stål
som dyker efter vårt blod.
Med blicken mot skyn
och geväret i hand
bevakar vi himlen
för att hålla den klar och fri.
Men fiendens plan kommer ofta
de kratsar i skyn
spyr ut sitt gift
och dödar de oskyldiga.
Bombernas regn till trots
greppar vi gevären
siktar stadigt
mot odjurets hjärta
det träffas,
det faller,
vinglande
vinglande
ner.Med rovfåglar menas USAs flygplan.
Innehållet i sången säger "vi jagar ej fåglar eller skogens djur utan de 'amerikanska rovfåglarna'". Fäst när rovfåglarna jagas bort kan duvan - fredsduvan - stiga mot skyn och flyga fritt.
Låt om viet cong och Vietnamkriget.

Vi är de tusenden som bygger landet, vi bar det fram i nöd och strid

Tänkte börja detta inlägg med att jag hade 13 unika besökare i förrgår?! Hur fan gick det till? Jag brukar ha många färre än det ska jag säga er... Men det var en trevlig överraskning i alla fall. (Jag bruakr inte kolla statistik särskilt ofta eftersom det inte ligger i mitt intresse att ha en stor blogg eller ens veta hur stor min blogg är, skulle min blogg bli känd skulle jag nog radera den tror jag, fy så hemskt...)

Idag kom Angelica hem till mig. Det kändes förstås kul, men också lite konstigt, eftersom vi inte umgåtts med varandra på över ett år! Nu var hon i alla fall här med sin lilla son och vi samtalade i flera timmar tills hon till slut återvände hem. Det känns skönt att få en nystart efter ett mycket trassligt förflutet mellan oss.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Och så har Hung fått insomni också, stackars lilla söta... Jag får väl säga till honom att gå och lägga sig så att inte kommunismens spöke kommer och tar honom (Han gillar som bekant inte kommunism) eller så att inte MiMi kommer och smiskar honom på samma sätt som hon smiskade Påskharen (Det brukar ha effekt).

Och imorgon, eller om 8 timmar faktiskt, så är det slut med leken och dags för allvaret - igen! Nu börjar tredje och sista året på gymnasiet, och det känns ganska nervöst faktiskt. Men så ska det kännas, då är allt som det ska. På sätt och vis tycker jag att det ska bli roligt att börja (man tycker ju faktiskt det) men jag skulle nog bra gärna vilja sova länge på morgonen och slippa bekymra mig om läxor och prov etc etc. Men nu när sommaren är slut och vätnas av en lång höst - och en ännu längre vinter - så vill jag bara säga tack till alla som varit med och gjort min sommar till en underbar och oförglömlig sommar! Det har varit ett helt suveränt lov och jag hoppas att ni finns kvar nästa sommar för att göra den minst lika bra! Jag älskar er allesammans!

Här är ett litet bildspel som nog summerar min sommar, like it or not.

El derecho de vivir en Paz

nu sitter jag i mitt dystra, väldigt mörka vardagsrum och lyssnar på Victor Jara.
Hung kom hem idag och det var trevligt fram tills han skulle hjälpa mig med en grej på datorn men han stängde ner fönster och så kom till slut sidan efukt upp och det var OERHÖRT pinsamt faktiskt. Jag brukar gå in å efukt för att det är en kul sida, men jag tror nte att Hung förstår det. Nåja, man ska ha en liberal inställning till sex och samlevnad.

Okej allesammans, dessa kurser ska jag läsa denna termin:

Samhällskunskap C, Engelska C, Japanska steg 3, Filosofi, Religionskunskap, Svenska B, Naturkunskap B, Rättskunskap, Företagsekonomi, projektarbete...
Tror att de fem första kan bli rätt kul. Det är i alla fall mina förväntningar. Men Rasmus har tjallat att filosofi är skitdrygt och att företagsekonomi är roligt, så vi får väl se. jag är ärligt talat ganska nervös inför skolastarten, eller så är jag kanske bara nervös i allmänhet? Jag kommer fan få magsår eller något.

Det hara bara gått en dag sedan jag åkte från Skellefteå, och det är faktiskt jättejobbigt. Jag längtar tillbaka så sjukt jävla mycket! Ska dit i helgen men det är ju så länge kvar... Imorgon är jag själv hemma i alla fall, kul!

El pueblo unido jamás será vencido!

Jag vet att jag har varit med om mycket men inte bloggat om det. Det kommer senare upp på min bilddagbok, så håll utkik.
Idag så har jag i alla fall flyttat hem till Umeå eftersom skolan börjar på onsdag. 3 dagar!! Fattar ni?! D: Jag har också bevittnat mitt äckliga jävla horschema och fyyyy så hemskt det var.
När jag kom till Umeå di gick jag i princip nästan direkt till Döbelns Park för bland annat proggallsång och tal. Sånger som sjöngs var bland annat "Den svarta tuppen", "Bella Ciao" och "Keops Pyramid" men det fanns mycket bra i texthäftet som vi inte sjöng, t.ex. "Befria Södern" och "Warschawjanka". Men det var i alla fall jäkligt trevligt och man fick gratis grönt sockervadd! Nice!Som jag tidigare skrivit så börjar skolan snart. Detta innebär mycket för mig men det jag framför allt gruvar mig för är projektarbetet vi ska göra nu i år. Just nu har jag följande alternativ:
- Om hur Sverige tar emot invandrare från när de anländer här och framöver
- En receptbok där invandrare från olika länder går ge sina bästa recept
- En raport om hur israeliska ungdomar ser på staten Israel
- Göra skriften "Brott mot mänskligheter under kapitalistiska regimer" (Men den är nog i princip utesluten)
- Skriva om Palestinarörelsen i Sverige (Det lutar mest på det)
- Skriva om arbetarrörelsen i Norrland
[mamma trodde att jag skulle våldta en kiwi som projektarbete]

Den här låten sjöng vi också, fast på svenska. Den är bra!war starts here

Mina planer på volentärarbete i Nepal får bli lite senare, eftersom detta fångat mitt intresse för sommaren nästa år:
http://ofog.org/
http://www.warstartshere.com/
Demonstranter från hela Europa kommer dit :)

Men just nu sitter jag hemma hos Pauline i min ensamhet och lyssnar på thailändsk folkmusik. Jag har druckit alkohol och jag är så jäääävla trött att det är fan inte roligt. Försöker blir pigg med energidryck... Men jag är så jävla trött, och kissnödig. Men somnar jag så blir alla andra utelåsta. Inte solidariskt.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Förresten så måste jag bara berätta om en dröm jag hade härom sistens:
Jag och några andra (kanske 5-6 stycken i mitt synfält, kan ha varit fler)  och jag tror också att Hipster var med, stod och lyssnade på någon som var "överstående" oss (inte riktigt, men tänk er typ som en lärare över sina elever typ) och så sa han något som jag för mitt liv inte minns, men det var nog något till vår nackdel och deras fördel, och då utbrast jag plötsligt "Brott mot mänskligheten under kapitalistiska regimer!!"* och höjde näven och skrek "Kapitalismen! Kapitalismen! Kapitalismen ska krossas!" typ, och sen "Länge leve kommunismen! Länge leve socialismen!" (eller något i den stilen, minns inte riktigt) och då gjorde alla andra det också. Hipster tror att detta är ett utlopp för vad jag egentligen känner = att jag egentligen är kommunist. Rasmus hävdar att det är Gud som säger att jag kommer att bli en sto kommunitisk ledare senare i livet. Vem har rätt? Hmm...


Kommunist? Maoist? Leninist? Marxist? Stalinist? Trottare? Vem vet!

 

*Det finns en bok/ skrift som heter "brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer" och jag tycker ärligt talat att den är jättebra. (Hipster hävdar dock att det är inkorrekt information i den) I alla fall så, som projektarbete, överväger jag och Hipster att göra en "uppföljare" av den, fast "Brott mot mänskligheten under kapitalistiska regimer" Vi har räknat ut att det nog blir en hel del. Vietnamkriget, Koreakriget, vartenda krig som varit faktiskt, Guantanamo, utsugning och fattigdom världen över, listan kan göras lång! Förmodligen blir det inget av den idén eftersom vi inte skulle orka räkna till så höga tal.


har jag tur så kommer jag till slut inte ens ha tid att oroa mig för något längre

Det finns mycket som hag ska hinna med numera.
Dels så ska jag se till så att jag (lagligt) kan övningsköra med mor/ far.
I sama veva så ska jag skriva in mig på en körskola. Jag hörde att den som Rasmus går på erbjuder kärlektioner utan teori (vilket känns skönt för jag tror att jag kan det mesta redan eftersom jag gick trafikantutbildning i skolanförra året och min lärare var körskolelärare egentligen) så jag väljer nog den.

Sen så vill jag gärna ha ett jobb också. Jag kollade på Arbetsförmedlingens hemsida, men hittade bara jobb som krävde att man hade fyllt 40, har god erfarenhet av att köra bil eler liknande för att kunna söka. Jag får nog lov att göra som Rasmus igen och skaffa mig en jobbcoach.
Jag vill arbeta eftersom jag behöver pengar till när ja har gått ut gymnasiet. Då hade jag tänkt åka med Individuell Människohjälp (IM) och volentärarbeta i Nepal.

Men allt detta kan vänta! Vad som inte kan det kallas skolan - och den börjar snart! Känns som att det kommer att bli ett hårt år (Jag ska läsa japanska steg 3, och både Samhälls C och engelska C - det ni! (Jag ska givetvis läsa många andra ämnen, men de är inte värda att nämna)) Dels har jag många kuser att satsa hårt på, men värt tror jag är projektarbetet... JAG VET INTE ENS VAD JAG SKA GÖRA!!! Jag har många idéer, men de har jag inte kommit fram med något egentligt projektarbete ännu. Hipster tycker att jag ska göra en kokbok så att hon kan äta all maten jag lagar. Men gör jag det så har jag än en gång gjort som Rasmus - och Rasmus är inte min jävla husgud som jag måste mitt liv efter och göra samma saker som.

Sen så finns också Hung. Det är inget dåligt, verkligen inte! Men jag känner mig som... Inte som hans mamma, men mer som hans vägledare, och jag vill göra allt jag kan för att han ska ha det bra och klara sig här i Sverige. (För er som har missat det så är Hung vår inneboende) Jag är den som hjälper honom med skolan, framför allt i svenska och samhälls, men även t.ex. engelska, natur etc, och det är jag som berättar och förklarar för honom om Sverige och allt sånt.
Jag tycker mycket om Hung.

Nåja, det var nog allt för nu. Om bara några timmar åker jag till Stockholm med mamma, och sen åker jag till Skellefteå igen. Vi hörs vän någon sång snart.
Ciao!


Min mamma skrek just:

KUKEN OCH KUKENS MAMMA!!

Tyckte att det var ganska roligt.

Think about it. To make something bloom is to make it wither

MiMi berättade för mig att hon prenumerarar på min blogg, så nu blev jag ju tvungen att uppdatera här kände jag.

På senste tiden har jag gjort lite ditt och datt. Dels så var jag på Trästockfestivalen och det hade sina ups and downs, om man säger så. Bland annat så satt jag i Ung Vänsters tält varje kväll, såg Kebnekajse uppträda, köpt två väskor av en hippie-tjej (älskar hippies), sett en Djurens Rätt film, haft picknick och i allmänhet mest bara lallat runt.

Jamen just ja. Idag har jag kört bil :) Ute i Burträsk-trakten (eftersom vi inte har tillstånd att övningsköra så är det ju lite dumt att göra det i stan) och det gick ärligt talat superbra! Jag brukar inte vara en människa som ger mig själv beröm eller tycker att jag presterat bra, men det gick faktiskt riktigt bra för att vara första gången! :D

Jag har verkligen haft en trevlig sommar. Det känns för jävligt att skolan snart börjar. Men jag har i alla fall turen att jag börjar så sent som den 25:e augusti. Hehehe...
Ännu har jag kvar en hel del saker att göra innan sommaren är slut:
Stockholm 4 augusti
Demonstration, Luleå 7 augusti
Hälsa på Johannes 8 augusti?
Thaifestival, Piteå 10 augusti
Blåbärsplocking med Hipster 12 - 14 augusti?
Fest i MiMis lägenhet
Grillfest med kamraterna
Resa någonstans med pojkvännen

HUR SKA JAG HINNA MED DETTA?! :O

Happy Days

Visste ni att lycka bara varar i tre månader?
Oavsett om man har blivit kär, fått barn, fått ett nytt jobb eller vunnit en miljon, så räcker bara den lyckliga känslan i tre månader. Efter den tiden börjar det kännas vardagligt.
Är det inte lite trist att veta det?

RSS 2.0